Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ελληνικός νηογνώμονας και ξένες επενδύσεις

Την έναρξη διαλόγου από την ερχόμενη εβδομάδα με την ΠΝΟ και την Ένωση Εφοπλιστών για την ανάπτυξη της ναυτιλίας, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ναυτιλία ακόμα μεγαλύτερη, να πολλαπλασιάσουμε τα πλοία με ελληνική σημαία...Η ελληνική σημαία είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας», είπε ο κ. Διαμαντίδης και υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν είχε καταργηθεί. «Υπήρχε διαφορετική λειτουργία που έπρεπε να διορθωθεί και αυτό κάναμε», είπε.

Για τον ελληνικό νηογνώμονα,
ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της διατήρησής του, αλλά υπό προϋποθέσεις, καθώς – όπως είπε – υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί. «Έχω λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν», τόνισε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των λιμανιών, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται το αλαλούμ και η ασυδοσία με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει συνεχώς έσοδα. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα στη δημιουργία νέων λιμένων και στον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων και εμφανίστηκε ανοικτός στις ξένες επενδύσεις.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το Λιμενικό και τη μεταφορά του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Διαμαντίδης είπε ότι υπάρχει προβληματισμός και όχι αναβρασμός και επεσήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ενιαίο και παραμένει στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.

Για το καμποτάζ, τέλος, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω των κινητοποιήσεων και επεσήμανε ότι ο νόμος θα αρχίζει να αποδίδει από το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: