Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Σύνδεση μισθών με παραγωγικότητα...

Θέμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας αργά χθες το βράδυ σε εκπομπή του Mega. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για απόδοση πολιτικών ευθυνών σε σχέση με το έλλειμμα, ενώ παραδέχθηκε καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο λόγω του ανασχηματισμού.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο θέμα των αποδοχών είπε ότι αρνήθηκε την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει όντως θέμα μισθών. Εξήγησε ότι έχει σημασία πώς εξελίσσεται το κόστος εργασίας σε σχέση με τις άλλες χώρες και ότι η συγκράτησή του ή εναλλακτικά η σύνδεσή του με την παραγωγικότητα είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Δεν απέκλεισε και μείωση των αποδοχών στο δημόσιο στο μέλλον. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Π. Τόμσεν (εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Τρόικα) περί πιθανότητας νέας μείωσης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ξέρει ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν θα γίνουν αυτά που δεν πρέπει, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο άλλων κινήσεων αν δεν γίνουν όσα έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Διευκρίνισε ότι η δόση του Μαρτίου δεν κινδυνεύει «αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά» προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά νομοσχέδια που πρέπει να πάνε στη Βουλή τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Είπε ότι είναι δρομολογημένα αλλά παραδέχθηκε ότι ο ανασχηματισμός προκάλεσε κάποιες καθυστερήσεις.

Άσκησε κριτική για την αντιμνημονιακή στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στην εξεταστική για τα στατιστικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες.

Κράτησε τέλος αποστάσεις από τη πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους θεωρώντας τη καταστροφική για την οικονομία και επιβλαβή για το τραπεζικό μας σύστημα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Γι αυτό έλεγε ο κ.Πάγκαλος ότι δεν είμαστε παραγωγικοί???
Την κάτσαμε την βάρκα!!!

3 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Γι αυτό έλεγε ο κ.Πάγκαλος ότι δεν είμαστε παραγωγικοί???Την κάτσαμε την βάρκα!!!

Exantas είπε...

Πόσο δίκιο έχουν τελικά εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα & της Ελληνικής πολιτείας ειδικότερα, είναι να πληγούν κυρίως τα εργασιακά δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών. Διαφορετικά η Ε.Ε, δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την αναδυόμενη οικονομική υπερδύναμη BRIC. Εμφανής η διαρκής προσπάθεια να περιοριστούν τόσο οι μισθοί όσο & τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν συμφωνείτε?

ΜΘΧ

στ@βεντο είπε...

Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα λοιπόν !!!