Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών...Δείτε το έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ και το βίντεο με την απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, καθώς αυξάνεται κατά πέντε έτη η πραγματική υπηρεσία για να βγουν στη σύνταξη. Πλέον οι στρατιωτικοί θα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών πραγματικής υπηρεσίας αντί τριάντα πέντε (35) μαζί με τα πλασματικά χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα όπως αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος". Στο μεταξύ δεν θα συμπαρασύρονται στην αποστρατεία, όταν προάγονται νεότεροι στην επετηρίδα και θα παραμένουν στην... κατάψυξη μιας παράλληλης επετηρίδας μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, οπότε θα λαμβάνουν έναν επιπλέον αποστρατευτικό βαθμό.
Από την εισαγωγή για το νέο μισθολόγιο, προκύπτουν τα παρακάτω :

καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές
Το μισθολόγιο των στρατιωτικών θα είναι προσαρμοσμένο βάση του διοικητικού βαθμό τους
Τα “εδικά επιδόματα” περιορίζονται. Το επίδομα “θέσης ευθύνης” θα δίνεται από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και πάνω.
Ο μισθός από αντισυνταγματάρχη και κάτω θα υποστεί επιπλέον μείωση 30%.
Ο μισθός των υποστρατήγων και αντιστράτηγων θα αυξηθεί κατά 25%.

Το μηνιαίο επίδομα “ειδικής απασχόλησης” στον αντιστράτηγο είναι 700 ευρώ τον μήνα, ενώ στους κατώτερους αξιωματικούς 250 και 200 στους υπαξιωματικούς.
Το μηνιαίο επίδομα “ θέσης ευθύνης” στους αντιστράτηγους είναι 560 ευρώ, στους κατώτερους αξιωματικούς 140 και στους υπαξιωματικούς 130 ευρώ.
Το ΓΕΕΔΑ έστειλε απόρρητο έγγραφο προς τα Γενικά Επιτελεία , όπου τους ζητεί σύνταξη νομοθετικών ρυθμίσεων μέχρι 16 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ψηφιστούν άμεσα από την βουλή. Το έγγραφο το υπογράφει ο Λουκάς Ιωάννου και κάνει τις εξής επισημάνσεις:
-Άμεση εφαρμογή του νόμου 3883/2010 για όλους τους αξιωματικούς . Παύει η διάκριση σε εκείνους που συμπληρώνουν την 25ετία μέχρι το τέλος του 2011. Δεν θα γίνονται πρόωρες αποστρατείες.
-Εναρμόνιση του νόμου 3883/2010 προς τις ασφαλιστικές , συνταξιοδοτικές διατάξεις , ήτοι παραμονή 40ετούς υπηρεσίας αντί για 35ετούς.
Βάση του νέου καθεστώτος που διαμορφώνεται στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτών, καταργούνται οι μειωμένοι χρόνοι προαγωγής των αποφοίτων ΑΣΣΥ, σε σχέση με των αποφοίτων ΑΣΕΙ.
24h NewsRoom

Ιδού το έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ











Οι διαψεύσεις??? του ΑΝΥΕΘΑ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των Στρατιωτικών

8 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δείτε το πρόσωπο του Ραγκούση στο βίντεο και θα καταλάβετε πολλά!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικές διευκρινιστικές ερωτήσεις τις οποίες κατέθεσε το «defence-point.gr» προέβησαν σε σημαντικές επισημάνσεις αναφορικά με έγγραφο το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση, αφού θεωρήθηκε ότι πλήττει την 25ετία των αξιωματικών και εμπεριέχει – υποκρύπτει και άλλες δυσμενείς ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, θεωρήθηκε ότι πρόκειται για την υιοθέτηση και την εφαρμογή των δυσμενών διατάξεων του νέου νόμου περί ιεραρχίας (Ν.3883/2010) και όσον αφορά στους παλαιούς στρατιωτικούς, την ανατροπή των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών διατάξεων για όσους έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι την 31-12-2012, καθώς επίσης και την παραμονή στο στράτευμα, για όλους (παλαιούς και νέους στρατιωτικούς, ακόμη και για αυτούς που ήδη θεμελίωσαν ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δικαίωμα) μέχρι 40ετούς πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας αντί 35ετίας που ισχύει με το Ν.2439/1996″.
Όπως μας διευκρινίστηκε αρμοδίως, το έγγραφο κινείται σε δύο άξονες: Αφενός να μην υπάρχουν συνταξιούχοι σε μικρή ηλικία κάτι που πέραν της ουσίας του θέματος επιβάλλεται και από τους καιρούς και αφετέρου στο να μην υπάρχει η αντιλαμβανόμενη ως «ατιμωτική» αποστρατεία. Με το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, το οποίο προηγουμένως ζήτησε απόψεις από τα Γενικά Επιτελεία ΔΕΝ θίγεται το θέμα της 25ετίας το οποίο ίσως από μία πρώτη βεβιασμένη ανάγνωση φαίνεται να εγείρεται.
Σκοπός είναι να μην έχουμε αναγκαστικά απόστρατους σε μικρή ηλικία παρά μόνον εάν αυτό αποτελεί επιλογή τους. Κατά τις τακτικές κρίσεις οι αποστρατείες λόγω προαγωγής νεοτέρου εξαλείφονται και δεν θα οδηγούνται αξιωματικοί σε αναγκαστική αποστρατεία. Εν κατακλείδι, δεν θα ακούγεται και η φράση που διασύρει τον Έλληνα αξιωματικό «αυτόν τον αποστρατεύσανε». Βεβαίως και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αποστρατείες σε περιπτώσεις χαρακτηριστικής και αποδεδειγμένης – τεκμηριωμένης ανικανότητας και έτσι πρέπει να είναι.
Όλα αυτά και πριν υπάρξει η πρόταση για νομοθέτηση, έχουν τεθεί στην παρούσα φάση υπό συζήτηση και ΔΕΝ αποτελούν ειλημμένη απόφαση, αλλά είναι ανοικτά σε τυχόν βελτιώσεις, τροποποιήσεις, ακόμα και απαλοιφή σημείων τα οποία ενδεχομένως να θεωρηθούν ως «προβληματικά».
http://www.defence-point.gr/news/?p=30733

Ανώνυμος είπε...

