Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΔ Μεταθέσεων - Η τελευταία πράξη

του Κωνσταντίνου Κυράνη / cubakosta@gmail.com
Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής όλων των Π.Δ. που από το 2011 προωθήθηκαν στον τότε ΥΠτΠ κ. Παπουτσή Χρήστο, μετά και την υιοθέτηση του Σχεδίου Π.Δ. περί «Ιεραρχίας, προαγωγών, αποστρατείες, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», από τον νέο Υπουργό ΠτΠ κ. Οικονόμου Ελευθέριο, φτάνει στο τέλος η προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να προωθήσει μία σειρά θεσμικών θεμάτων που εδώ και δέκα χρόνια περίπου αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων μας.

Είναι αλήθεια ότι η διαδικασία σύνταξης, ελέγχου, προώθησης και υπογραφής των σχετικών Π.Δ. πέραν των «ενδοϋπηρεσιακών σκοπέλων» καθυστέρησε υπερβολικά καθώς ο ένας και μοναδικός εισηγητής ήταν αναγκασμένος να εξετάζει και να προωθεί ένα-ένα τα ΠΔ.

Πέραν λοιπόν της υπογραφής του Π.Δ. περί «Ιεραρχίας, προαγωγών, αποστρατείες, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», η μόνη εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι η τροποποίηση του υπάρχοντος ΠΔ μεταθέσεων 33/09.

Οι νέες διατάξεις του Π.Δ. που τροποποιούν το Π.Δ. 33/09 συμπεριλαμβάνουν:

1) Τροποποιήσεις στις κατηγορίες Λιμενικών Αρχών, ως ακολούθως:


ι) Από την 2η στην 3η Άνδρου, Γαυρίου, Κέας
ιι) Από την 4η στην 3η Άιγινας, Λαυρίου, Πόρου, Αγκιστρίου, Κύμης, Καρύστου, Μαρμαρίου, Καβάλας/Α΄ Λ/Τ (Θάσου), Πρίνου, Ν. Στύρων.
ιιι) Από την 5η στην 3η Πορτοχελίου, Ερμιόνης, Αιδηψού.
ιιιι) Από την 5η στην 4η Λάρυμνας

2) Πριμοδότηση με επιπλέον μόρια στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών ως κατωτέρω:

ι) Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Κω με τρία (3) επιπλέον μόρια ανά μήνα.
ιι) Κέρκυρας, Ρόδου, Σάμου, Χίου, Μυτιλήνης, Μυκόνου με δύο (2) επιπλέον μόρια ανά μήνα.

3) Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 5 παρ. 1μ και 2 (δ) που έδινε την δυνατότητα στους Λιμενάρχες να τοποθετούν σε Λιμενικούς Σταθμούς.

4) Αλλαγή της υποχρεωτικής υπηρεσίας, των νεοεισερχομένων συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας σειράς Λ/Φ, από τα πέντε (5) έτη σε τρία (3) έτη. Ο τυχόν χρόνος απόσπασης των παραπάνω δεν προσμετράται για την κάλυψη της ανωτέρω σχετικής υποχρέωσης.

5) Κατάρτιση ξεχωριστών πινάκων ανά κατηγορία προσωπικού όπως: Διπλωματούχους ΑΕΝ, ΚΕΑ, ΜΥΑ, ΥΕΜ, Μουσική. Η αποδέσμευση τους από τους ανωτέρω πίνακες και η ενσωμάτωσή τους στην γενική κατηγορία γίνεται με διαδικασία που προβλέπεται από το παρόν Π.Δ.

6) Αποδέσμευση από την υποχρέωση της 3ετούς παραμονής των νεοτοποθετημένων, μετά από απόφαση της ΑΝΥΕ και για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας του ίδιου του στελέχους.

7) Από της κύρωσης του πρακτικού των συμβουλίων θα γίνεται από τον αντίστοιχο Πρόεδρο και οι διαταγές μεταθέσεων και τοποθετήσεων θα κοινοποιούνται εντός δεκαπενθημέρου, από τις κυρώσεις των σχετικών πινάκων. Η συνυπηρέτηση με λιμενικό, στρατιωτικό, αστυνομικό, πυροσβεστικό υπάλληλο, ειδικό φρουρό, συνοριοφύλακα, δικαστικό είναι υποχρεωτική για όλα τα στελέχη Λ.Σ. εφόσον το επιτρέπει η οργανική κατά βαθμό σύνθεση της υπηρεσίας. Σε άλλη περίπτωση ο νεότερος ακολουθεί τον αρχαιότερο. Οι τροποποιήσεις του ΠΔ μεταθέσεων όπως συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο που έχει προωθηθεί, έχουν γίνει στο σύνολό τους αποδεκτές και σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από την καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα επεξεργασία τους από το ΣτΕ και την υπογραφή τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τεθούν σε εφαρμογή.
 http://neaplefsi.gr/02,24,375,00.aspx

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις . Ελπίζω όχι το Φθινόπωρο.Λαμβάνοντας όμως υπόψη οτι Αξιωματικός της ΠΕΑΛΣ [προεδρείο.....και δεν μαρτυρώ αλλα..]ζητά τη μετάθεση του ΓΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟς μεριά τότε μπορεί και να συγκληθεί συμβούλιο τέλος Ιουνίου και να παψει η αγωνια των συναδελφων ,ιδιαιτερα οσων εχουν παιδια .Οποτε θα έχει κάνει και ένα καλό η ΠΕΑΛΣ για να λέμε και το σωστό........

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε να ασχολήστε με το ΠΔ των μεταθέσεων διότι εαν δεν έχεις μέσον ότι και να λέει το ΠΔ θα σε φάει η μαρμάγκα...... Ασχοληθείτε με κατι ουσιώδες όπως : οδοιπορικά, πλεύσιμα, υγειονομικά κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ Ο κ. ΣΑΙΤΑΚΗΣ ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 07.30.........ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊΤΕ ???? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΡΕΜΆΤΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΘΈΤΕΤΕ ????? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ???? ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΕΤΕ ???? ΔΗΜΗΤΡΗ, ΟΠΟΤΕ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ......ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό η ΠΕΑΛΣ δεν θα γίνoυμε ποτέ σοβαρή συνδικαλιστική ένωση , πάντα θα είμαστε ερασιτέχνες και μαλιστα κακοί..... Η λύση είναι να ενταχθεί η ΠΕΑΛΣ ως ένωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ωστε να εχει η ΠΟΕΠΛΣ μεγαλύτερη δυνατότητα κινήσεων, στο να μας εκπροσωπεί .Μπορεί τωρα να μας έχει εν μερη στην απέξω αλλά ετσι θα μας εντάξει στις όποιες διεκδικήσεις της ,αφού θα είμαστε κομμάτι της .Μακάρι να γινόταν αλλιώς αλλα αυτή ειναι η πραγματικότητα .

Ανώνυμος είπε...

Εγω ποτέ δεν κατάλαβα , ενας αξιωματικός καριερας που κρίνεται ,που του κάνουν εκθέσεις αξιολόγησης , που υπηρεσιακά όπου υπηρετεί ελέγχεται και η καμπάνα καραδοκεί , που αναφέρει στους ανωτέρους του, πως είναι δυνατόν να είναι συνδικαλιστής όταν επί της ουσίας τον έχουν στο χέρι σε όλη του την καριέρα και οποιαδήποτε στιγμή που θα τον πετύχουν σε αδυναμία θα τον λιώσουν ή όταν βρεθεί εκτός συνδικαλισμού θα τον εξαφανίσουν .......??????? Αυτός ο Αξιωματικός μπορεί να εκπροσωπεί συναδέλφους ????? Μήπως η φοβία τους Φαίνεται- επιβεβαιώνεται και στο ότι έχουν κεφαλή στην ΠΕΑΛΣ ΑΞ απο ΔΥΛΣ με 29 χρόνια υπηρεσία επειδή δεν τολμούν να είναι αυτοί ξεκάθαρα στην κεφαλή της ένωσης. Απορία καλοπροαίρετη καταθέτω !!!!!!!!!!Επισης, Συμφωνώ με την απορρόφηση της ΠΕΑΛΣ ως αυτόνομη ενωση στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.