Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ATM-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.
Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ισχύει. Καλό θα ήταν πριν την δημοσίευση τέτοιων emails να διασταυρώνετε την αξιοπιστία τους...

(Δείτε και http://arkoudos.com/blog/?p=1027)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Το θέμα αγαπητέ Συνάδελφε είναι η πληροφορία ότι όλα τα ΑΤΜ έχουν αυτή την δυνατότητα ασφαλείας.

Αν την έχει ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτή η κάθε τράπεζα, από την στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό, αυτό είναι άλλο θέμα.

Επειδή όμως δεν μπορείς να ξέρεις ούτε εσύ ,ούτε κανένας μας αν κάποια τράπεζα έχει ήδη ενεργοποιήσει ή όχι άυτή την δυνατότητα καλό είναι να ξέρουμε την δυνατότητα αυτή του ΑΤΜ και να την χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση (χτύπα ξύλο) που την χρειαστούμε...Ποτέ δεν ξέρεις!!!

Από την άλλη όσοι περισσότεροι γνωρίζουν την δυνατότητα αυτή, τόσο θα μεγαλώνουν και οι πιέσεις προς τις τράπεζες να την εφαρμόσουν.

Επιπλέον μην ξεχνάς την χρήση που μπορεί να κάνει δικαστικά ένα θύμα κλοπής σε ΑΤΜ εναντίον των τραπεζών.

Οπότε καταλαβαίνεις Συνάδελφε ότι από μόνη της η είδηση αυτή είναι είδηση είτε εφαρμόζεται στις ελληναράδικες τράπεζες είτε όχι...