Ναι όντως! Άθικτο θα παραμείνει το δικαίωμα για 25ετία! Θα το έχουμε μεν, δεν θα κάνουμε όμως χρήση του! Μα καλά μας δουλεύουν; Για πόσο αφελείς μας θεωρούν;Απλά είναι τα πράγματα συνάδελφοι... ένα κι ένα κάνουν δύο! Αν ο νέος νόμος περί προαγωγών (Ν. 3883/10) ισχύσει και για τα στελέχη που ήδη συμπλήρωσαν 25ετία (αντί του Ν. 2439/96 που ισχύει τώρα για τις προαγωγές των στελέχών με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα), τότε όταν αυτά συμπληρώσουν 35ετη συντάξιμη υπηρεσία (30+5), και ζητήσουν να αποστρατευτούν, η σύνταξη τους θα είναι σημαντικά μειωμένη, καθόσον θα υπολλοίπονται 1-2 βαθμούς(εξαιτίας των 1-2-3 παραπάνω χρόνων που προστέθηκαν με το Ν. 3883/10 σε όλους σχεδόν τους βαθμούς, ένεκα του ότι απο τούδε και στο εξής καθιερώνεται η 40ετια, και συνεπώς τα νεώτερα στελέχη θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να προλάβουν να εξελιχθούν βαθμολογικά). Με άλλα λόγια δηλαδή, είναι σαν να μας λένε:"Εσεις τα παλαιά στελέχη, εαν θέλετε να φύγετε με 35ετη συντάξιμη υπηρεσία, φύγέτε, δεν σας το απαγορεύουμε αυτό (δεν το μπορούν άλλωστε από τη στιγμή που ήδη υπάρχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα... μη νομίζετε οτι μας κάνουν χάρη!), "μπλοκάρουμε" όμως από τώρα την βαθμολογική σας εξέλιξη (με την υπαγωγή σας στο Ν. 3883/10), ωστε όταν θα έχετε συμπληρώσει πλήρη συντάξιμη υπηρεσία 35 ετών, δεν θα έχετε εξαντλήσει τη φυσιολογική βαθμολογική σας εξέλιξη και η σύνταξη που θα σας αναλογεί θα είναι σημαντικά μειωμένη, οπότε ουσιαστικά σας εξαναγκάζουμε να μην κάνετε χρήση του δικαιώματος για συνταξιοδότηση με 30+5 χρόνια υπηρεσίας". Συνεπώς οι δηλώσεις του υπουργού, κάθε άλλο παρά πρέπει να μας "καθησυχάζουν", απεναντίας μάλιστα, πρέπει να μας "ανησυχούν" ιδιαίτερα, γιατί απο τη στιγμή που δηλώνει οτι δεν προτίθεται να αλλάξει το ασφαλιστικό, χωρίς όμως να δηλώνει οτι αυτό ισχύει και για το νόμο περι ιεραρχίας και προαγωγών, αφήνει εντελώς ανοικτό το ενδεχόμενοπου που ήδη περιέγραψα, δηλαδή τη μεγάλη περικοπή των συντάξεων, μέσω του "μπλοκαρίσματος" της κανονικής βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Σε κακή ερμηνεια του σχεδιου του ΓΕΕΘΑ από ορισμενα σαιτ και μία εφημεριδα αποδιδουν το Υπουργειο και το ΓΕΕΘΑ τα περι προθεσης να μπει προσθετη 5ετια στους στρατιωτικους.Ο αν υπουργος Αμυνας κ. Ραγκουσης πριν από λιγο στον Σκαι ειπε οτι ουτε το υπουργειο εχει τετοια προθεση ο΄υτε το σχεδιο του ΓΕΕΘΑ περιλαμβανει τετοιου ειδους προβλεψη.
Να σημειωθει οτι η εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ έχουν στο σημερινό τους φυλλο αλλη εκδοχή για το σχεδιο που ειναι αυτα που λέει το Γεεθα και ο κ. Ραγκουσης. Δηλαδη οτι δινεται η δυνατοτητα στους παλιους αξιωματικους να μείνουν μεχρι τα 53 χρονια τους χωρις κριση και αποστρατειες και μετα ,αν θελουν, μπορουν να επιλέξουν ειτε να μεινουν μια 5ετια - και να φυγουν στα 58 με βαθμο υποστρατηγου - ειτε να συνεχίσουν για καριερα κανονικα. Η ολη ρυθμιση, αναφερουν , ειναι υπερ των στελεχών.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται μέχρι τα 60. Απλά οι στρ/κοί, μετά το 45ο έτος τους να είναι αμετάθετοι και σε πόλη συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

Για το έγγραφο του Γ.Ε.ΕΘ.Α,τοποθετήθηκε -όπως πάντα ψύχραιμα- άμεσα η ΑΝΕΑΕΔ. Ποια είναι η εκτίμησή της:

Στο έγγραφο που αναρτήθηκε απο το onalert.gr και αναφέρεται στο ασφαλιστικό καθεστώς των Στρατιωτικών και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στο ν.2439/96 (όπως τροποποιηθηκε και συμπληρώθηκε απο το ν. 3883/2010, ενώ γίνεται μνεία και προτείνεται (γενικά και αόριστα)
κάποια αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος (με την παύση διακρίσεως σε αυτούς που συμπληρώνουν 25ετία μέχρι 31-12-2012 σε σχέση με τους υπολοίπους), υπάρχει η επόμενη παράγραφος που αποκαθιστά τα πράγματα (και είναι και το εύλογο - σωστό), διατηρώντας για τα στελέχη το δικαίωμα της υποβολής αιτήσεως αποστρατείας, που θα θεωρείται ως καθεστώς "ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους" (και ίσως εξαιρεθούν του επαίσχυντου άρθρου 1 παρ.10 του νόμου 4024/11).

Σημειώνεται βέβαια πως αν είναι αυτές οι προθέσεις και όχι η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των Στρατιωτικών (μετά την ήδη πρόσφατη τροποποίησή τουμε εξομειώση με το αντίστοιχο του Δημόσιου τομέα και σε μερικούς τομείς οπως π.χ. η αναγνώριση πλασματικών ετών, τη δημιουργία δυσμενέστερου καθεστώτος για τους ενστόλους), θα πρέπει να υπάρξει και μια ανδρομικότητα στην εφαρμογή ,για να μην βρεθεί ένας μη ευκαταφρόνητος αριθμός αποστράτων στελεχών που θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το τίμημα (-40%) λόγω της "ατυχίας" τους... να είναι κάτω των 55 ετών,

Γ.Αντωνιάδης
Αξιωματικός ε.α. Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

paramithiazoyn oloi toys ton kosmo .

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα στις υποχρεωτικές αποστρατείες στρατιωτικών ουσιαστικά πριν από τα 58 προβλέπει σχέδιο του ΓΕΕΘΑ που στάλθηκε για επεξεργασία στα Γενικά Επιτελεία και αν υιοθετηθεί με νόμο φέρνει τα πάνω - κάτω στην εξέλιξη και τη σταδιοδρομία των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ καταργεί τις ετήσιες κρίσεις για... καρατομήσεις. Αυτό
που θα γίνεται ουσιαστικά κάθε 1 ή 2 έτη θα είναι μόνο κρίσεις για προαγωγές.
Η βασική από τις υπό διαβούλευση ρυθμίσεις καταργεί τη διάκριση περσινού νόμου που εξαιρούσε παλιούς αξιωματικούς από την υποχρεωτική 35ετία και προβλέπει για όλους πλέον τους στρατιωτικούς ότι μέχρι 53 ετών θα έχουν κανονική εξέλιξη, θα φθάνουν μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη (και ομοιόβαθμου για τους άλλους Κλάδους) και στην συνέχεια θα έχουν τις εξής επιλογές:
- Ή θα φεύγουν, αν θέλουν, με 35ετία (συν 5 πλασματικά που ήδη προβλέπει ο νόμος Βενιζέλου του 2010),
- Ή θα μένουν για μια τουλάχιστον 5ετία, δηλαδή μέχρι 58 ετών το λιγότερο.
Οι τελευταίοι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες - κατευθύνσεις:

Στην πρώτη ανήκουν οι κατάλληλοι αλλά και επιδιώκοντες πρόσθετη εξέλιξη της καριέρας τους. Αυτοί θα έχουν μάξιμουμ παραμονή 4 χρόνια στον βαθμό του ταξιάρχου, 4 του υποστρατήγου και 3 του αντιστρατήγου (και υποψήφιοι για αρχηγοί).

Στη δεύτερη ανήκουν όσοι θέλουν απλή παραμονή, οπότε θα μένουν άλλα 4 χρόνια ως συνταγματάρχες και ένα ως ταξίαρχοι και θα αποστρατεύονται ως υποστράτηγοι.
Για όσους οι μεταβατικές διατάξεις του περσινού νόμου προβλέπουν δυνατότητα αποχώρησης με τη συμπλήρωση 25ετίας δεν επηρεάζονται.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι το σχέδιο διαμορφώθηκε με βάση εντολή της πολιτικής ηγεσίας για τροποποιήσεις στον υφιστάμενο νόμο που θα επιφέρουν «απόλυτη αξιοπρέπεια» στην εξέλιξη των στρατιωτικών και εργασιακή ειρήνη.