Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Συμπλευση ΠΟΕΠΛΣ & ΠΕΑΛΣ

Συμπλευση ΠΟΕΠΛΣ & ΠΕΑΛΣ με κοινό στόχο την αλλαγή του ΠΔ μεταθεσεων του προσωπικού.
Όχι των συναδέλφων αλλά του προσωπικού. Για αυτούς δεν είμαστε συνάδελφοι γιατί δυστυχώς ειμαστε από τους "άλλους".
Ποιοι είναι οι "άλλοι"; οι "άλλοι" είμαστε όλοι εμείς που έχουμε υπηρετήσει μακριά από τους τόπους επιλογής μας, που ζόριστηκαμε, που τα "είδαμε όλα" κοινώς, και τώρα καλουμαστε να βγάλουμε πάλι το φίδι από την τρύπα και να πάμε στην πρώτη γραμμή, στα 40 μας πλέον.
Γιατί όλα αυτά; Γιατί πριν δημιουργηθεί καν η ΠΕΑΛΣ ήμασταν κάποιοι ξένοι προς αυτους. Γιατί όταν ήμασταν στη πρώτη γραμμή για την ΠΟΕΠΛΣ ήμασταν πάλι οι άλλοι.
Όταν γύρισαμε στους τόπους συμφεροντων, στην τετραετία, μας κάλεσε πάλι το καθήκον να απομακρυνθουμε. Πάλι κάποιοι τότε την πηδηξαν. Μετά έγινε οκταετια ο ελάχιστος χρόνος παραμονής και πάλι κάποιοι την πηδηξαν.
Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχωρητο οι φωστήρες λένε να αλλάξουμε το ΠΔ.
Μα ποιος ο λόγος να αλλάξεις ένα ΠΔ μεταθεσεων τη στιγμή που δεν έχεις σκοπό να εφαρμοσεις ούτε το νέο ΠΔ μεταθεσεων;

Τελικά για ποιους ισχύει το ΠΔ μεταθεσεων;
Για τους συνδικαλιστες;
Για τους τριτεκνους;
Για πασχοντες;
Για μη πασχοντες;
Για τα γνωστά βίσματα;
Για τους παντώς είδους αμεταθετους;

Ναι το ΠΔ 33/09 είναι ένα ΠΔ μη μετάθεσης προσωπικού. Και τι θέλουν κάποιοι να το κάνουν; ΠΔ μετάθεσης προσωπικού;

Ας το προτείνουν, ας το κάνουν, και να το εφαρμοσουν όμως. Για ΟΛΟΥΣ!!!
Και για τους ίδιους τους βεβαίως. Να μην υπάρχει κανένας αμεταθετος, να μην υπηρετεί κάνεις σε μια υπηρεσία πέρα από όποια χρόνια θα προβλέπει το ΠΔ.
Πολυτεκνοι;
Τρίτεκνοι;
Αναξιοπαθουντες;
Συνδικαλιστες;
ΚΕΑ;
Πλωτα;
Νησιωτες που υπηρετούν στα σπίτια τους;
Βορειοελλαδιτες;
Νοτιοελλαδιτες;
Παντώς είδους βολεμενοι;
Όλοι στις μεταθέσεις. Καμία μα καμία εξαίρεση.

Αυτό θέλετε εσείς της κοινής συμπλευσης;

Με τις συμπεριφορές σας αγγιζετε τα όρια των γνωστών "γκρίζων" σωματείων βάζοντας πλάτη στη διοίκηση και όχι στα συμφεροντα των συναδέλφων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν απο την παρακάτω ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ , το συμπέρασμα ειναι αυτό που διαβάζουμε στο ανυπόγραφο αρθρο τότε ή Αυτός που έγραψε το άρθρο είναι προβοκάτορας ή δεν ξέρει να διαβάζει ή έχει πολύ χαμηλό IQ..........
ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ : Σας ενημερώνουμε ότι "ολοκληρώθηκαν" οι εργασίες του Συμβουλίου Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων έτους 2015 για τα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Η ΠΕΑΛΣ και τη φετινή χρονιά κράτησε ψηλά την ευθύνη των αποφάσεών της ενεργώντας σε συγκεκριμένο δεσμευτικό πλαίσιο, αφενός αυτό του υφιστάμενου Π.Δ. και αφετέρου της νέας πραγματικότητας των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και του Λιμενικού Καλλικράτη, ως απόρροια μνημονιακών πολιτικών.

Τονίζουμε ότι, όπως στο παρελθόν (ιδιαίτερα τα έτη 2013 και 2014), έτσι και φέτος ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα π.δ. που όπως επανειλημμένα, πολλάκις έχουμε καταγγείλει, έχει υπονομευτεί εκ των έσω και δε μπορεί να λειτουργήσει πλέον αποτελεσματικά επ’ ωφελεία των στελεχών αλλά και του οργανισμού που υπηρετούμε, γιατί έχει καταστρατηγηθεί η δομή βάσει της οποίας δημιουργήθηκε, ενώ παράλληλα δεν υπήρξαν ποτέ οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι που όφειλαν να το συνοδεύουν.

