Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ. πάει... θέατρο


Από το θέατρο, τη μουσική και τα μουσεία αρχίζει η επιχείρηση «αναμόρφωση» της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, «έχοντας ως στόχο να φέρουμε το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας πιο κοντά στην υπόλοιπη κοινωνία, επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα πολιτιστικών παρεμβάσεων».
Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ οι λοιπές πολιτιστικές δράσεις για τη «μεταμόρφωση» της Αστυνομίας σε «καλλιεργημένο» Σώμα θα ανακοινωθούν μελλοντικά. Οι εν ενεργεία αστυνομικοί θα έχουν έκπτωση 50% για τα θεατρικά έργα του ΚΘΒΕ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχεδιάζεται και η διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εντός των Αστυνομικών Σχολών. «Με την προϋπόθεση οι κτιριακές τους υποδομές να επιτρέπουν κάτι τέτοιο», σημειώνεται.

Στην εκπαίδευση των αστυνομικών θα προστεθεί και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθήματα όπως Διαχείριση Όχλου, Αγγλική Αστυνομική Ορολογία, Ευρωπαϊκή Αστυνομική Νομοθεσία».

Η Αστυνομία εγκαταλείπει τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση, όταν οι δόκιμοι περνούσαν μέρος της εκπαίδευσης στα στρατόπεδα του Αυλώνος και της Θήβας. Η εκπαίδευση θα διεξάγεται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις των 8 Αστυνομικών Σχολών, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους που θα πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα να πραγματοποιούν ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της εκπαίδευσής τους σε λυόμενα ή τροχόσπιτα, όπου στεγάζονται ακόμη μερικές από τις σχολές.

Επίσης θα εξεταστεί η «ουσιαστική ανωτατοποίηση» των Σχολών Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής με τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, αλλά και η ένταξη των Σχολών Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής στο σύστημα των Πανελληνίων.

Όλες οι νέες αλλαγές θα αποφασιστούν από μεικτή ομάδα εργασίας που έχει συστηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με εφαρμογή από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

4 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Εισιτήρια για τον Γιούρι Γκέλερ θα έχει?
Είναι ο μόνος κατάλληλος να μας διδάξει πως θα κάνουμε αυθυποβολή στους παραβάτες του νόμου ώστε να τους συλλαμβάνουμε χωρίς να προβάλλουν αντίσταση...
Μην μας κάνουν και μήνυση και χάσουμε και την δουλειά μας....

ακταιωρός είπε...

Το έχω προτείνει και σε προηγούμενη ανάρτηση ως σχόλιο. (http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/2010/02/blog-post_8078.html?showComment=1267112457403#comment-c8135604228930425841) Να ετοιμάσουν θεατρική ομάδα στο υπουργείο και να ανεβάσουν το θεατρικό έργο "Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Και μετά τον Γιούρι Γκέλερ να μας δώσουν εισιτήρια για τον Κοπερφιλντ να μας δείξει πως θα πολλαπλασιάζουμε τα ευρώ μπας και καλύψουμε τα έξοδα των αποσπάσεων και τις φαρμακευτικές δαπάνες...

east coast είπε...

μπλα μπλα μπλα μπλα και απο ουσια τιποτα. Α ρε αθανατοι πολιτικοι. Αυτή ειναι η δουλεια του μέλλοντος εχετε το υποψιν σας για τα παιδια μας guys!!