Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Απαξίωση της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος

Συνέχιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας, διαβλέπει η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την έγκριση από το Yπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Συγκεκριμένα, η ΠΕΑΛΣ διαπιστώνει τη σταδιακή αποκοπή του Λιμενικού Σώματος από τη ναυτιλία, απαξιώνοντας έτσι την 90χρονη προσφορά του σε αυτό τον τομέα, δημιουργώντας νέες δομές, στερώντας την εμπειρία, τις ικανότητες, την επιστημονική και τεχνική γνώση των στελεχών σε σχέση με τη ναυτιλία και οριοθετώντας το ρόλο του Σώματος μόνο στην αστυνόμευση και την ασφάλεια.
Διαπιστώνεται ακόμα ότι δημιουργούνται στελέχη δύο ταχυτήτων μέσα στο Λ.Σ., εκείνων που θα υπηρετούν στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και όσων θα στελεχώνουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -μέσα σε ένα θολό περιβάλλον χωρίς να προβλέπονται συγκεκριμένα κριτήρια και προσόντα.

Σύμφωνα πάντα με την ΠΕΑΛΣ, δημιουργείται ένα πρωτοφανές νομικό αλαλούμ με αυθαιρεσίες, όπως αυτή του άρθρου 16 παρ.9 όπου προβλέπεται ότι και οι περιφερειακές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα υποχρεούνται να ασκούν τις ανατιθέμενες αρμοδιότητες των διευθύνσεων του ΥΘΥΝΑΛ, την ίδια στιγμή που προσδιορίζεται ως αποστολή τους η αστυνόμευση και η ασφάλεια.

Τα θέματα της ναυτιλίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ένωση των αξιωματικών, σύμφωνα με τις επιλογές της κυβέρνησης, μετατρέπονται σε «πάρεργα» για τα στελέχη του Λ.Σ.
Την έντονη αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο χαρακτήρα του Λ.Σ. εξέφρασαν χθες σε επιστολή τους και όλοι οι επίτιμοι αρχηγοί του Σώματος των τελευταίων δεκαετιών.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: