Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Ε.Ν.: Συνεχίζεται η αήθης επίθεση στο πρόσωπο του κ. Απ. Βεντούρη

Αήθη επίθεση που ως στόχο της έχει να απειλήσει τον Πρόεδρο της κ. Απόστολο Βεντούρη χαρακτηρίζει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο του και στις αντιπαραθέσεις στις οποίες έχει κατά καιρούς βρεθεί με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, με την ιδιότητα του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Κέρβερος & Συνεργάτες».

Η Ένωση στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για ευτελή δημοσιεύματα στόχος των οποίων είναι να αποσταλεί στον κ. Βεντούρη ένα απειλητικό μήνυμα για τις δραστηριότητες του εκείνες που κινούνται εκτός του αντικειμένου του θεσμικού του ρόλου ως προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι αναφορικά με το ναυτικό φυλλάδιο του πρόκειται για μια καθαρά προσωπική του υπόθεση για την οποία θα απαντήσει ο ίδιος και η Ένωση ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα αυτό σεβόμενη την επιθυμία του να χειρισθεί μόνος του το θέμα που έχει προκύψει.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας αναφέρονται τα εξής :

«Με αφορμή αήθη δημοσιεύματα, ευτελιστικού περιεχομένου προς το πρόσωπο του Προέδρου της Ενώσεώς μας κ. Απόστολου Βεντούρη τα οποία πλέον των άλλων έχουν σαφές προειδοποιητικό, απειλητικό και κυρίως εκβιαστικό μήνυμα, η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η ΕΕΝ δεν αναμείχθηκε μέχρι σήμερα στην αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Απόστολου Βεντούρη και του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. Και τούτο παρά το γεγονός ότι είχε γίνει κοινωνός των καταγγελιών του κ. Απόστολου Βεντούρη. Ο κ. Απόστολος Βεντούρης δεν χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως Προέδρου της Ενώσεώς μας αναφορικά με την αντιπαράθεση αυτήν, κοινοποιώντας οτιδήποτε μέσω της εταιρείας «ΚΕΡΒΕΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» στην οποία είναι Διευθύνων Σύμβουλος.

2. Η ΕΕΝ στηρίζει απόλυτα τον Πρόεδρο της κ. Απόστολο Βεντούρη, ο οποίος σημειωτέον έχει εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά Πρόεδρός της, εκτιμώντας τους αγώνες του ώστε τα «θαμμένα» προβλήματα της ακτοπλοΐας για πρώτη φορά επί ημερών του να κοινολογηθούν σε ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα και να γίνουν γνωστά στο Πανελλήνιο.

3. Για τα θέματα των διαπραγματεύσεων με τα ναυτεργατικά σωματεία καθιστούμε σαφές ότι ο Πρόεδρος της ΕΕΝ δεν ενεργεί αυτοβούλως, αλλά υλοποιεί συγκεκριμένες αποφάσεις των μελών της Ενώσεώς μας. Εξ΄ άλλου η ΕΕΝ έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις τύπου, στις οποίες έχει διατυπώσει τις πάγιες θέσεις της με πλήρη καθαρότητα και συνέπεια.

4. Για το θέμα του ναυτικού φυλλαδίου του κ. Βεντούρη, σεβόμεθα την παράκλησή του να απαντήσει προσωπικά ο ίδιος αφού είναι προσωπική του υπόθεση και δεν επιθυμούμε να τοποθετηθούμε ως Ένωση.

Η Ένωσή μας (ΕΕΝ) τα μέλη της οποίας έχουν αποκλειστικά και μόνο ως κύρια ενασχόληση την ακτοπλοΐα, την κρουαζιέρα και την διακίνηση επιβατών δια πλοίων δεν θα αφήσει να συνεχιστεί αυτή η πρωτοφανής κατάσταση, η οποία τελικά θα καταστρέψει τις εταιρείες επιβατηγού ναυτιλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: