Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΟΜΙΛΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΣΧ ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡ. ΠΛΟΙΑ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Πέμπτη, 15.3.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Ελληνική εμπορική ναυτιλία, παρά τις διεθνείς αντιξοότητες και τις εγχώριες ‘αστειότητες’, εξακολουθεί να είναι ηγέτιδα δύναμη της παγκόσμιας ναυτιλίας και να προσφέρει μια οδό διαφυγής από το σκοτεινό παρόν της χώρας», τόνισε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία & άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Ν. Χίου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Όπως υπογράμμισε, η Κυβέρνηση του Πασοκ, δημιούργησε ένα θολό τοπίο στη Ναυτιλία, χωρίς κατεύθυνση και χωρίς λογική, διαλύοντας το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και καταργώντας την αυτονομία του Λιμενικού Σώματος: 

«Επί 2,5 χρόνια έκαναν σχεδόν τα πάντα, όχι μόνο για να ανακόψουν την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και για να καταστρέψουν ευκαιρίες. Οι επιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε όλους τους στατιστικούς πίνακες. Δεν υπάρχει στατιστικός πίνακας που να μην έχει αρνητικό πρόσημο ή κόκκινη γραμμή γι’ αυτόν τον τομέα», είπε.
Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Κωστής Μουσουρούλης εκτίμησε πως η δυνατότητα να επιβιβάζονται ένοπλοι φρουροί στα υπό ελληνική σημαία πλοία που διέρχονται από τις επικίνδυνες περιοχές, μπορεί να συμβάλλει στην ασφάλεια του ναυτικού, του πλοίου και του φορτίου, υπό την προϋπόθεση ότι το πλαίσιο θα είναι πρακτικό, η εκτίμηση των κινδύνων και των παραγόντων της αγοράς ορθή, και η πιστοποίηση των επαγγελματιών φρουρών κατάλληλη.
Τέλος, επανερχόμενος στο θέμα του ΝΑΤ και του Οίκο Ναύτου, ο Βουλευτής Ν. Χίου επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγεί στην κατάργηση της αυτοτέλειάς του.


Δείτε την ομιλία σε μορφή video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: