Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή επίτιμων Αρχηγών στον Πρωθυπουργό

Αναδημοσίευση από το Πειρατικό επιστολής πρώην Αρχηγών στον Πρωθυπουργό
Πειραιάς 26 Νοεμβρίου 2010

Προς τον Εξοχότατον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως
κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς οι Επίτιμοι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, σύμφωνα με τα οποία, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ήδη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ έλαβε εντολάς σας να προχωρήσει στην αναδιάταξη του Λιμενικού Σώματος και να οργανώσει Ελληνική Ακτοφυλακή.

Με το επιχειρούμενο οργανωτικό σχήμα, ο εξειδικευμένος βραχίονας του Υπουργείου που ασχολείται με θέματα Ναυτιλίας με το στελεχιακό δυναμικό του, το οποίο προσφέρει άοκνες υπηρεσίες, επί 24ώρου βάσεως χωρίς αργίες, στάσεις και υπερωρίες, στην ιδιόμορφη ναυτιλιακή επιχείρηση στο πλοίο και στο ναυτικό, με βαθειά ναυτιλιακή γνώση και εμπειρία, μεταγράφεται την κρίσιμη αυτή, για την οικονομία στιγμή, από το πρώτο παραγωγικό Υπουργείο της χώρας (ΥΘΥΝΑ) στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη.
Στη μετακόμιση αυτή συμμετέχουν 489 πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά πτυχία, 356 διπλώματα αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και το τραγικότερο : 158 μεταπτυχιακοί τίτλοι εξειδικευμένων ναυτιλιακών σπουδών, τα οποία αποτελούν επένδυση του κράτους και μοναδική προσφορά του στη ναυτιλία.

Τον εγκλωβισμό τέτοιας επιστημονικής στάθμης προσωπικού σε έργα αποκλειστικά συνοριοφυλακής, θεωρούμε ότι αποτελεί σπατάλη ανεπίτρεπτη για την Ελληνική Οικονομία, και απώλεια τεχνογνωσίας τέτοια που ο κρατικός μηχανισμός δεν θα αποκτήσει ποτέ ξανά.
Διαλύσεις, ανακατατάξεις και αναδιατάξεις στον ευαίσθητο χώρο της ναυτιλίας, στον οποίο ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος είναι καθοριστικός και η συμβολή του στην δημιουργία του σύγχρονου θαύματος της Μεγάλης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας πανθομολογούμενη, μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρουν, αν όχι και καταστροφή.
Ανάλογα εγχειρήματα έγιναν και στο παρελθόν με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Εάν κλονισθεί η εμπιστοσύνη στο Διοικητικό φορέα της ναυτιλίας αναπόφευκτα θα υπάρξει φυγή από την Ελληνική Σημαία, απώλεια θέσεων εργασίας για Έλληνες ναυτικούς και απώλεια τεχνογνωσίας στη λειτουργία ναυτιλιακών γραφείων, πολλά από τα οποία φοβούμεθα ότι θα μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες που προσφέρουν ευνοϊκότερο καθεστώς διαχείρισης. Τελικό αποτέλεσμα θα είναι η δραματική απομείωση της συμβολής της ναυτιλίας στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Ιδιαίτερα στην σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία κάθε ιδέα αποδυνάμωσης του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας μας με την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος και την ένταξη των δυνάμεών του στο δυναμικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα επιφέρει καίριο πλήγμα και στην υποστήριξη των Ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων σε διεθνή φόρα και διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Η τεχνογνωσία του Λιμενικού Σώματος η οργάνωσή του και η αποτελεσματικότητά του αποτελούν Εθνικό κεκτημένο, το οποίο υποστηρίζει λίαν επιτυχώς διεθνώς κινούμενα και καθημερινώς δοκιμαζόμενα ύψιστα και όχι μόνο οικονομικά, εθνικά συμφέροντα.
Η αβεβαιότητα που επικράτησε τον τελευταίο χρόνο, ως προς την τύχη του Λιμενικού Σώματος, έχει ήδη καταδείξει με αρνητικές επιπτώσεις την πορεία του εθνικού νηολογίου.
Όπως αναφέρουν πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής ο υπό ελληνική σημαία στόλος μειώθηκε, τη στιγμή που το ίδιο χρονικό διάστημα οι αγορές των Ελλήνων Πλοιοκτητών ανήλθαν στα 235 νέα πλοία. Ελάχιστα απ’ αυτά ενεγράφησαν στο Εθνικό Νηολόγιο.
Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία, την ανησυχία και την απογοήτευση των εταίρων της ναυτικής κοινότητας, γιατί αυτοί πρώτοι ως και κατά το παρελθόν, θα υποστούν τις δυσμενείς επιπτώσεις τέτοιων κινήσεων και αναδιατάξεων που μόνο αποσταθεροποίηση δημιουργούν και περιβάλλον σαθρό και αφιλόξενο για το πλοίο, τον εφοπλιστή και τον ναυτικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η αναδιάταξη των δυνάμεων και των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος είναι εθνική ανάγκη να σταματήσει άμεσα.
Οι όποιες αποφάσεις έχουν σχετικά ληφθεί επιβάλλεται να επανεξεταστούν.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν πρέπει να εκτραπούν από τα καθήκοντα και την αποστολή τους, που είναι σύμφωνα με τον ιδρυτικό Νόμο του Σώματος η Διοίκηση του Εμπορικού Ναυτικού και η αστυνόμευση πλοίων, λιμένων και εθνικού θαλασσίου χώρου.
Το οικονομικό κλίμα στον ελληνικό χώρο είναι ήδη βαρύ. Ας μη προσθέσουμε εκ του μηδενός προβλήματα λειτουργίας στο μόνο παραγωγικό κλάδο που μας έχει απομείνει ακμαίος και αποτελεί μοναδική ελπίδα ανάκαμψης. Λάθη και χειρισμοί έωλοι σε ευαίσθητους οικονομικούς χώρους, δεν συγχωρούνται και η ιστορία θα φανεί αμείλικτη για τους χειριστές.

Είναι ανάγκη να σταματήσει κάθε αποσταθεροποιητική παρέμβαση στο χώρο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας πριν οι βλάβες που ήδη έχουν προκληθεί σ’ αυτήν, καταστούν μη αναστρέψιμες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Άλκης Σκιαδάς Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Ιωάννης Χρυσανθακόπουλος Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Δημήτριος Ορφανός Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Αριστείδης Παπανδρέου Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Γεώργιος Βασόπουλος Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Νικόλαος Χασιώτης Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Μανώλης Πελοποννήσιος Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Περικλής Ουσατζόπουλος Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Θεοδόσης Παπακωνσταντίνου Επιτ.Αρχηγ Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Ανδρέας Συρίγος Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Χρήστος Δελημιχάλης Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Θεόδωρος Γκλεζάκος Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Ηλίας Σιωνίδης Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
Ναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) Θεόδωρος Ρετζεμπέρης Επιτ. Αρχηγός Λ.Σ.
----------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο.
Κανονικά, χρειάζεται ένας σκληρότατος σχολιασμός της επιστολής σας.
Όμως αναρωτιέμαι, εσάς τι σας νοιάζει;;;;
Και, όταν, ανάμεσα στους υπογράφοντες, διαβάζω ονόματα, πρώην αρχηγών και νυν και αεί
υπαλλήλων εφοπλιστών , οργίζομαι.
Η σιωπή για όλους εσάς, κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπαγορεύεται, πρώτον από την λογική και δεύτερον από την σοβαρότητα.
Μην ομιλείτε, άλλο, παρακαλώ...
Όλοι οφείλουμε να μάθουμε, κάποτε, πότε πρέπει να αποσυρόμεθα .
Γιατί η ζωή προχωράει μπροστά και το μέλλον ανήκει σε αυτούς, που τώρα υπηρετούν το ΠΟΛΎΠΑΘΟ Λιμενικό Σώμα !!!

Πόπη Χριστοδουλίδου

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΜΌΝΟ ΣΕ ΑΥΤΌ...


"Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν πρέπει να εκτραπούν από τα καθήκοντα και την αποστολή τους, που είναι σύμφωνα με τον ιδρυτικό Νόμο του Σώματος η Διοίκηση του Εμπορικού Ναυτικού και η αστυνόμευση πλοίων, λιμένων και εθνικού θαλασσίου χώρου."


ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ....


ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΜΕ ΠΑΡΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΤΡΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ...


ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ -ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ...



ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ???



ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

14 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΜΌΝΟ ΣΕ ΑΥΤΌ...

"Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν πρέπει να εκτραπούν από τα καθήκοντα και την αποστολή τους, που είναι σύμφωνα με τον ιδρυτικό Νόμο του Σώματος η Διοίκηση του Εμπορικού Ναυτικού και η αστυνόμευση πλοίων, λιμένων και εθνικού θαλασσίου χώρου."

ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ....

ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΜΕ ΠΑΡΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΤΡΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ...

ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ -ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ...

ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ???

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποσο ηταν το μπονους κ.κ. επιτιμοι?
Μηπως οντως ησασταν Αρχηγοι, επι τιμης?

Ανώνυμος είπε...

Οι κ.κ. Ναυάρχοι όταν αποφοίτησαν από την Σχόλή Ναυτικών Δοκίμων θυμούνται τι όρκο έδωσαν; Υπέρ πατρίδας και να φυλάττουν σύνορα και θερμοπύλες ή να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών για το προσωπικό τους συμφέρον; Οι κύριοι αυτοί θα έπρεπε να ειχαν επιλέξει τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων για να αναλάβουν θέσεις μπάτλερ και υπηρετών των αφεντικών τους!

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΚΕΡΝΑΝΕ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΜΕΡΙΑ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΑΚΙ....ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ....ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ...ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΑΠΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΩΡΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΗΓΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟ:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αρ. Φύλλου 383
25 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ,
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ
Αριθμ. 5214.8/10/10
Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Οίκου Ναύτου (Δ.Σ./Ο.Ν.)

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις
α. Της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 2575/1998 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» (Α΄ 23).
β Της παρ. 1(β) του άρθρου 6 του Ν.2839/2000 «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις» (Α 196).
γ. Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» Π.Δ. 63/2005 (Α΄ 98).
δ. Των Π.Δ. 184,185,189/2009, Π.Δ. 50/2010 «Ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων και τροποποιήσεις του π.δ. 189/2009» (Α΄ 89) και ΠΔ 96/2010 (Α΄ 170).

2. Τα σχετικά έγγραφα των Εφοπλιστικών Οργανώσεων, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, των Ενώσεων Συνταξιούχων Ναυτικών και του Συλλόγου Προσωπικού του Οίκου Ναύτου, με τα οποία υποδεικνύονται οι εκπρόσωποί τους.

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
1. Τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ναύτου από τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:
α. ΔΙΠΛΑ Μαρία του Αθανασίου με ΑΔΤ: Χ172276, με γνώσεις και πείρα σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και γενικότερα διοίκησης, ως Πρόεδρο.
β. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ Κωνσταντίνο του Σεραφείμ με ΑΔΤ: Χ 568839, ως Αντιπρόεδρο.
[color=blue]γ. ΔΕΛΗΜΙΧΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου με ΑΔΤ: ΑΑ068386, εκπρόσωπο των Εφοπλιστών, ως τακτικό μέλος (μέλος και του ΔΣ/ΝΑΤ), με αναπληρωτή του τον ΠΙΠΕΡΑ Αντώνιο του Κωνσταντίνου....[/color]

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όταν οι της ΕΛΑΣ αποστρατευόμενοι (μεγαλόσχημοι ή όχι) εργάζονται για τράπεζες, για βιομηχανίες, για εταιρίες security, για διάφορα λόμπυ, ή οι της Π.Α σε αεροπορικές εταιρίες, είναι καλά? Δεν το καταλαβαίνω αυτό ρε συντρόφια μου. Ποιο δηλαδή είναι κακό; το ότι παρέχεις την πείρα και τις γνώσεις στον ιδιωτικό τομέα, με τον οποίο αναγκαστικά έχεις δούναι και λαβείν και γνωρίζεις το αντικείμενο ή θέλετε να επιβεβαιώσετε το ότι οι ένστολοι αποστρατεύονται ή τους "στέλνουν σπίτι τους" σε ηλικία που θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμη στο μετερίζι που ανδρώθηκαν;
Δυστυχώς συχνά η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.

επίτιμος Σκάπουλος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Και ποιος σου είπε αγαπητέ Σκάπουλε ότι επικροτούμε τους απόστρατους που αναφέρεις και ότι κατακρίνουμε μόνο τους δικούς μας?

Ρωτάς που είναι το κακό?
Πόσο ακέραιος και αντικειμενικός μπορεί να είναι κάποιος στις αποφάσεις του απέναντι στον μελλοντικό εργοδότη του?

Ανθρωπίνως είναι αδύνατον!!!

Μας θυμίζετε τους πολιτικούς μας που ονομάζουν κάθε τι νόμιμο ως ηθικό.

Εσείς τι λέτε?

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό?

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται συχνά για το νόμιμο και ηθικό, όπως "Ισχυρίζεσθε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο; Τότε πρέπει να αλλάξουμε όλη τη νομοθεσία μας, να την κάνουμε ηθική" που είπε πρώην, αλήστου μνήμης, υπουργός Ε.Ν σας παραπέμπω εδώ που δίνει απάντηση με νόημα
http://independentbloggers1.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
αλλά το ότι ορισμένοι προτιμούν Κατεχάκη (ορεσίβιο σημείο) αντί Πειραιά, δεν το φανταζόμουν ποτές

επίτιμος Σκάπουλος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Σαφώς και είναι νόμιμο άρα και ηθικό να εργάζονται κάποιοι απόστρατοι σε εφοπλιστικά και ναυτιλιακά γραφεία.
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν όταν αποστρατεύοντε αλλά τι κάνουν όταν είναι εν ενεργεία.

Ξαναρωτάμε... Πόσο αντικειμενικοί και ακέραιοι μπορεί να είναι κάποιοι στον έλεγχο και εποπτεία των μελλοντικών εργοδοτών τους???

Δείτε τι έγινε με την περίπτωση της ναυτολόγησης του Βεντούρη.
Η Αρχή που έκανε την ναυτολόγηση αλλά και η Αρχή που θα έπρεπε να ελέγχει την ναυτολόγηση είναι η ίδια.

Είναι δυνατόν ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι η ίδια Αρχή?

Αυτό λέμε...Τίποτα παραπάνω από αυτό...Τίποτα λιγότερο...

Και όχι δεν είμαστε ορεσίβιοι...
Αντιθέτως μάλιστα...
Είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε λιμανίσιοι...

ΌΛΟΙ ΟΜΩΣ...ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΙ...

ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΕ...

Ανώνυμος είπε...

9 Δεκεμβρίου 2010, 10:53 | ΑΠΟ ;ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΤΟ opengov.gr
Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΕ-ΚΕΠΙΧ-ΕΚΣΕΔ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ .....ΟΤΙ
…το ΕΚΣΕΔ , ΚΕΠΙΧ υπάγονται απευθείας στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και υποστηρίζονται διοικητικά και λειτουργικά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Κλάδους. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΕ ΠΟΥ ΠΡΟΐΣΤΑΝΤΑΙ ΑΥΤΩΝ . ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ Η ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΈΣ ΜΕΤΑ ΤΙς 1500 ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ Ο800 ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ , ΤΟ ΚΕΠΙΧ – ΕΚΣΕΔ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΥΘΥΝΑΛ Η ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΠ ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΥΘΥΝΑΛ .ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ Π.Χ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΠΥΡΚΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΠΑΝΣΗ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Κ/Ζ Η Ε/Γ-Ο/Γ Η ΕΜΠΛΟΚΗ -ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ -ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ -ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΘΣ-ΔΝΕΡ-ΔΝΠΑ-ΥΠΕΞ-ΔΠΘΑΠ-ΚΕΕΠ-ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ-ΔΑΝ-ΓΓΠΠ-ΓΕΜΜΕ-Λ/ΡΧΕΙΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ,ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΎΝΤΑΙ-
ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ,
ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΊΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΈΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ.. . ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΚΡΙΣΙΜΑ ΛΕΠΤΑ ΕΩΣ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕ ΤΟΥ ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ -ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΈΛΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΣΕΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 1 ΕΩς 1,30 ΩΡΕΣ, ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ Ο ΑΕ ΜΕΣΏ ΚΕΠΙΧ-ΕΚΣΕΔ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΟΎΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ 2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ -ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΠ .
Π.Χ ΑΝ Ο ΑΕ – ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ ΑΡΑ ΥΠΠ ΚΡΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΌΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ -ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ?
ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ Ο ΑΕ ΤΟΥ ΕΚΣΕΔ -ΚΕΠΙΧ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ 1 ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΕΠΤΟΥ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 1 Η 2 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΔΗΓΙΕΣ -ΔΙΑΤΑΓΕΣ .

ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ Λ/ΡΧΕΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΥΘΥΝΑΛ-ΥΠΠ.

ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ??????.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ?????
ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Η ΠΕΑΛΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ Λ.Σ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΉ ΚΑΠΟΙΩΝ .....ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ......ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ.ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ....ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΑΡΧΥΧΡΥΣΟΚΛΑΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ - ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Λ.Σ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΎΟΥΝ......ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΑΛΟΎΜ .

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δηλαδή την εντύπωση ότι αυτοί που συνέταξαν το νέο σχέδιο έχουν σχέση με όλα αυτά που αναφέρονται στα σχόλια σας;;; χα χα. Το αλησμόνητο "Δεν το συνέταξε χειρ τις αλλά πούς τις" γίνεται πάλι επίκαιρο..... Πήρανε λίγα από εκείνα που τους είχαν δώσει επί Χρυσο, λίγα από κάποιους "διάφορους" κ "χαρτογυακάδες, λίγα από ΕΛΑΣ και έγινε του "λίγ' απ' όλα κ πολλά από τίποτα"

(λίγο επίτιμος) Σκάπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε:
"Δείτε τι έγινε με την περίπτωση της ναυτολόγησης του Βεντούρη.
Η Αρχή που έκανε την ναυτολόγηση αλλά και η Αρχή που θα έπρεπε να ελέγχει την ναυτολόγηση είναι η ίδια."

Είστε και Λιμενικοί (;) και κάνετε και σχόλια!!!
ΔΕΝ έχετε την παραμικρή ιδέα...
αλήθεια που... υπηρετήται;

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο συνάδελφοι δεν συμβαίνει και με την επιθεώρηση και τα τκεπ? Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Από επιβατικά μέχρι μοτορσίπια που περνάνε έλεγχο από τους ίδιους και τους ίδιους. Γιαυτό πιστεύω πως πρέπει να γίνει Ακτοφυλακή ξεχωριστή από το λιμενικό, να σφίξουν οι κώλοι μπας και ξεφύγουμε κάποτε από την κορυφαίες θέσεις της διαφθοράς

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΑΛΣ
Σχέδιο Νόμου για σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ.
http://www.peals.gr/component/content/article/1-category-1/598
Συνάδελφοι,

Η ΠΕΑΛΣ, αφού έλαβε υπόψη τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις, .....................................

μας αρεσει δεν μας αρεσει ειναι ξεκαθαρη η θεση της ΠΕΑΛΣ και στηριζεται εκτος του οτι θελουν ναυτιλια και ακτοφυλακη να ειναι ενα , στο οτι χωρίζεται το σωμα σε 2 διαφορετικα στελεχη στις κεντρικες υπηρεσιες ΜΕ ΠΟΛΛΑ ?????????? και σε 2 διαφορετικες αρμοδιοτητες ναυτιλιας και ατυνομευσης ,στα λιμεναρχεια τις ασκει ομως το ιδιο στελεχος ΤΟΥ Λ.Σ την ιδια στιγμη ..........
προς τι λοιπον το χεδιο νομου????
περιμενουμε και η ΠΟΕΠΛΣ να μας πει την τελικη αποψη της και φυσικα χωρις πολλα " αν και..." ¨ανεξαρτητα του..."
αποψη επι της ουσιας.........θελουμε....