Επί του πρακτέου, από τις αποφάσεις του Συμβουλίου μεταθέσεων έτους 2015, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, μόλις το 20% αυτών μπορεί να υλοποιηθεί και όπως ζητήσαμε με την από 21-06-2015 ανακοίνωσή μας αλλά και με εισήγηση πλέον και του Συμβουλίου, οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ο κ. Αρχηγός Λ.Σ. δεν είναι άλλες από την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών - Πλωτών του Ανατολικού Αιγαίου και την αντικατάσταση των συναδέλφων μας που επί πολλά χρόνια υπηρετούν στις εκεί Λιμενικές Αρχές, μακρά του τόπου επιλογής τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος της φετινής συμμετοχής μας, αν και αρχικά προβληματιστήκαμε για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχουμε στην εν λόγω διαδικασία με όλες τις προαναφερθείσες, αρνητικές παραμέτρους. Παράλληλα, αποφασίστηκε η τακτοποίηση όλων των εκκρεμουσών αποφάσεων του Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2013.

Η ΠΕΑΛΣ, ως θεσμικός εκπρόσωπος των Αξιωματικών Λ.Σ. προσπάθησε κατά το εφικτό να μετριάσει την επίδραση των προαναφερθέντων προβλημάτων για τα μέλη της αλλά και για το σύνολο των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Έφτασε όμως η ώρα των αποφάσεων, έφτασε η ώρα της αναγνώρισης των λαθών του παρελθόντος απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, πολιτική, στρατιωτική ηγεσία και συνδικαλιστικούς φορείς. Εμείς αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και ζητούμε την άμεση τροποποίηση του υφιστάμενου π.δ.από ένα νέο αντάξιο των προσδοκιών και των αναγκών του προσωπικού και σύμφωνο με τα πραγματικά οικονομικά και υπηρεσιακά δεδομένα του Οργανισμού που υπηρετούμε.

Θέτοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω στην πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. (ΠΟΕΠΛΣ) δηλώνουμε έτοιμοι να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και τους καλούμε αφενός μεν να αναγνωρίσουν κι εκείνοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και αφετέρου να αναλάβουν άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ναι ναι ..για μερικούς είμαστε πάντα προβοκάτορες, δεν ξέρουμε να διαβάζουμε και έχουμε πολύ χαμηλό IQ.
Όταν δεν εφαρμόζεις ένα ΠΔ δεν βγάζεις ένα νέο, απλά το εφαρμόζεις. Βλέπουμε τα βολέματα τόσα χρόνια δεν είμαστε τουλάχιστον ούτε τυφλοί ούτε κουφοί.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ ..!!!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΕΠΛΣ -ΠΕΑΛΣ , ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ....!!!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ <> ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΠΕΑΛΣ ΜΕ <>- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΟΙΝΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ <> ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ .

Θετικό κρίνεται για τα στελέχη του ΛΣ και το συνδικαλισμό στο ΛΣ ότι επιτέλους οι ηγεσίες της ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα πραγματοποίηση μιας αρχικής συνάντησης και συζήτησης εφ όλης της ύλης και στην αποδοχή ότι πρέπει " το ένα χέρι να νίβει το άλλο και το δυο το πρόσωπο ".

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλισμού στο ΛΣ επίσημη πρώτη συνάντηση των προεδρείων της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ με θέμα την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός > - πλαισίου συνεργασίας και το ξεκαθάρισμα των <> για κάθε συνδικαλιστικό φορέα σε θέματα που αφορούν τα μέλη τους ώστε να μην προκαλούνται διαμάχες μεταξύ τους αλλά κοινή πλεύση , συνεργασία όπου απαιτείτε και αλληλοϋποστήριξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση σε επίπεδο προεδρείων θα εξακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση και των ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ - ΠΕΑΛΣ .

Στόχος τους είναι ένα< ΜΝΗΜΟΝΙΟ>> - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ τους για το συμφέρον των μελών τους και αφορμή αυτής της κοινής δράσης η νέα προσπάθεια και στάση στα συνδικαλιστικά δρώμενα της νέας ηγεσίας της ΠΟΕΠΛΣ , η αναγκαιότητα συσπείρωσης των δυνάμεων που εκπροσωπούν τα στελέχη ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια που περνά η χωρα μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα στελέχη του ΛΣ αλλά και οι από κοινού ενέργειες τους ώστε να επέλθει φραγή στην περαιτέρω απαξίωση του συνδικαλισμού και συνδικαλιστών στα μάτια των συναδέλφων ώστε σταδιακά το συνδικαλιστικό κίνημα του ΛΣ να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και τη θέση που του αρμόζει και το μέτωπο που προτάσσεται στις <> κατά του ΛΣ και των στελεχών του να γίνει πιο ισχυρό .