Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση του Γ. Πλακιωτάκη για το Λιμενικό Σώμα ...

Ο βουλευτής Λασιθίου και Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας για τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κατέθεσε σήμερα στη ΒτΕ επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, αναφορικά με τη διάλυση και απαξίωση του Λιμενικού Σώματος.

Η ερώτηση φέρει τις υπογραφές έντεκα (11) ακόμη βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, του Νίκου Δένδια, του Πάνου Καμμένου, του Κωστή Μουσουρούλη, της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Μιχάλη Μπεκίρη, του Ιωάννη Βρούτση, του Σπύρου Γαληνού, της Μίκας Ιατρίδη, του Αλέκου Δερμετζόπουλου και της Ελισάβετ Βόζενμπερκ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι:



«Ήρθε η ώρα οι συναρμόδιοι Υπουργοί να μας δώσουν σαφείς απαντήσεις και εξηγήσεις για το αναμφισβήτητο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική ναυτιλία, μετά τη διάλυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και την τριχοτόμηση του Λιμενικού Σώματος. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που δυσκολεύονται «να τα βρουν» ακόμη και μεταξύ τους, ενώ προκλητική, αλλά και απαξιωτική, είναι η πρόσφατη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι «… δεν υπήρξε ποτέ Λιμενικό Σώμα».

Η ναυτιλία αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους βασικότερους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας –και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς, καθώς, επίσης, καίριο παράγοντα ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης της πατρίδας μας. Αποτελεί τομέα, ο οποίος για τη Νέα Δημοκρατία θεωρείται απόλυτη προτεραιότητα, ενώ βούλησή μας είναι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του οποίου η σχέση με το Λιμενικό Σώμα είναι δεδομένη και επιτυχημένη. Αυτή άλλωστε είναι η μοναδική πραγματική λύση στο σημερινό αλαλούμ».

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν διαφωνούμε κ. Πλακιωτάκη ότι η "τριχοτόμηση"δημιούργησε τεράστια προβλήματα.
Αλλά εσείς και το κόμμα σας σαν τέως κυβέρνηση 5,5 χρόνια και ειδικά την περίοδο του "Λόρδου" ως  Υπουργού τι κάνατε για το Λιμενικό Σώμα?
Τι προβλήματα λύσατε?
Τι προσλήψεις κάνατε κι αυτές τις ελάχιστες που κάνατε πώς τις κάνατε?
Τι ανταλλακτικά προμηθευτήκατε?
Τι οδοιπορικά δώσατε?
Τι φάρμακα πληρώσατε?
Τι...Τι...Τι...
ΤΙΠΟΤΑ!!!

2 σχόλια:

Exantas είπε...

Αξιότιμε κ. Πλακιωτάκη. Ευχαριστούμε για την "έγκαιρη" διαπίστωση ως προς τις συνέπειες της τριχοτόμησης & απαξίωσης του Λ.Σ από την νέα διακυβέρνηση. Ευχαριστούμε & για την συμπαράσταση σας. Αναρωτηθήκατε όμως μήπως αυτή η απαξίωση επήλθε ως συνέχεια & συνέπεια εκείνης που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία στηρίζετε, με την διόγκωση των προβλημάτων,των αναγκών,& της διασπάθισης των οικονομικών του υπουργείου & του Σώματος? Καθηλωμένα επιχειρησιακά μέσα, υπερχρεωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,απαξίωση υποδομών. Άγνοια των όρων "ίσες ευκαιρίες", "αξιοκρατία" & "ισονομία". Επιλογές & αποφάσεις που έκαναν να ερυθριούν όσοι σας στήριζαν & καταδίκαζαν προηγούμενες πολιτικές επιλογές & ηγεσίες για οικογενειοκρατία, νεποτισμό.
Μας θυμίζετε το σοφό απόφθεγμα: "Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις, κατήγγειλε. Το σημαντικό είναι να συμμετέχεις".

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δεν διαφωνούμε κ. Πλακιωτάκη ότι η "τριχοτόμηση"δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο Λιμενικό Σώμα.
Αλλά εσείς και το κόμμα σας σαν τέως κυβέρνηση 5,5 χρόνια και ειδικά την περίοδο του "Λόρδου" Παπαληγούρα ως Υπουργού τι κάνατε για το Λιμενικό Σώμα?
Τι προβλήματα λύσατε?
Πόσες προσλήψεις κάνατε κι αυτές τις ελάχιστες που κάνατε πώς τις κάνατε?
Τι βλάβες αποκαταστήσατε?
Τι ανταλλακτικά προμηθευτήκατε?
Τι οδοιπορικά δώσατε?
Τι φάρμακα πληρώσατε?
Τι...Τι...Τι...
ΤΙΠΟΤΑ!!!