Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ιδρύεται Αρχηγείο Ελληνικής Ακτοφυλακής

Mε εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσει η σύσταση του Aρχηγείου Eλληνικής Aκτοφυλακής από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Xρήστο Παπουτσή, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Kαλύπτοντας πλήρως τον YΠτΠ ως προς τους χειρισμούς του στο θέμα του Λιμενικού Σώματος,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι με το νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες του υπουργείου Θαλασσίων Yποθέσεων. Aλλά υπάρχει και εντολή του πρωθυπουργού προς τον κ. Παπουτσή να λάβει μία νομοθετική πρωτοβουλία, έτσι ώστε να συσταθεί αρχηγείο της ελληνικής ακτοφυλακής. Oι αρμοδιότητές του θα καθοριστούν λεπτομερώς είπε ο κ. Πεταλωτής, αλλά σκοπός του είναι να προστατεύει τη χώρα σε όλο το εύρος των ακτών που την περικλείουν.
Πιθανότατα αυτές οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου να οδηγήσουν άμεσα σε εξελίξεις στην κορυφή της ιεραρχίας του Λ.Σ., η οποία φέρεται να έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για τη διχοτόμηση του Σώματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία. Δηλαδή τώρα, αυτό σημαίνει για τα Λ/Χ πως τέρμα τα Νηολόγια, τα Λεμβολόγια, Αλιείες, Ναυτολογίες, ΝΑΤ, ΟΙΚΟΙ ΝΑΥΤΟΥ, φορτώσεις πλοίων, τηλεφωνήτριες πληροφοριών δρομολογίων κτλ ;;;;;;;

Χλωμό μου φαίνεται.
Σε ποιό πρότυπο ακτοφυλακής είπαμε θα βασιστεί; Μάλλον Παπουτσ(ωμέν)η Ακτοφυλακή θα γίνουμε...