Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ Ή ΠΛΟΙΟΦΥΛΑΚΗ???

Αναδημοσίευση επιστολής Συναδέλφου στο Πειρατικό 

Διάβασα, όπως πολλοί από εμάς, το ΄νέο Σχέδιο, που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση,σχετικά με την τύχη του Λιμενικού Σώματος.
Από σήμερα, 8α αρχίσει σίγουρα και η φαγωμάρα ανάμεσα σε Αξ/κους και κατώτερο Προσωπικό.
Εγώ πάντως, όπως και πριν το Νέο Σχέδιο,και μετά από 18 χρόνια σ αυτό το Ερμο Λιμενικό Σώμα και με τα μισά χρόνια σε Υπηρεσίες Παραμεθόριου και πάλι, 8α φωνάξω ότι το Λιμενικό πρέπει να φύγει από τα χέρια των Εφοπλιστών και από τα χέρια κάθε λαμόγιου, που εξυπηρετειται με διάφορους τρόπους τοσααα χρόνια.
Επιτέλους πρέπει να γίνουμε Ακτοφυλακή, όπως πρεπει.
Με Πλωτά και Εναέρια Μέσα και καθαρά αστυνομικά καθήκοντα,και ΟΧΙ να Φορτώνουμε τα Πλοία του καθένα Εφοπλιστή.
Δεν υφίσταται ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο ένα Σώμα Ακτοφυλακής με 7.500 προσωπικό να αναλώνει τους 6.000 σε δουλειές Γραφείου,αντι να φροντίζουμε για την Ασφάλεια των πολιτών μέσα στα Χωρικά μας Ύδατα...
Υπηρεσίες με 70 άτομα προσωπικό να έχουν σε περιπολίες και εξωτερικές Υπηρεσίες μόνο 15-20, ενώ, το υπόλοιπο προσωπικό να γράφει και να ξαναγράφει οληηηη μέρα εκατομμύρια χαρτιά, χωρίς ουσία, πολλές φορές και χωρίς καν, να είναι αρμόδιοι για να το κάνουν.
Εκτός και αν σας φαίνεται λογικό, ο Προϊστάμενος μια Υπηρεσίας να υπογράφει σαν Αρχίατρος για γυαλιά μυωπίας η οδοντιατρικές εργασίες η συνάδελφοι να γίνονται λογιστές, για να πληρώσουν δώρα Ναυτικών και επιδόματα...
Πόσο παράξενο θα σας φαινόταν, αν βλέπατε έναν Αστυνομικό να κρατά σειρά επιβίβασης σε ένα ΚΤΕΛ η στον ΟΣΕ???
Να πληρωνόσασταν από το Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής σας, για το δόντι που βγάλατε????
Υπάρχουν διευθύνσεις, που, σαφώς πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, αλλά, επιτέλους πρέπει να βγει το προσωπικό έξω από την νοοτροπία του Δημοσίου Υπάλληλου, που σκοπός του είναι να παει, το πρωί, στο Γραφείο του να κάνει την χαρτουρα και το μεσημερακι να παει σπίτι του.
Αποφασίστε τουλάχιστον τι 8α θέλατε
ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΉ Η ΠΛΟΙΟΦΥΛΑΚΗ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: