Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Προτάσεις με τον μεγαλύτερο αριθμό θετικων ψήφων μέχρι σήμερα...

Ακολουθούν όλες οι προτάσεις που έλαβαν περισσότερες από 10 θετικες ψήφους και πάνω στην διαβούλευση μέχρι σήμερα ...

ΑΡΘΡΟ 1 Μετονομασία Λιμενικού Σώματος-Υπαγωγή

Το Λιμενικό Σώμα, με ιστορία και θετική πορεία 90 ετών, έπρεπε(επιτέλους) να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο και την αποστολή του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η αναβάθμισή του θεωρείται επιβεβλημένη. Η διπλή ονομασία, όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά περιπλέκει τα πράγματα. ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ονομασία: Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Α Κ Τ Ο Φ Υ Λ Α Κ Η (ΕΛ.ΑΚΤ) για την Ελλάδα και HELLENIC COAST GUARD ως επίσημη διεθνής ονομασία. Εξάλλου αυτή είναι η πραγματική του ονομασία που προσδιορίζει το ρόλο και την αποστολή του.
=============================================
Αν και η ουσία είναι αυτή που μετράει και όχι τα λόγια, δεν είδα πουθενά να αναφέρεταί η ΕΛ.ΑΣ ως Ελληνική Αστυνομία-Προστασία Πολιτών για παράδειγμα.
Ένα όνομα ξεκάθαρα πράγματα.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ


=============================================
Απλά και όμορφα Ελληνική Ακτοφυλακή. Η λέξη Λιμενικό Σώμα παραπέμπει σε κάτι που στερείται χαρακτήρα και ουσιώδους προορισμού. Μέχρι και σήμερα το μισό προσωπικό του Λ.Σ. είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους υπόλοιπους του «τρώει» η αρμύρα και το λιμάνι. Κάποιοι θα βγουν σε σύνταξη χωρίς να έχουν βεβαιώσει ούτε μια παράβαση στην θητεία τους.
Ελληνική Ακτοφυλακή λοιπόν με συγκεκριμένο προορισμό και υπόσταση, ώστε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.
=============================================
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΄΄ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ΄΄ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ , ΘΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ … ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ HELLENIC COASΤ GUARD ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΧΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ!!! ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ Η ΛΕΞΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΄΄ΚΑΘΑΡΗ΄΄ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΛΠ , ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ… ΑΡΑ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ… ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΄΄ΣΚΟΠΙΑΝΟ΄΄… ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ , Η ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
=============================================
Κυριοι το «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ» σαν ονομασια ειναι Ελληνικη πατεντα, σε καμια σοβαρη χωρα δεν υπαρχει αντιστοιχη ονομασια για την ακτοφυλακη. Μια ονομασια και κατανοειτη, η οποια καθοριζει το χωρο ευθυνης, αρμοδιοτητες καικαθηκοντα!
=============================================
1ον Ποσοι απο εμας που κανουμε βαρδια στα λιμανια δεν μας εχει τυχει σε συνομιλια με πολιτες να μας εχουν μπερδεψει για εισπρακτορες του εκαστοτε Λιμενικου Ταμειου??? » ε!!! φιλε μπερδευτηκα…. Λιμενικο το ενα Λιμενικο και το αλλο !!!» η πιο κλασικη απαντηση!!!!
ΑΡΑ μακρια αν μπορουμε απο την ονομασια ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ…καλυτερα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ οπως οριζεται και διεθνως σε ολες τις χωρες.
2ον Διαβασα απο καποιον κατι για ΥΕΘΑ… εδω παλευουμε τοσα χρονια να φυγουμε απο ΣΠΚ και προτεινεις κατι τετοιο??? και πως γινεται ενα σωμα που οριζεται σαν αστυνομικης φυσεως σωμα να υπαγεται στο ΥΕΘΑ?? πως γινεται εμεις που κανουμε συλληψεις εγκληματιων και αλλων παρομοιων υποθεσεων να υπαγομαστε στο ΥΕΘΑ?? Τι υποβαθρο και υποστηριξη μπορει να μας παρεχει το ΥΕΘΑ (πχ εισαγγελεις, αυτοφορα , οπλοφοριες, ασφαλεια , διωξη, συνοδιες κλπ αρμοδιοτητες μας)???
=============================================
Η διπλη ονομασια μπερδευει και βοηθαει στο να αφηνονται παραθυρα ανοικτα για μελλοντικη περεκλιση αρμοδιοτητων.Ελληνικη ακτοφυλακη με καθηκοντα ακτοφυλακης.Νομιζω οτι τα λεει ολα και δεν χρειαζονται επεξηγησεις
=============================================
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ NA ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ COAST GUARD ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ( ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ BARCODE ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΕΣΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ , ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
=============================================
Οχι στη διπλη ονομασια.Ελληνικη ακτοφυλακη μονο.Απεμπλοκη των στελεχων απο Ο.Ν,ΑΕΝ κλπ.και προσηλωση στα αυξημενα καθηκοντα της ακτοφυλακης για να αποκτηση το σωμα και παλι την αξιοπρεπεια που του αξιζει
=============================================
Ενα ονομα και αυτο πρεπει να ειναι Ελληνικη ακτοφυλακη.Ας ξεκινησει εστω και τωρα κατι σωστο.Ας κλεισουμε τα αυτια στα συμφεροντα και ας αρχισουμε να κτιζουμε παλι την χωρα μας χωρις τα βαριδια του παρελθοντος.Αυτο θελει ο λαος και αυτο εψηφισε
=============================================
Aς μείνει το ίδιο όνομα , αλλαγές ουσίας θέλουμε όχι ονόματος!!!!
=============================================
Το Λιμενικό Σώμα μέχρι σήμερα εκτός των άλλων ασκούσε και καθήκοντα Ακτοφυλακής. Στις υπηρεσιακές

ταυτότητες των στελεχών του Λ.Σ, ανεγράφετο HELLENIC COAST GUARD…
Κατά συνέπεια δεν υφίσταται…μετονομασία αλλά επίσημη καταγραφή της υφιστάμενης ονομασίας του.

=============================================
Η μετονομασία του Λιμενικού Σώματος να είναι ως Ελληνική Ακτοφυλακή και μόνο, όχι διπλή Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
=============================================
Θεωρώ οτι είναι λάθος η διπλή ονομασία. Θα δημιουργηθούν πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα.
Αφού στην Αγγλική θα είναι Hellenic Coast Guard και λόγω του οτι επιτέλους το Λιμενικό, αποκτά Αρχηγείο και γενικότερα, αλλάζει σελίδα και προχωρά στο μέλλον, τότε καλύτερα να μετονομαστεί σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ μόνο.
=============================================
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
‘Οσον αφορά την μετονομασία του σώματος, λαμβάνοντας υπόψη τον νέο χαρακτήρα του αλλά και την διεθνή ορολογία, ο νέος χαρακτηρισμος θα πρέπει να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ. Εξάλλου η αλλαγη του ονόματος δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την 90χρονη προσφορά του Λ.Σ. αλλά αποτελεί δείγμα προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Σε κάθε περίπτωση το όνομα καλό θα ήταν να είναι μοναδικό και οχι ο συνδυασμός ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σημαντικά πρακτικά προβλήματα αλλά και σύγχηση ως προς την θέση και τον ρόλο της υπηρεσίας.

Με εκτίμηση.
=============================================
Μια ονομασία πρέπει να μείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ
=============================================

ΑΡΘΡΟ 2 Αποστολή

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑΣΗΣ-ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΛΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ-ΤΡΟΧΑΙΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ , ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΤΑΙΣΜΑΤΙΚΕΣ κλπ… ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ..ΩΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!!!

=============================================

Για τον Οικο Ναυτου δεν λέτε τίποτα , θα τον έχουμε ή οχι;(Να μην τον έχουμε)
=============================================

Επειδή υπηρετώ σε γραφείο Τροχαίας αυτή την περίοδο θα ήθελα να επισημάνω κάποιες παρατηρήσεις όσοναφορά την Τροχαία.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων όπως και οι παραβάσεις του ΚΟΚ για παράνομες σταθμεύσεις στην χερσαία ζώνη θα πρέπει να μεταβιβαστούν στους Καλλικρατικούς Δήμους και στην Δημοτική Αστυνομία όπως έχει γίνει και με την Ελληνική Αστυνομία.
ΣΠΚ και τροχονομία – έλεγχος σταθμευμένων οχημάτων στην χερσαία ζώνη δεν συμβαδίζουν με τον στρατιωτικό και αστυνομικό μας ρόλο.Θα πρέπει να περιοριστούν μόνο εντός των Λιμένων και στις εισόδους και εξόδους αυτών.
Παράλληλα καταναλώνεται ένα σεβαστό κομμάτι του προσωπικού της κάθε υποστελεχωμένης ήδη Υπηρεσίας κατά 30%(10.142 είναι οι οργανικές μας θέσεις) για καθήκοντα που μπορούν να εκτελεστούν από την Δημοτική Αστυνομία ,στερώντας έτσι σημαντικότατες υπηρεσίες από τον Πολίτη.
Από την μια, μας υποβιβάζει ως Σώμα στον ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας που δεν είναι καν ένοπλο Σώμα και από την άλλη μας μετατρέπει στα μάτια των πολιτών σε εισπρακτικούς υπαλλήλους των Οργανισμών Λιμένων που είναι Α.Ε. γεγονός που εξαγριώνει τους Πολίτες.
Είναι διαφορετικό τα έσοδα να καταλήγουν στα ταμεία μιας Α.Ε από το να καταλήγουν στον Δήμο και εν τέλει στους Δημότες.Θα μπορούσε κάλλιστα ο Καλλικρατικός Δήμος τα έσοδα από τις παραβάσεις των σταθμευμένων οχημάτων (τα οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα)να τα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για ανέγερση Δημοτικού Πάρκινγκ λύνοντας έτσι χρονίζοντα προβλήματα των αστικών κέντρων.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
======================
«β. Τη δίωξη του λαθρεμπορίου και της αρχαιοκαπηλίας, των εγκλημάτων που προβλέπονται από τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα όπως ισχύουν κάθε φορά και κυρίως τη δίωξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, του ηλεκτρονικού εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.»
Εφόσον ο σκοπός σας είναι να διατηρηθούν τα γραφεία ασφαλείας στα λιμεναρχεία γιατι δεν ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟ.ΔΙ.Ν?(περιφερειακές ομάδες δίωξης ναρκωτικών).Το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί αλλά απασχολείται κατά κύριο λόγο σε αλλότρια καθήκοντα.
Είναι κρίμα εξειδικευμένο προσωπικο να αναλώνεται σε αλλότρια καθήκοντα και τα λεφτά των πολιτών να μην αξιοποιούνται.τι σκοπεύετε να κάνετε κ.Πα;πουτση?
Μια υπογραφή μένει.Η δική σας

==============================

Άρθρο 3 Τοπική αρμοδιότητα

Σχετικά με το παρόν άρθρο είναι σωστή η πρόταση του περί αρμοδιότητας.
Αλλά θα έπρεπε να ξεκαθαριστεί το θέμα Αιγιαλού και Παραλίας και ειδικά με τις διοικητικές παραβάσεις καθώς και τις ποινικές στο ποιο είναι υπεύθυνος και που.
===============================
Ειναι απαραίτητο περισσότερες διευκρινήσεις γιατί πάλι θα έχουμε πρόβλήματα με την ΕΛΑΣ
Σε έργα στον αιγιαλό ποιός θα είναι αρμόδιος; Οχι διοικητικες κυρώσεις το Λιμενικό και ποινικές η ΕΛΑΣ ! Ολη την υπόθεση ΕΝΑΣ!!!!! Η ΕΛΑΣ!!!
=================================
Ποια Δημόσια Αρχή έχει αρμοδιότητα ελέγχου και επιβολής του Νόμου σε περιοχές Ναυπηγείων, δεξαμενισμού πλοίων, παραθαλάσσιων εγκαταστάσεων διακίνησης πετρελαιοειδών, τσιμέντων,κ.α, που δεν προσιδιάζουν στην έννοια του λιμένος;;;
Ποια Δημόσια Αρχή έχει αρμοδιότητα επιβολής του Νόμου για παραβάσεις «Αιγιαλού και Παραλίας»;;;
Ποια Δημόσια Αρχή έχει αρμοδιότητα επιβολής του Νόμου όταν εγκαταστάσεις Ξηράς ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον;;;
Απαιτούνται:διευκρινήσεις και συμπληρώσεις.
===========================================

Άρθρο 4 Χαρακτήρας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του προσωπικού του

Η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΚ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΠΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΣΠΚ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!
=======================================
Η υπαγωγή στον Σ.Π.Κ. δεν νομίζω οτι είναι θετικό στοιχείο για τα στελέχη του Σώματος κατά στην άσκηση του καθηκόντων τους. Χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί δικαιλογία για τυχόν πλημμελή άσκηση καθηκόντων , η καθημερινότητα όμως με τους πολίτες και τα πραγματικά προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν , καθιστά ευάλωτα τα στελέχη σε οποιαδήποτε «κακοήθη διάθεση». Αποτέλεσμα , να συνεχίζετε η προσπάθεια των στελεχών κατά κύριο λόγο να μην «εκτεθούν» έναντι των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων και οχι να αντιμεωπίζουν τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση και διάσταση. Δήλαδή καθιστά σχεδόν αυτοδίκαιο οτι θα συνεχίσουν να είναι κατ’ ουσίαν ευθυνόφοβοι άρα και αντιπαραγωγικοί.
========================================
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Π.Κ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ,ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ, ΕΝΑ COPY – PASTE ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ (ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ) ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.
=======================================
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΠΚ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
======================================
Από την στιγμή όπως αναφέρεται ότι το Λ.Σ.-Ε.Α θα υπάγεται στο υπουργείο προστασίας πολίτη ως σώμα ασφαλείας,πως γίνεται να είναι στρατιωτικό σώμα ? είναι αντιδεολογικό,δεν γίνεται.ή θα πρέπει να υπαγόμαστε στους νόμους που διέπουν την αστυνομία και την πυροσβεστική ή αλλιως να υπαχθούν ΕΛ.ΑΣ-Π.Σ σε στρατιωτική ιδιότητα.απλά γνωρίζω επειδή το λιμενικό ειναι μικρό σε οργανική δύναμη δυστυχώς δεν έχουμε δύναμη να φωνάξουμε,δεν υπάρχει περίπτωση να θελήσετε για παράδειγμα να περάσετε διάταγμα νόμο για την υπαγωγή της ΕΛ.ΑΣ – Π.Σ. σε στρατιωτική ιδιότητα.
Ευελπιστώ πως θα πιστούν οι αρμόδιοι να απαλλάξουν το Λ.Σ απο την στρατιωτική ιδιότητα.
====================================
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Στο συγκεκριμένο άρθρο και για την υπαγωγή της λειτουργίας του νέοσυσταθέντος Σώματος στον Σ.Π.Κ θεωρώ ότι:
α)Είναι το μόνο από τα σώματα ασφαλείας που υπάγεται σε Σ.Π.Κ.,ενώ εξίσου αποτελεσματικά λειτουργεί σήμερα η ΕΛ.ΑΣ παρότι δεν υπάγεται σε αυτόν αλλά στον ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΝΙΚΌ ΚΏΔΙΚΑ.
β)Τα στελέχη του όπως και τα στελέχη των λοιπών σωμάτων ασφαλείας δεν υπηρετούν σε στρατόπεδα όπως οι λοιποί στρατιωτικοί παρά σε υπηρεσίες εντός αστικών κέντρων και έχουν καθημερινή τριβή με πολίτες,ασκούν καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου,προβαίνουν σε ελέγχους και βεβαιώνουν παραβάσεις,γεγονότα που καθιστούν την θέση τους δυσχερέστερη έναντι πιθανών εμπλοκών με πολίτες που επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές και που ορισμένοι εξ΄ αυτών δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν την υπαγωγή αυτή στο να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο στέλεχος από το οποίο κατελήφθησαν παραβάτες, γεγονός που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην άσκηση ελέγχου.
γ)Η υπαγωγή του εν λόγω προσωπικού στον κοινό ποινικό κώδικα θα σημάνει λιγότερη γραφειοκρατία και εξοικονόμηση πόρων(οδοιπορικών), αφού τα στελέχη δεν θα αναγκάζονται να μετακινηθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα για τέτοιες υποθέσεις, αλλά θα υπάγονται στα κατά τόπους κοινά ποινικά δικαστήρια.
Εν κατακλείδι σας ευχαριστώ για την παρούσα δημοκρατική διαδικασία εκ της οποίας κατέστει δυνατό να σας καταθέσω την άποψη μου για το επιμέρους τούτο άρθρο!
========================================
Είναι δυνατόν ενα σώμα Ασφαλείας να υπαγεται στο ΣΠΚ οι συνεχείς τριβές μς τον πολίτη δεν είναι δυνατόν να γινονται υπο το καθεστώς αυτό. Ελπίζω να ληφθεί υπόψη και αλλάξει αυτο το αρθρο άλλωστε και η Ελ.Αστυνομια καθώς και η Πυροσβεστική δεν υπάγονται σε τετοιου είδους ομηρίες.
========================================
«Tο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι ένοπλο Σώμα ασφαλείας, στρατιωτικώς οργανωμένο, το ένστολο προσωπικό του οποίου έχει την ιδιότητα του στρατιωτικού σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα (Σ.Π.Κ.)»
Η ερώτηση μου είναι απλή κ.Παπουτσή.Σε ποια άλλη χώρα στον κόσμο στρατιωτικά ένοπλα σώματα κυκλοφορούν ανάμεσα σε πολίτες?
Αδυνατώ να καταλάβω την εμμονή σας με τον Σ.Π.Κ.
Είτε καταργήστε τον Σ.Π.Κ και καθειερώστε μας ως σκέτο σώμα ασφαλείας ή απαλείψτε τον όρο σώμα ασφαλείας.
Έχετε ξαναδει στρατιωτικό να ρυθμίζει την τροχαία κίνηση?
=========================================

Άρθρο 5 Διάρθρωση

Το γραφείο εσωτερικών υποθέσεων θα πρέπει να υπάγεται απευθείας στο εκάστοτε γενικό γραμμάτεα του υπουργείου (όπως γίνεται χρόνια τώρα) και όχι στον αρχηγό για ευνόητους λόγους.
=======================================
παρ. 2 ε. Οι Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.Είναι επιτακτική ανάγκη, να δημιουργηθεί Ακαδημία/Σχολή Λ.Σ. στα πλαίσια την Αστυφυλάκων και την Αξ/κων της Αστυνομίας αντίστοιχα. Να μην εκπαιδεύονται οι Αξ/κοι και οι Υπαξ/κοι στο Π.Ν. αλλά στην σχολή του Λ.Σ.
=======================================

Άρθρο 7 Διάρθρωση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - 
Ελληνικής Ακτοφυλακής

Θεωρώ ότι ειδικά στην διεύθυνση των προμηθειών να υπάρχει μόνο προσωπικό του Λιμενικού και όχι πολιτικό προσωπικό,τα κολλήματα κατά καιρούς οφείλονται στο πολιτικό προσωπικό διότι δεν γνωρίζουν σχετικά το αντικείμενο του λιμενικού
=======================================
Θεωρείται αναγκαίο και απαραίτητο να δημιουργηθεί…»Νομική Υπηρεσία»ή Δικαστική Υπηρεσία…με αρμοδιότητα την Νομοτεχνική επεξεργασία σχετικών Διατάξεων, την κωδικοποίηση της Νομοθεσίας, την Παροχή Νομικών συμβουλών στο Αρχηγείο,την υποστήριξη των στελεχών Λ.Σ. σε δικαστικές υποθέσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο των καθηκόντων τους..κ.α.
========================================


Άρθρο 9 Οργανική δύναμη – Προσωπικό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Οι υπηρεσιες της παραγραφου 2 να στελεχονονται απο πολιτικο προσωπικο το οποιο δεν θα εχει καμια σχεση με την Ελληνικη Ακτοφυλακη και το ΥΠΠ. Η μεταβατικη περιοδος και ο τροπος παραδοσης παραλαβης των χαρτοφυλακειων ας ρυθμιστει με εγκυκλιο απο τα ΥθΥΝΑΛ – ΥΠΠ, αλλα σε καθε περιπτωση να μην υπερβει το 6μηνο. Σημαντικο δε ειναι και το απασχολουμενο προσωπικο των Λιμεναρχειων απο αυτες τις υπηρεσιες να απεμπλακει και οι υπηρεσιες αυτες να εξυπερετουνται απο τους Καλλικρατικους Νησιωτικους Δημους
======================================
Απο τις παραπάνω υπηρεσίες να μην υπάρχει ούτε ένας λιμενικός να μεταταχθούν άτομα απο τις ΔΕΚΟ ύστερα απο ενα χρονικό διάστημα -ένα έτος το πολύ- εκπαίδευσης απο τους λιμενικούς να αναλάβουν αυτοί το έργο.
====================================
Στην παράγραφο 1 ορίζονται οι οργανικές θέσεις. Αυτή την στιγμή, υπηρετούν περίπου 7.000 άτομα. Κάθε χρόνο, αποστρατεύονται 200-300 άτομα. Θα υπάρξουν προσλήψεις, νέων στελεχών; Θα φτάσει το νέο Σώμα, τον αριθμό των οργανικών του θέσεων;
===================================
Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Σχετικά με την παράγραφο 2 του άρθρου 9, θεωρώ ότι η απόσπαση προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων του ΥΘΥΝΑΛ είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστός, ‘ομως οι μετακινήσεις αυτές πρέπει να διέπονται απο συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς όπως για παράδειγμα η χρονική διάρκεια απόσπασης να μην ξεπερνά τα δύο χρόνια με δυνατότητα (υπο προυποθέσεις) παραμονής συν ένα χρόνο. Αν το σχέδιο νόμο δεν προβλέψει για το συγκεκριμένο θέμα προυποθέσεις και περιορισμούς τότε θα δημιουργηθούν σημαντικές ανισότητες μεταξύ των στελεχων που υπηρετούν στο ΥΘΥΝΑΛ και τις άλλες υπηρεσίες της Ακτοφυλακής (περιφερειακες και μάχιμες υπηρεσίες). Στο πλαίσιο της νέας Ακτοφυλακής θα ήταν αρνητικό να διαμορφοθούν οι προυποθέσείς για την δημιουργία στελεχών δύο ταχυτήτων.
Ομοίως, ίσως το σχέδιο νόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα (σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό) για πόσο χρονικό διάστημα το ένστολο προσωπικό θα πρέπει ενισχύει το ΥΘΥΝΑΛ – υπάρχει χρονικός ορίζοντας απεμπλοκής απο τις υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ (όπως προβλέπεται με σαφήνεια για τον οίκο ναύτου). Εξάλλου όπως όλοι γνωρίζουμε »ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ»Με εκτίμηση
=====================================

Άρθρο 10 Διοίκηση – Βαθμοί Διοικούντων

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1 ΜΟΙΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΓΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ?
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ ΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΩΝΤΑΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥΣ.
=======================================
Άμεση κατάργηση των περιφερειών (αρχιπλοιάρχων) ,να τοποθετηθούν στις περιφέρειες οι επιθεωρητές υποναύαρχοι,μέχρι στιγμης οι εκάστοτε περιφερειάρχες ασχολούνται με ανούσια πραμματα.πάλι μιλάμε για πελατειακές σχέσεις δεν γίνεται σε σώμα λιγότερο απο 7000 κόσμο να έχουμε πάνω απο 15 αρχιπλοιάρχους.
========================================
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ – ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥΣ-ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ….Ο ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 10-20 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ…ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΆΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ…
=======================================
Δεν χρειάζεται να έχουμε τόσες πολλες περιφερειακές διευθύνσεις και πάνω απο αυτές να υπάρχουν υποναύαρχοι για να τις ελέγχουν ας τοποθετηθούν οι επιθεωρητές στις κατα τόπους κύριες πρωτεύουσες των νομών και μετά τα υπόλοιπα,να καταργηθεί η θέση του επιθεωρητή του λιμενικού σώματος και στην αθήνα να παραμείνει μόνο ο Αττικάρχης.δεν γίνεται επιθεωρητής βορείου αιγαίου να έχει έδρα στην αθήνα, το οποιοδήποτε περιστατικό θα το λύνει απο το τηλέφωνο ?
=======================================

Άρθρο 11 Προϋπολογισμός Λιμενικού Σώματος - 
Ελληνικής Ακτοφυλακής

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!Θα πρέπει να προβλεφθούν δαπάνες στον Προϋπολογισμό σχετικές με την λειτουργία του Κλάδου Ασφαλείας και των υπηρεσιών που εποπτεύονται συμπεριλαμβανομένων των Ναυτιλιακών Ακολούθων, δαπάνες που θεωρούνται Απόρρητες και δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Δημόσιου Λογιστικού.
=========================================

Άρθρο 13 Ελεγκτήριο Δαπανών

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ , ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΛΑΔΟ ΘΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ? ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΔΗΛ ΣΤΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ.
=========================================
στο ελεγκτήριο των δαπανων να ειναι λιμενικος και ειδικής κατηγορίας οικονομικός
=========================================
Να συμπληρωθεί : Εκτός των Δαπανών που εκτελούνται από τον Κλάδο Ασφάλειας του Λ.Σ.οι οποίες ελέγχονται από τριμελή επιτροπή( Γενικός Επιθεωρητής,Κλαδάρχης Ασφάλειας, Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών Λ.Σ.(μόνο αν είναι Στρατιωτικός)
=========================================

Άρθρο 14 Προμήθειες Λιμενικού Σώματος - 
Ελληνικής Ακτοφυλακής

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ…ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ , ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
=========================================
ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΒ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΚΥΑ ΤΩΝ ΥΠΡΟΠΟ, ΥΠΟΙΟ Η ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ(ΚΥΑ) ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΕΝΩ Η ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
==========================================
να αυξηθεί το ποσο κατά πολύ περισσότερο γιατι δεν γνωρίζεται τι κόστος έχει ένα σκάφος του λιμενικου και ειδικά ενα Π.Α.Θ αν δεν μπορέσεται να τα συντηρήσετε να μην είχατε προβεί στην αγορά
==========================================
Να προβλεφθεί εξαίρεση για τις Δαπάνες του Κλάδου Ασφάλειας του Λ.Σ.
=========================================
Γιά μιά Κεντρική Υπηρεσία, η οποία αριθμεί 4-8 οχήματα και 2-5 σκάφη (μαζί με τα Φυλάκια και τα Τμήματα της), 45.000 ευρώ είναι λίγα αυτά τα λεφτά. Να δίνεται και η δυνατότητα στις Υπηρεσίες που δεν χρησιμοποίησαν όλο το ποσό του λογαριασμού, να προστίθεται το υπόλοιπο, στον νέο προϋπολογισμό τους. Λάβετε υπόψη, οτι η συντήρηση ενός σκάφους, δεν είναι ίδια κάθε χρόνο (διαφορετικές βλάβες, διαφορετικά ανταλλακτικά) με αποτέλεσμα και τα χρήματα να μην είναι τα ίδια.
=========================================


Άρθρο 15 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Λ.Σ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ 80 % ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ
===========================================


Άρθρο 16 Τελικές – Μεταβατικές διατάξεις

Προτυνω την αντικατασταση της παραγραφου 9 με μια ακριβως αντιθετου περιεχομενου. Οι εως τωρα ανατιθεμενες αρμοδιοτητες των Διευθυνσεων του ΥΘΥΝΑΛ, να μην ικανοποιουνται απο το προσωπικο της Ελληνικης Ακτοφυλακης. Ετσι μεγαλο μερος του προσωπικου της Ελληνικης Ακτοφυλακης θα αποδεσμευτει απο μη αστυνομικης φυσης καθηκοντα και θα μπορεσει να ανακατανεμηθει σε υποστελεχωμενες Υπηρεσιες.
==========================================

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Σχετικά με την παράγραφο 9 του άρθρου 16, εαν δεν υπάρξει χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής των περιφερειακών υπηρεσιών απο καθηκοντα σχεικά με τις αρμοδιότητες του ΥΘΥΝΑΛ όπως για παράδειγμα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας, Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, Διευθυνση Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ.α., τότε τα θέματα ασφαλείας – ακτοφυλακής θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και θα αποτελούν δευτερεύων έργο των υπηρεσιών όπως γίνεται σήμερα. Συγκεκριμένα η παράγραφος αυτή θα αποτελέσει το τροχοπέδι της νέας προσπάθειας για την δημιουργία ενος άρτια καταρτισμένου σώματος με σαφή ρόλο, απαλαγμένο από πάρεργα και εξαρτήσεις.
Το παράδειγμα του Οίκου Ναύτου δίνει την ελπίδα ότι ένα χρονοδιάγραμμα ίσως είναι εφικτό. Με εκτίμηση.
==========================================

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σώματα Ασφαλείας Στρατιωτικά Οργανωμένα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Ιταλία:Carabinieri (χωροφυλακή), Guardia di Finanza (Οικονομική Αστυνομία), Ισπανία: Guardia Civil (χωροφυλακή), Γαλλία: Gendermerie(χωροφυλακή) τα οποία έχουν αστυνομικά καθήκοντα ακόμα και τροχονομία αλλά και στρατιωτικά καθήκοντα αφού λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό