Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν αλιεύματα 3 τόνων στο Κερατσίνι και στην Σαλαμίνα...

Στη δέσμευση και κατάσχεση από την Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου και τη Δημοτική Αγορά Σαλαμίνας συνολικά 2,8 τόνων διαφόρων νωπών και κατεψυγμένων αλιευμάτων, καθώς κατά τη διακίνηση και εμπορία τους διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας προχώρησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά. Οι ελεγκτές της Νομαρχίας, με εντολή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα την τελευταία εβδομάδα έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους τους στα προϊόντα αυξημένης ζήτησης ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και της έναρξης της περιόδου της Σαρακοστής, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Ειδικότερα από την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου κατασχέθηκαν:



• 353 κιλά καλαμάρια και σουπιές ιδιοκτησίας της εταιρείας Marini – Australia LTD επειδή βρέθηκαν σε κλειστά ιχθυοκιβώτια με ελλιπείς ενδείξεις (χωρίς κωδικό αριθμό κτηνιατρικής έγκρισης, ημερομηνία διατηρησιμότητας και αναγραφή στα ελληνικά). Για τα προϊόντα ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα ένστασης εντός 2 ημερών.
• 260 κιλά σουπιές νωπές ιδιοκτησίας του κ. Π. Αρκουμάνη επειδή βρέθηκαν σε κλειστά κιβώτια φελιζόλ χωρίς σημάνσεις. Ο ιδιοκτήτης παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν επί τόπου με βάση την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία
Στη Δημοτική Αγορά Σαλαμίνας δεσμεύθηκαν :
• 1.010 κιλά κατεψυγμένα χταπόδια Μαρόκου και κατεψυγμένα καλαμάρια Ν. Αφρικής από το κατάστημα της Κιαμήλης Γ. & Π. ΟΕ
• 717 κιλά κατεψυγμένα χταπόδια Μαρόκου και Μαυριτανίας από το κατάστημα της κας Μιχάλαρου Ευαγγελίας
• 275 κιλά κατεψυγμένα καλαμάρια Ν. Αφρικής και Μαυριτανίας από το κατάστημα του κ. Μιχάλαρου Θεόδωρου
• 150 κιλά κατεψυγμένα καλαμάρια Ν. Αφρικής από το κατάστημα της κας Σιδέρη Ολυμπίας
Τα ανωτέρω τρόφιμα που ήταν συσκευασμένα σε ομαδικές συσκευασίες με σήμανση όχι ατομική, αλλά επί του χαρτοκιβωτίου, δεσμεύθηκαν διότι δεν επιτρέπεται η διακίνησή τους απευθείας από τα καταστήματα λιανικής πώλησης αλλά κατόπιν ειδικής επεξεργασίας από εργαστήρια που διαθέτουν σχετικό κωδικό έγκρισης (η απόψυξη των αλιευμάτων πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες σε ειδικά εργαστήρια και όχι στα καταστήματα λιανικής, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης μεγάλου μικροβιολογικού φορτίου κατά την απόψυξη).
Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Η αγορά των σαρακοστιανών έχει αυτές τις ημέρες την τιμητική της. Στόχος δικός μας είναι η αυξημένη ζήτηση σε συγκεκριμένα προϊόντα να μην οδηγήσει σε πτώση της ποιότητας των διακινούμενων τροφίμων και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με στόχο το εύκολο κέρδος. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους επαγγελματίες να συνδράμουν και να υποβοηθήσουν το έργο μας που τελικά ενισχύει και τη δική τους υγιή δράση».

2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Τα ανθρωπάρια αυτά κι όσοι άλλοι παίζουν με την δημόσια υγεία ,που μπροστά στο κέρδος δεν σκέφτοντε τίποτα ,θα έπρεπε να δικάζονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!

Exantas είπε...

Από αμέλεια? Όχι φυσικά...Για "ενδεχόμενο δόλο" και λίγο είναι, εφόσον γνωρίζουν την προέλευση & την ποιότητα.
Καλό τριήμερο. Ευχόμαστε "Να πάει ψηλά ο αητός σας" ΕΛΑΚίτες,τισες, Λιμενικοί, συνάδελφοι, πειρατές, κουρσάροι, θαλασσοπόροι & θαλασσομάχοιμας.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς