Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διαφωνία Παπουτσή με τις αλλαγές Χρυσοχοΐδη στο ν/σ για την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων

Τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, το άρθρο που έδινε τη δυνατότητα στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή να μετέχει στην προφύλαξη εμπορικών πλοίων από τη ναυτική πειρατεία, διατύπωσε ο προκάτοχος του Χρ.Παπουτσής.

«Η δυνατότητα για τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη φύλαξη των πλοίων προβλέφθηκε προκειμένου να έχει και το ελληνικό δημόσιο μια θέση στην αγορά που δημιουργούμε» είπε ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας:

«Επί χρόνια λέμε ότι το δημόσιο δεν είναι ευέλικτο και δεν φέρνει έσοδα. Όμως το Λιμενικό είναι εκπαιδευμένο, με εκπαίδευση για την οποία μάλιστα ο ελληνικός λαός έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί το λιμενικό από την αγορά αυτή και αν συμμετείχε θα έθετε πολύ ψηλά τον πήχη.»


Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο και η συγκεκριμένη διάταξη είχε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ωστόσο παραδέχθηκε ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διαφοροποιηθεί από το συγκεκριμένο άρθρο και αναγνώρισε ότι την τελική ευθύνη την έχει ο σημερινός υπουργός και η κυβέρνηση.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη δημιουργίας αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υπογράμμισε όμως ότι το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δεν πρέπει να υπαχθεί κάτω από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που στην Ευρώπη συζητείται η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

Exantas είπε...

Σύντροφε Χ. Παπουτσή, εάν θέλατε έσοδα για το.... δημόσιο ή το Λ.Σ(για να κάνετε περισσότερες πελατειακές σχέσεις), θα μπορούσατε να υποχρεώνατε τους νηογνώμονες για κάθε πιστοποιητικό eurosolas που κακώς εκδίδουν, αφού με Υ.Α παρακάμψατε Π.Δ λαδιάρηδες, να πλήρωναν ένα αδρό παράβολο & όχι να στέλνουν τους λιμενικούς να προστατέψουν ιδιωτικές περιουσίες, δήθεν ως έδαφος της επικράτειας.
Με τέτοιους συμβούλους πήγατε & για Πρόεδρος αλλά .... δεν μάσησαν οι λοιποί σύντροφοι!!! Ευτυχώς για εκείνους....

ΜΘΧ

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΑΤΙΝΙΆΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ...Ο ΕΝΑΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ . ΤΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ .....ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ....... ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΕ ΟΛΑ .....ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΕΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ , ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗ , ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ................ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΘΑ ΜΑ ΕΣΩΖΑΝ ...

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα ομιλίας Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα αναφορικά με το θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας:

«Γίνεται μία συνεχής επανάληψη, πιστεύω όχι ως «μήτηρ πάσης μαθήσεως», από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, για το θέμα επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Επανασύσταση, όχι όπως όλοι εξάλλου αποδεχόμαστε, ενός οικονομικού, παραγωγικού, πολιτικού Υπουργείου στην υπηρεσία της καίριας αυτής για τη χώρα οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά ενός Υπουργείου που θα ενσωματώσει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επειδή πραγματικά πιστεύω, ότι οι συνάδελφοι που θέτετε συνεχώς το θέμα δεν είστε υπάκουοι, αλλά απλώς ευπειθείς στο ισχυρό lobbyingπου γίνεται γύρω από αυτό το θέμα, θα παρακαλούσα να έρθετε στο Υπουργείο για μία ουσιαστική συζήτηση. Η ενημέρωση αυτή θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε επιτέλους ποιο είναι το σύγχρονο ενιαίο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, ποιες είναι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ελλάδας στα πλαίσια του ενιαίου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της Ε.Ε., ποιες είναι οι υποχρεώσεις της χώρας μας στα πλαίσια της Συνθήκης Σένγκεν και ποιος είναι ο αναβαθμισμένος, καίριος ρόλος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλα αυτά».

Exantas είπε...

Και γιατί κ. Όθωνα μέσα στα τόσα, δεν κάνατε @ μια νέα ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, αφού την ζήτησαν οι "καθοδηγητές εταίροι σας", ή όπως την ονειρεύονται και την οραματίζονται οι πιστοί σας? Να ορίσουν τοπική και καθ' ύλην αρμοδιότητα, προοπτικές & να την κάνουν εκ του μηδενός, με στελέχη που θα γνωρίζουν τι επιζητούν @ θα το θέλουν. Και άλλες χώρες έχουν αστυνομία θάλασσας, λιμένων, συνόρων @ πάει λέγοντας. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό πάλι.
Όραμα για USCG βέβαια ούτε λόγος....αφού όχι μόνον επιχειρούν χωρίς "δεσμεύσεις" αλλά & δεν ακούσαμε ποτέ να επιβαίνει το προσωπικό της σε εμπορικά πλοία για προστασία τους. Και γνωρίζετε πόσο υποστηρίζουν την ακεραιότητα του εδάφους @ της ανεξαρτησίας τους εκεί, αλλά @ πόσο αδρά πληρώνονται. Εσείς γεμίσατε το Λιμενικό Σώμα με "μάχιμους" ξερόλες χαρτογιακάδες, χαρτοκουβαλητές, αναντικατάστατους πατριάρχες της ίντριγκας & της διαπλοκής & το απογυμνώσατε από apriori επιχειρησιακούς. Έτσι & την ναυτιλία δεν βοηθήσατε αλλά & το επιχειρησιακό σκέλος ακρωτηριάσατε.
Στο χωριό μου λένε "με πο..ές δεν βάφονται αυγά".

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

N.N. είπε...

Μην ασχολήστε με αποτυχημένους πολιτικούς...αγνοείστε τους επιδεικτικά και μαυρίστε τους στις εκλογές...είναι τελειωμένοι αυτοί που έκλεψαν την ελπίδα και το χαμόγελο των παιδιών μας. Καλή Ανάσταση...