Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Χώρος στρατωνισμού στο Αρχηγείο

Πειραιάς, 14-03-2012
Αριθμ Πρωτ.: 12/12


Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι στο κτίριο του Αρχηγείου έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος στρατωνισμού, για την προσωρινή διαμονή του προσωπικού, που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους από τις περιφερειακές υπηρεσίες εκτός κέντρου.

Η ενημέρωση αυτή εξ’ αρχής μας προξένησε ερωτηματικά για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου, εφόσον για τους μετακινούμενους υπάρχει συγκεκριμένη, προβλεπόμενη διαδικασία για την διαμονή και αποζημίωσή τους για υπηρεσιακούς λόγους.


Παράλληλα, διαπιστώσαμε ότι ο διατιθέμενος αυτός «κατάλληλος» χώρος, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται, στοιχειωδώς, στις ανάγκες για τις οποίες υποτίθεται ότι διατίθεται, αλλά ουσιαστικά, μιλούμε για έναν ενιαίο χώρο δέκα ατόμων, χωρίς χώρους ατομικής υγιεινής και ενδιαίτησης.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε, εάν αυτός είναι ένας εύσχημος, προσχηματικός τρόπος παράκαμψης της υποχρέωσης της πολιτείας για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης για την διαμονή των μετακινουμένων.

Καλούμε άμεσα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να επιληφθεί του θέματος, καθώς η πρωτοβουλία αυτή, κατά την εκτίμησή μας, ουδεμία σχέση έχει με την καλώς εννοούμενη διοικητική μέριμνα προς όφελος των στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, αντίθετα προσβάλλει και υποτιμά το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΦΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑ?????ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΜΕ 12 ΚΡΕΒΑΤΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ,ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ , Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΙΟ ΤΗΣ ??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ .....