Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Διαβεβαίωση του ΥΘΥΝΑΛ για εφαρμογή των διατάξεων σε θέματα αλιείας

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, σε συνέχεια των διαδοχικών συναντήσεων του με φορείς της αλιείας και των διεξοδικών συζητήσεων για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 1967/2006, απέστειλε σχετική επιστολή στην Επίτροπο Ναυτιλίας & Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη.
Η επιστολή προς την κα Επίτροπο αναφέρεται στην πρόθεση του κ. Υπουργού να προχωρήσει σε κατάργηση της αριθμ. 164198/03-03-08 Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την οποία καθορίσθηκε η ελάχιστη απόσταση από την ακτή για την αλιεία με μηχανότρατα, και να εκδοθεί νέα απόφαση, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τίθενται στον Κανονισμό, εξασφαλίζοντας τις ανάγκες διενέργειας αλιείας με σεβασμό στο περιβάλλον και την ασφαλή διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης στηρίζει τις προσπάθειες της Επιτρόπου κας Μαρίας Δαμανάκη για την βελτίωση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, με κατεύθυνση την διασφάλιση του εισοδήματος των αλιέων της χώρα μας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να ρυθμιστούν διοικητικά θέματα του νεοσύστατου Υπουργείου, προκειμένου να εκδοθούν οι διοικητικές πράξεις σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα το ειχαμε παρει αλλα αν το εδιναν θα ειχε φορολογηθει ετσι περιμενουν
εως τελος του μηνα στη διαχείριση για να δουν αν θα ψηφιστεί τελικα ο νεος νομος που θα εχει και διάταξη περι αφορολόγητου του εκλογικου . αν γινει ετσι τοτε θα παρουμε 665 ευρω [-5% κρατηση ]στο χερι με χεπ εως 10-12 και ισως κατι γινει με τα 2 προηγούμενα εκλογικα και παρουμε καποια στιγμη 200+200 ακομα ευρω. αν δεν ψηφιστεί θα το παρουμε παλι με χεπ εως 10-12 περιπου 540 ευρω και φυσικα ελλας και π.υ θα επιστρεψουν το φορο που αναλογει στα 700 ευρω που πηραν .σε καθε περιπτωση ετοιμαζουν 2 χεπ διαφορετικα ενταλματα με και χωρις φορο για να ειναι ετοιμα να φυγουν κατα περιπτωση αμεσα .αυτα ΑΚΟΥΣΑ στη βαρδια μου ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΞ ΤΗς ΠΕΑΛΣ ....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Μα αυτό είναι το θέμα αγαπητέ Συνάδελφε...

Οι συνδικαλιστές μας κοιμούντε όρθιοι...

Και της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ...

Ή μήπως όχι???

Γιατί το αφήσαν τελευταία στιγμή???
Γιατί δεν πιέσαν νωρίτερα και συγκεκριμένα αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές και το άφησαν τελευταία στιγμή???

Δεν τους έγινε πάθημα η διπλή φορολόγηση του προηγούμενου εκλογικού επιδόματος???

Είναι ανίκανοι???
Είναι αδιάφοροι???
Είναι παρτάκηδες και περίμεναν να δουν αν θα επανεεκλεγούν πρώτα???
Είναι φιλοκυβερνητικοί και δεν θέλαν να πιέσουν την Κυβέρνηση???
Είχαν να πετύχουν κάποιες δικές τους μεταθέσεις-ρουσφέτια και δεν ήθελαν να ρθούν σε ρίξη με κανέναν???

Όποια και να είναι η απάντηση είναι όλοι έκπτωτοι στα μάτια των Συναδέλφων γι αυτή την ένοχη σιωπή-καθυστέρηση.Πιστέψτε μας!!!Η απογοήτευση και η οργή των Συναδέλφων είναι τεράστια!!!

Ανώνυμος είπε...

ξαναλεω οτι συμφωνα με οσα ακουσα να λεει η επιλογη ηταν μια.
να περιμενουν να ψηφιστει εως τελος του μηνα το αφορολογητο του εκλογικου αλλιως μπορουσαν να το δωσουν καιπριν τις εκλογες αλλα κα σημερα αλλα θα ειχε φορο συμφωνα με τον νομο που σημερα ισχυει .
υπαρχουν εξαιρεσεις στους συνδικαλιστες αλλα οι περισσότεροι
Και της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ ειναι σιγουρο οτι κοιμούνται όρθιοι...και φυσικα εκπροσωπούν λιγους συναδελφους και στην ποεπλς και στην πεαλσ

σιγουρα οι πιο πολλοι
Είναι ανίκανοι-αδιάφοροι-παρτάκηδες -φιλοκυβερνητικοί συμφεροντολογικά!!! και δεν ηθέλαν να πιέσουν την Κυβέρνηση
για να πετύχουν κάποιες δικές τους μεταθέσεις-ρουσφέτια - προσληψεις ...!!!!
ο αξ απο τον οποιο τα ακουσα τουλαχιστον μας λεει κατι , ρωταει αποψεις ακομα και των λφ και κανει βαρδιες!!!!!!!! και ειναι κορυφη στη δουλεια του ,πραγματα που του δινουν αξια ας συνδικαλιστη αλλα ενισχυουν και την ελπιδα εμας των κατωτερων για ενα καλυτερο ισως ,αυριο........
δεν ειναι κολλητός μου αν ετσι καποιοι καταλαβουν αλλα ειναι αληθεια και ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ μου την σπαει να βλεπω κατι αλλους συνδικαλες δικους μας με την μύτη στον ουρανο να το παιζουν κατι....ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ...σε εμας που στο κατω κατω τους ψηφίζουμε .....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις αγαπητέ Συνάδελφε...Ακόμα και στον Συνδικαλισμό...
Ευτυχώς!!!

Όσον αφορά το εκλογικό επίδομα μάλλον εσύ δεν μας κατάλαβες Συναδελφε.

Αυτό που λέμε και μάλλον δεν γίναμε αντιληπτοί είναι γιατί να περιμένουμε ΤΩΡΑ να ψηφιστεί ο νόμος, όπως λές ότι άκουσες και δεν άρχισαν να πιέζουν οι συνδικαλιστές μας ΤΟΤΕ ,αμέσως μετά δηλαδή από την χορήγηση του προηγούμενου εκλογικού επιδόματος???

Γιατί να μην είχε ψηφιστεί ΗΔΗ ο νόμος πριν τις εκλογές ώστε να το πάρουμε μαζί με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες και να μην χρειάζεται τωρα να περιμένουμε την ψήφιση του νέου νόμου.

Αυτή είναι η ένσταση μας.

Όσον αφορά το εκλογικό επίδομα εμείς είμαστε αισιόδοξοι...Αλλά απο τους συνδικαλιστές μας απογοητευμένοι...

Και περίμενε να δείς τι μεγαλοστομίες έχουνε να πετάξουνε ΟΛΟΙ οι συνδικαλιστάρες αν τελικά ψηφιστεί ο νόμος και ενδιάμεσα δεν προκύψει τίποτα στραβό στα οικονομικά της χώρας και το πάρουμε ολόκληρο το επίδομα.

Θα σφάζοντε σαν τα κοκόρια για την επιτυχία αυτή.Από την μια η ΠΟΕΠΛΣ, από την άλλη η ΠΕΑΛΣ και στην μέση η ΕΠΛΣ ΑΤΙΙΚΗΣ.

Ε ρε κατάντια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

sorry δεν καταλαβα. σωστα τα λες και συμπληρώνω οτι το σιγουρο ειναι οτι αν το παρουμε δεν θα το χρωσταμε στους συνδικαλες που θα αρχισουν να λενε οτι ευτυχως που το ετρεξαν το θεμα και αλλα πολλα........μπορει να συνέβαλαν αλλα δεν το καθόρισαν ...... ας εχει χαρη που το θεωρησαν οι πολιτικαντηδες μας προεκλογικο δωρακι προς ψηφοθηρία......