Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η πλειοψηφία θέλει Ακτοφυλακή

Αναδημοσίευση επιστολής Συναδέλφου στο Πειρατικό

Μάλλον αφήνει παγερά αδιάφορους κάποιους το ότι ΜΟΝΟ η Ελλάδα και η «Δημοκρατία» της Μποτσουάνα δεν διαθέτουν ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, αλλά Baking Powder για όλες τις χρήσεις!!! Για τη μεν Μποτσουάνα τι να πει κανείς, άστο καλύτερα, για την Ελλάδα όμως ΚΑΙ γνώμη διαθέτουμε ΚΑΙ προσωπική εμπειρία.
Ας εξετάσουμε όμως αντίστροφα το ότι συμβαίνει, δηλαδή ποιοί ωφελούνται απο τη ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακριβώς, όπως στην επιστήμη της εγκληματολογίας, δηλαδή ποιός ωφελείται απο ένα τελούμενο «έγκλημα».
Στην προκείμενη περίπτωση αυτοί που κατά τη γνώμη μας ΠΑΝΤΑ, ωφελούνται είναι :
1) Οι κάθε λογής Εφοπλιστάδες-Ακτοπλόοι οι οποίοι έχουνε στην κυριολεξία πουλήσει την ψυχή τους στο Διάβολο της ασσύστολης κονόμας.
Για ποιό λόγο, μωρε λαμόγια οι Λιμενικοί να φορτώνουν τους σκυλοπνίχτες, τους οποίους ονομάζετε πλοία της γραμμής ?
Για να κονομάτε εσείς και να καβατζόνουν τίποτα δωράκια-εισιτήρια οι αξιωματικάρες του Λ.Σ ? (όχι όλοι βεβαίως).
Ενώ, το λιμενικό «ντανιάζει» αμάξια, παραδίπλα κατακλέβουν συμπολίτες μας και διαπράττονται κάθε λογής αδικήματα-παρανομίες.
Μήπως τα «λατζόνια» οι ακτοπλόοι-Μεγαλόσχημοι Λιμενικοί να ανέθεταν τη διασφάλιση της ΚΟΝΟΜΑΣ τους στα πληρώματα των πλοίων-ιδιωτικές εταιρείες, όπως γίνεται άλλωστε στην πλειοψηφία των ΠΡΟΟΔΕΥΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ -ΛΙΜΕΝΩΝ?
2) Οι κάθε λογής Αστρατικοποίητες-Απαίδευτες-Αστράτευτες ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ οι οποίες φοβούνται μη τυχόν και χρειαστεί να βγάλουν τα σκαρπινάκια τους και βρέξουν τα ποδαράκια τους, ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ οι συνάδελφοι τους της Αστυνομίας. Θέλετε δεν θέλετε τα πράγματα είναι παραπάνω απο προφανες ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου να αλλάξουν. Δεν είναι ντροπή, κλείστε απο τώρα «θέση» στο μελλοντικό Υπουργείο Σαρδέλλας,
γιατί στην κάποια στιγμή ιδρυθείσα Ακτοφυλακή δεν θα υπάρχουν θέσεις για αδούλευτες ΦΛΩΡΕΤΕΣ !!!
3) Τα κάθε λογής κοριτσάκια τα οποία αφειδώς πήρε στις τάξεις του το ΛΣ, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία το μόνο, που κάνουν είναι να βάφουν νύχια και να αρνούνται κάθε εργασία που δεν τα βολεύει, λέγοντας, «μα εμείς είμαστε γυναίκες», δηλαδή εννοούν και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ λαμβάνουν, διαφορετική μεταχείριση. Στη Μισθοδοσία όμως ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.
Μήπως να έβλεπαν πως εργάζονται οι «συναδέλφισσες» τους της Αστυνομίας?
Αλλά, βέβαια, τότε, πως θα «χαλβάδιαζαν» οι Αξιωματικάρες στα γραφειάκια τους παρακαλώ ?
Σίγουρα υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις και κάποιες, οι οποίες αξίζουν-εργάζονται περισσότερο και απο κάποια παιδάκια, οι εξαιρέσεις όμως ως γνωστό απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα...
4) Τα κάθε λογής ΒΙΣΜΑΤΑ που είναι βολεμένα στις Καβάτζες/γραφειάκια τους και αρνούνται πεισματικά να ξεβολευτούν-εργαστούν, μιας και έτσι έχουν μάθει να φέρονται απο τις πρώτες τους ημέρες στο ΛΣ.
Και αυτοί, όμως προσέρχονται από τους πρώτους, όταν έρχεται η ώρα της μισθοδοσίας

Η επιστήμη της αριθμολογίας όμως δύναται να «εξηγήσει» πολλά φαινόμενα.
Ένα απο αυτά είναι της ΛΟΥΦΑΣ-ΑΧΡΗΣΤΟΣΥΝΗΣ!!! Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο ότι στη «δημοσκόπηση» αυτού του Blog, η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμη, ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ περίπου αντιτίθεται στη δημιουργία Ακτοφυλακής. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΑΓΕ ????????????????????????????????????

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλυτερα ειναι να μας πεις γιατι καποιοι θελουν ακτοφυλακη ....και σε τι πειραζε να εχουμε και την ναυτιλια .δηλαδη τωρα που αλλος δημοσιος υπαλληλος θα αναλαβει τη ναυτιλια θα ειναι καλυτερη η ναυτιλια η αυτος ο δημ. υπ. ειναι καλυτερος η κουτος .και μην πεις παλι για τα νυχια των κοριτσιων και τα εισητηρια ....σοβαρα πραγματα να μας πεις .δεν θα αλλαξουμε το σωμα για αυτα....και τελικα μηπως δεν κανουμε για καθαρη ακτοφυλακη? για σκεψου και αυτο?
4000 λ/φ υ/ξ ουτε οι 1000 δεν κανουν για ακτοφυλακες και 700 αξ ουτε οι 200 δεν κανουν .

Ανώνυμος είπε...

Περί του τίτλου του άρθρου ένα και μόνο σχόλιο . Πότε μετρήσαμε τη πλειοψηφία ακριβώς ; Επειδή το αναπαράγουν οι άσπονδοι φίλοι μας δημοσιογράφοι και μόνο ;
Εξήγησε κανείς στο μέσο συνάδελφο την αξία του έργου που προσφέρει στη ναυτιλία και τον Έλληνα ναυτικό και αρνήθηκε ;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Όσον αφορά την πλειοψηφία Συνάδελφε δες τα γκάλοπ στο κάτω μέρος του blog μας.

Θα δείς ότι η πλειοψηφία των Συναδέλφων θέλει την Ακτοφυλακή γιατί θέλει και ελπίζει να απαλλαγεί από τα πάρεργα και να αυξηθεί ο στυνομικός του ρόλος.

Βαρέθηκαν να είναι χαρτογιακάδες και υπάλληλοι των Ακτοπλόων και των Οργανισμών Λιμένων.

Αν δεις τα γκάλοπ θα δείς ότι αν και η πλειοψηφία θέλει αλλαγές ,η πλειοψηφία πάλι είναι αυτή που πιστεύει ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα.

Και δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς που θέλουν αλλαγές.

Άλλοι ευθύνοντε για την κατάντια και την απαξίωση του Σώματος.

Ας είχαν φροντίσει οι ηγέτες μας δεκαετίες τώρα να μην φτάναμε στο σημείο αυτό.