Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Συζήτηση στην Βουλή για το Λιμενικό...


Χτες το βράδυ συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση του Τομεάρχη Εμπορικής Ναυτιλίας για τη Νέα Δημοκρατία και βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, αναφορικά με τη διάλυση και απαξίωση του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με τη διάλυση του Λιμενικού Σώματος.

Για τη Νέα Δημοκρατία, επίσης, μίλησαν ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο κ. Πάνος Καμμένος, ο κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο κ. Ιωάννης Βρούτσης, η κα Ελισάβετ Βόζενμπερκ και η κα Μίκα Ιατρίδη.

Τους ερωτώμενους εκπροσώπησε κατά την πρωτολογία ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας και κατά τη δευτερολογία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι:
«Δυστυχώς δεν πήραμε καμιά απάντηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους λόγους που καταργήθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τριχοτομήθηκε το Λιμενικό Σώμα, καθώς και για την έξοδο από το σημερινό αλαλούμ. Μας αναφέρθηκε απλά το όραμά τους για νέα ακτοφυλακή, λες και το Λιμενικό Σώμα δεν ανταποκρινόταν με επάρκεια στο συγκεκριμένο ρόλο.

Ωστόσο Λιμενικό Σώμα δεν είναι μόνο ακτοφυλακή και αυτό πρέπει επιτέλους κάποιοι να το καταλάβουν αναλογιζόμενοι το σημερινό αδιέξοδο. Το Λιμενικό Σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ναυτιλία μας, εδώ και 90 χρόνια. Πειραματισμοί στον τομέα της ναυτιλίας, δε χωρούν. Η μόνη λύση είναι η επιστροφή στο πετυχημένο σχήμα ΥΕΝ-Λιμενικό Σώμα».
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: