Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Με λαθραία τσιγάρα το πλοίο «SNEZHURA»

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από το λιμενικό προκειμένου να ακινητοποιηθεί το πλοίο με όνομα «SNEZHURA» σημαίας Ουκρανίας, το είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας προς το Μαυροβούνιο, έχοντας φορτίο λαθραία τσιγάρα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11/04 ζητήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας του Ναυπλίου της ΕΛ.ΑΣ., η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους.
Από τις έρευνες το ναυαγοσωστικό σκάφος 518 της λιμενικής αρχής Μονεμβάσιας εντόπισε το «SNEZHURA» κοντά στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου και παρά τις επανειλημμένες κλήσεις για την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου, το πλοίο αρνήθηκε να υπακούσει και από τα χωρικά ύδατα έβαλε ρότα προς τα διεθνή ύδατα.

Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας και ενώ η καταδίωξη ήταν σε εξέλιξη το ύποπτο πλοίο έφτασε στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Μήλου, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους βορειοδυτικής κατεύθυνσης εντάσεως 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Τελικά το απόγευμα της Τρίτης 12/04, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν θαλάσσια, εναέρια μέσα καθώς και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες του λιμενικού σώματος το M/V «SNEZHURA» ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Κάσου.

Το υπόψη πλοίο, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σητείας Κρήτης, όπου θα διενεργηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές πράξεις, υπό την εποπτεία των Αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών και την συνεργασία των Αρμόδιων Διωκτικών Αρχών.
πηγη zougla.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης-Συγχαρητήρια σε συναδέλφους

ΕΠΛΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

13-04-2011

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης αισθάνεται την ιδιαίτερη υποχρέωση να εκφράσει τα συγχαρητήρια της σε όλα τα στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚ. αλλά ιδιαίτερα στο πλήρωμα του Ν/Γ 515 Λ/Χ Αγίου Νικολάου και στα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ/Χ Αγίου Νικολάου για την απόλυτα επιτυχή, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, επιχείρηση επέμβασης στο M/V SNEZHURA στη θαλάσσια περιοχή νότια της Νήσου Κάσου.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όπου στις τάξεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ. σε Υπηρεσίες Ανατολικής Κρήτης υπηρετούν οι εν λόγω συνάδελφοι.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ανώνυμος είπε...

οχι...κριμα....και θα ειχαν κλαδεμα τα κοπελια, που να τα προλαβουν τωρα ολα

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία απάντηση για το συνάδελφο που στο chat της σελίδας, υποστήριζε ότι όλα στροβιλίζονται γύρω από τα ΚΕΑ και ότι όλα τα πλωτά είναι χαλασμένα..
Συγχαρητήρια σε όλους όσους κουράστηκαν για αυτή την επιτυχία!