Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Παρολίγο "περικοπές και μειώσεις" και σε ανθρώπινες ζωές....


Θα μπορούσε να τιτλοφορείται...."η πολλή λιτότητα, λίγο έλειψε να κοστίσει ζωές"
Πυρ και μανία έγινε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευαγγελος Βενιζέλος όταν έμαθε για το ναυάγιο του Ε/Γ - Τ/Ρ και τις έρευνες στην Καλόλιμνο για να εντοπιστούν - ευτυχώς σώοι- ένας ταγματάρχης του Ε.Σ, ένας φαντάρος και ο καλύμνιος κυβερνήτης του σκάφους. Την ώρα που στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Ναυτιλίας συντονιζόταν - με επιτυχία - η επιχείρηση του Λ.Σ με το Π.Ν και την Π.Α.....




κάποιοι...γαλονάδες στο Πεντάγωνο άκουγαν χοντρά μπινελίκια από τον Μπένυ γιατί....επέτρεψαν να μεταφερθεί ο ασθενής φαντάρος από την Καλόλιμνο στην Κάλυμνο με ένα πολιτικό σκαφάκι( με χρονοχρέωση μάλιστα) και όχι με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο....π.χ το Σούπερ Πούμα της Ρόδου....που είναι και κοντά

Η απάντηση ότι η μεταφορά έγινε από ιδιώτη για λόγους...οικονομίας καυσίμων δεν έπεισε.

Τώρα όμως που όλα έχουν πάει καλά και οι τρεις άνθρωποι έστω και ταλαιπωρημένοι είναι σώοι μήπως....να το ξαναδούν ..γενικότερα το ζήτημα των διακομιδών των ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου; Τα σκάφη του λιμενικού για παράδειγμα εκτελούν 24ώρες/24ωρο χρέη ασθενοφόρου και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, χωρίς να συνοδεύει γιατρός τους ασθενείς.... Το πλήρωμα τι να πρωτοκοιτάξει??? Τον καιρό, το σκάφος ( και τις ζημιές που μπορεί να έχει, αλλά η υπηρεσία δεν τις δέχεται πάντα για να μην εκτεθεί, κι ας στέλνει σωρό ο κυβερνήτης και ο μηχανικός τις αναφορές?), τη ναυτία των συγγενών που συνοδεύουν ή μήπως τον ίδιο τον ασθενή????
Θεάρεστο και κοινωνικό το εργό του Λ.Σ στην προκειμένη περίπτωση αλλά...υπάρχει και το αλλά! Η ανθρώπινη ζωή δεν σώζεται μόνο με αυταπάρνηση...θέλει εκτός από κόπο και τρόπο....Οπότε μήπως είναι μια ευκαιρία να τα ξαναδούν αυτά τα θέματα κάπως πιο "ζεστά" τώρα που το καμπανάκι χτύπησε και στ'αυτιά κάποιων άλλων; Και δεν πειράζει...ας κάνει ο Μπένυ την αρχή!!!!

Δώρα Βογιατζάκη

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΕΚΣΕΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Όσο για την εξοικονόμηση χρημάτων απο την μεταφορά ασθενούς...Τι να πούμε!!!
Από τα καύσιμα για την ασφαλή μεταφορά ασθενούς βρήκανε να κόψουνε?

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμη άσχημο σενάριο, πέραν των οικονομικών....να έχουν αποδεχτεί τον όρο " γκρίζα ζώνη" για την Καλόλιμνο, που ας μην ξεχνάμε βρίσκεται δίπλα στα Ιμια...και γι'αυτό να μην ζήτησαν τη συνδρομή πολεμικού μέσου ή Π.Λ.Σ.....αλήθεια το ΕΚΑΒ λειτουργεί?

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ..ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ..

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι εφιάλτης και όχι σενάριο. -σταβέντος-