Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αίτημα συνάντησης με ΥΠτΠ

Πειραιάς, 06-10-2010
Αριθμ. Πρωτ.: 18/10


Κύριε Υπουργέ,

Στις 08-09-2010 με επιστολή μας, ζητήσαμε να συναντηθούμε μαζί σας, για να θέσουμε υπόψιν σας τις διαπιστώσεις και την εμπειρία μας από την ενδεκάμηνη κατάργηση του πρώην ΥΕΝΑΝΠ.

Κατά το διανυθέν αυτό διάστημα κι ενώ η συνάντησή μας αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα,
εκδόθηκε το νέο Π.Δ.96/2010, σύμφωνα με το οποίο το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες του υπάγονται πλέον στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, εξαιρουμένων συγκεκριμένων Διευθύνσεων, οι οποίες παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επειδή κατά την άποψη μας, το νέο Π.Δ για μια ακόμα φορά, δεν επιλύει τα προβλήματα που είχαν προκύψει στη λειτουργία των Υπηρεσιών Λ.Σ., από τις προηγούμενες ατελής νομοθετικές ρυθμίσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις δημόσιες δηλώσεις σας για τη δημιουργία Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρακαλούμε για την αποδοχή του αιτήματός μας για άμεση συνάντηση, προκειμένου αποσαφηνιστούν εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις αυτές, ενημερώνοντας σας παράλληλα για τις θέσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι οι θέσεις μας αυτές θα συνεισφέρουν θετικά στην κοινή προσπάθεια για ένα Λιμενικό Σώμα, που θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στη σύγχρονη εποχή, σεβόμενο πάντα την ιστορία του.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΛΣ ΤΟΥ 1919, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΠτΠ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΘΥΝΑΛ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΑΣ....