Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σύσκεψη για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Πειραιάς, 31 Μαΐου 2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31-5-2012, κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού ΠτΠ κ. Οικονόμου Ελευθέριου, παρουσία του Γ.Γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλου Αθανάσιου, του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Σούλη Κωνσταντίνου, του Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Φουστάνου Θεόδωρου, του αρμόδιου Κλαδάρχη Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Πετρόπουλου Παναγιώτη και του Δ/ντη ΔΙΧΕΔΑΠ Πλοιάρχου Λ.Σ. Μεταξά Νικόλαου και της Ομοσπονδίας μας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών του Λ.Σ. και η πορεία εξέλιξης στο μείζον θέμα της καταβολής των οφειλόμενων δαπανών.

Από την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, φάνηκε σχετική πρόοδος σε ότι αφορά τον έλεγχο των συγκεκριμένων δαπανών.

Από τα περίπου 7.500.000 € χρωστούμενων δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν σταλεί στη ΥΔΕ και βρίσκονται στο τελικό στάδιο ελέγχου, τα 3.500.000 €.

Από αύριο θα ξεκινήσει η αποστολή του δεύτερου πακέτου υγειονομικών δαπανών σύμφωνα με τα οριζόμενα από την ΥΔΕ στο ύψος του ποσού των 2.500.000 € και κατόπιν θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο πακέτο, εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου.

Η μη ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι σήμερα οφείλεται αποκλειστικά στην καθυστέρηση του ανοίγματος του μητρώου δέσμευσης των πιστώσεων από το ΓΛΚ.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός εξέφρασε την λύπη του για το όλο πρόβλημα, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ανεπίτρεπτο να συζητάμε τέτοιο θέμα και όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα, έδωσε οδηγίες για την συνέχιση της προσπάθειας με σκοπό την ολοκλήρωσή του και την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων καταστάσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει ο ίδιος προσωπικά να παρακολουθεί την εξέλιξη και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να λυθεί οριστικά το θέμα.

Από την δική μας πλευρά τονίσαμε ότι το θέμα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής μας, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική πρόοδος που πρέπει να εντατικοποιηθεί επιπλέον το επόμενο διάστημα και επιπρόσθετα να συνοδευτεί και από άλλες παρεμβάσεις όπως, απευθείας συμβάσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ιατρούς και φαρμακεία, απαγκίστρωση των δαπανών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την ΥΔΕ και αντικατάστασή της με ελεγκτήριο δαπανών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρόβλεψη για κατ' εξαίρεση πληρωμών ατόμων με χρόνιες ή άλλες βαριές παθήσεις, προκειμένου να μην ξαναδημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα.

Τέλος ενημερώσαμε ότι για το ίδιο θέμα, συγκαλείται εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία μας όπως παρευρεθούν, με σκοπό την πρωτογενή ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου, την δική τους ενημέρωση από το σύνολο των εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας σχετικά με την οξύτητα και τις διαστάσεις του προβλήματος, προκειμένου να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια , εχει τωρα κανα 5μηνο που 3.500.000 ευρω μας λετε πως εχουν σταλει στην ΥΔΕ .Αυτοι εκει στην ΥΔΕ τι σας ειπανε ? ΘΑ ΤΟ ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ .Επισης εχουμε αλλα 3.500.000 ευρω που εδω και μηνες θα πρεπει να πανε στην ΥΔΕ και ακομα ειναι στο δρομο ....ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ COPY PASTE ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ . ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΧΕΤΕ Η ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ??????

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΥΠτΠ Λευτέρη Οικονόμου εσύ τουλάχιστον έχεις έστω και λίγη μπέσα- Τι θα κάνεις σήμερα αν δεις πως οι αρχιχρυσοκλαράτοι του Λ.Σ σε δουλεύουν ψιλό γαζί για τα φάρμακα των λιμενικών;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Υπάρχει και Θεός που βλέπει απο ψηλά κ.Οικονόμου κ.κ Χριστόπουλε,Σούλη, Φουστάνο,Πετρόπουλε!!!Όσοι και με όποιο τρόπο προσπαθήσατε αποδειχτήκατε ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ,ΨΕΥΤΕΣ... Τίποτα βρε μούσμουλα πολιτικά και στρατιωτικά απολύτως τίποτα για τους λιμενικούς που πασχίζουν δίχως μέσα δίχως μισθό της προκοπής με αναξιοκρατία ρουσφέτια βρω μία και αθλιότητα γύρω τους να βγάλουν το Λιμενικό ασπροπρόσωπο... Οικονόμου αν είσαι σαν τα μούτρα τους ίδιος σήμερα θα φανείς! Ζήτα τώρα αμέσως τις παραιτήσεις όλων αν δεν έχουν λύσει το κρίσιμο πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λιμενικών και των οικογενειών τους! Να πάνε όλοι σπίτια τους. Αρκετό κακό έκαναν στο Σώμα όλοι τους! Πόπη Χριστοδουλίδου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ peiratikoreportaz.blogspot
ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ....ΕΓΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΙΤΛΟ - ΜΑΣ ΗΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕ -

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΩΡΑΙΟΙ . ΜΕΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΔΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΠ ΠΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ ...........

Ανώνυμος είπε...

Τελικα δινει λυσεις το SKYPE ....kαι μας φερνει και πιο κοντα .....

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΥΔΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΠΕΑΛΣ ΕΧΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΎΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ . ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΉ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙ Η ΠΕΑΛΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα και τις δυο ανακοινώσεις και αυτο που ευχαριστήθηκα είναι οτι η ΠΕΑΛΣ έκανε αυτό που εδώ και πολύ καιρό έπρεπε να έχει γίνει στη ΔΟΥ όπου όταν τους πάρεις τηλεφωνο να δεις τι εχει γίνει με τα χρήματα σου μιλουν με απαράδεχτο τρόπο και λενε να μην ξαναπάρει κανείς οποτε πολυ καλα ειπε η ΠΕΑΛΣ ΟΤΙ Επισημάναμε στην ΥΔΕ τη κρισιμότητα του θέματος και καταστήσαμε σαφή την πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυσή του, εντός του πλαισίου που ορίζει ο Νόμος.
Ζητήσαμε να μας εξηγηθούν οι λόγοι, που η διαδικασία ελέγχου και ενταλματοποίησης των δαπανών δεν προχωρά, όπως εμείς επιθυμούμε και οι περιστάσεις απαιτούν και προειδοποιήσαμε ότι η ώρα ανάληψης αλλά και απόδοσης ευθυνών στον καθένα ξεχωριστά, που διαχειρίζεται το θέμα, έφτασε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΣΤΗΝ ΥΔΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΕΑΛΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ Η ΕΣΤΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΟΕΠΛΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΕΑΛΣ ?????

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΠΕΑΛΣ, ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ)ΠΟΣΟ ΑΑΑΚΚΚΚΕΣ ΕΙΣΤΕ. ΦΤΑΝΕΙ . ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ? ΦΤΑΝΕΙ. ΕΛΕΟΣ.
Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ.
Υ.Γ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ....