Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Καμπανάκι» εφοπλιστών για το μέλλον του Λιμενικού

Η ανησυχία των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου για τo μέλλον του Λιμενικού Σώματος εκφράστηκε στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.
Ο κ. Διαμαντίδης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του «Committee» στη διάρκεια ταξιδιού του στη βρετανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα και εκεί έγινε αποδέκτης του προβληματισμού των Ελλήνων εφοπλιστών για την τύχη του διοικητικού φορέα της Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος.
«Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η σύσταση του νεοϊδρυθέντος υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος, για τα οποία το Συμβούλιο (σ.σ.: η Διοίκηση) παρουσίασε τις θέσεις της και τις γνωστές ανησυχίες της» αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του «του «Committee», στην οποία γνωστοποιείται ότι συζητήθηκαν ακόμα θέματα πειρατείας, της ποινικοποίησης του ναυτικού επαγγέλματος κ.ά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών όσο και οι Ελληνες εφοπλιστές του Λονδίνου έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ενιαίου χαρακτήρα του Λιμενικού Σώματος.

Θέση

Θέση για το θέμα πήραν και τα διοικητικά συμβούλια της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ και της Λέσχης ΛΣ. Με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν να εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης του Λιμενικού Σώματος από τη διοίκηση της Ναυτιλίας.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν πρέπει να εκτραπούν από τη βασική αποστολή τους, που είναι η διοίκηση του Εμπορικού Ναυτικού και η αστυνόμευση του πλοίου, των λιμένων και του θαλάσσιου χώρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εθνος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ας μην εκτραπούν από τη βασική αποστολή τους...
Οσοι θελουν, ας αποχωρησουν απο το Λιμενικο και ας προχωρησουν στην Ακτοφυλακη !!!

orion είπε...

Mε τον στενό και ιδρυτικό ρόλο του Λ.Σ. σίγουρα έχει άμεση σχέση με την Εμπορική Ναυτιλία και την εποπτεία της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή τον περασμένο αιώνα ήταν σωστό θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την καταστροφή του πλανήτη! το Λ.Σ. πρέπει να εξελιχτεί σε κάτι σύχγρονο αλλίως θα καταντήσει μια δημόσια υπηρεσία που θα είναι "χωράφι εκλεκτών", "υπηρετικό προσωπικό ορισμένων", "αποθήκη ανοήτων και μετρίων". Για του λόγου το αληθές δείτε τί εξέλιξη είχε το Λ.Σ. από το έτος ίδρυσής του μέχρι και το 2000!!!... καμία...μια "βυσματική-κλειστή δημόσια υπηρεσία που γινόντουσαν αξιωματικοί οι γιοί των αρχηγών και λιμενοφύλακες τα ανήψια των βουλευτών, τώρα βέβαια γίνονται και οι κόρες, που σήκωνε τηλέφωνα και σφύριζε σε μερικά λιμάνια" και άν δεν ήταν η αναλαμπή των ΟΑ, δεν θα συζητάγαμε τίποτα τώρα! ούτε που θα το ξέραμε το Λ.Σ. Σίγουρα θέλει σχεδιασμό και χρήματα για γίνει κάτι σωστό αλλιώς θα υπάρχει η σημερινή κατάσταση, η οποία δίνει και τροφή σε αυτούς που έχουν να χάσουν πολλά από τον απογαλακτισμό του ΛΣ από την Εμπορική Ναυτιλία και τους εφοπλιστές.

Ανώνυμος είπε...

... Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ας μην εκτραπούν από τη βασική αποστολή τους...
Οσοι θελουν, ας αποχωρησουν απο το Λιμενικο και ας προχωρησουν στην Ακτοφυλακη !!! ... ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ !!! ας τακουσουν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) οι συνδικαλιστες της ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ ...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! μονο που ... εχω να κανω μερικες ... ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ... το Λ.Σ. πρέπει να εξελιχτεί σε κάτι σύχγρονο αλλίως θα καταντήσει μια δημόσια υπηρεσία που θα είναι "χωράφι εκλεκτών", "υπηρετικό προσωπικό ορισμένων", "αποθήκη ανοήτων και μετρίων". Για του λόγου το αληθές δείτε τί εξέλιξη είχε το Λ.Σ. από το έτος ίδρυσής του μέχρι και το 2000!!!... η αποψη μου ειναι ... 2010 ... μεχρι δηλαδη σημερα ... καμία...μια "βυσματική-κλειστή δημόσια υπηρεσία που γινόντουσαν αξιωματικοί οι γιοί των αρχηγών και λιμενοφύλακες τα ανήψια των βουλευτών, τώρα βέβαια γίνονται και οι κόρες, που σήκωνε τηλέφωνα και σφύριζε σε μερικά λιμάνια" ... ειμαι αξιωματικος του ΛΣ με 25 χρονια πραγματικης ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ υπηρεσιας ... οταν μπηκα στο ΛΣ σαν Λ/Φ ημουν δευτερος απο το τελος επιλαχων ... και τελειωνοντας σημερα την ... καριερα μου στο ΛΣ καταντησα να ειμαι Α.Μ.Ε.Α. σε διατεταγμενη υπηρεσια ... κατα ταλλα εχεις απολυτο ΔΙΚΙΟ στο σχολιο σου για τον απογαλακτισμο του ΛΣ απο την Εμπορικη Ναυτιλια και τα αφεντικα της ... ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ειναι θετικο οτι παμε για κυσεα αυριο η παρασκευη ...τελετη ...κ.τ.λ.....και αλλαγη ηγεσιας, ετσι τουλαχιστον, ηγεσια....., αλλα απο την αλλη για να γινονται κρισεις ξαφνικα ,πρεπει να αργεί το νεο π.δ ...........που ολοι περιμενουμε να δουμε τι θα γινει ...