Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εντοπισμός φυτείας και σύλληψη για ναρκωτικά στη Λήμνο - Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Χαλκίδα και την Κέρκυρα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών -

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΜΠΟΣΤΑΝΙΕΣ» Παναγίας Λήμνου, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε φυτεία περιφραγμένη και επιμελώς κρυμμένη μέσα σε καλαμιές, αποτελούμενη από έντεκα (11) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους από 1,40 εκατοστά έως 2,12 εκατοστά, χωρίς να εντοπιστεί ο καλλιεργητής της.

Επίσης, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε παρόμοιο έλεγχο που διενεργήθηκε στην ίδια περιοχή, έξω από το ποιμνιοστάσιό του, 27χρονος, διότι βρέθηκε να κατέχει μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 7,80 γραμμαρίων.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Μύρινας, ενώ τα ανωτέρω δενδρύλλια εκριζώθηκαν και η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον πεζόδρομο της παραλίας Χαλκίδας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου 30χρονος, ο οποίος προέβαινε στην κατασκευή αυτοσχέδιου τσιγάρου (μείγμα καπνού και ινδικής κάνναβης) ενώ βρέθηκε στην κατοχή του σε νάιλον συσκευασία ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 1,3 γραμμαρίων.


Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

======================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή Χρυσίδας Κέρκυρας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου ένας 32χρονος και ένας 31χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας για ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα ο 31χρονος μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς τράπηκε σε φυγή και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη ενώ ο 32χρονος πέταξε στο έδαφος μία ανοιχτή πλαστική συσκευασία με λευκή σκόνη.

Μετά τη περισυλλογή της συσκευασίας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής μαζί με ποσότητα χώματος, συνολικού μεικτού βάρους 5,3 γραμμαρίων, ο 32χρονος δήλωσε ότι πρόκειται για κοκαΐνη.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν α) ένα (01) κουτάλι με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης, β) δύο (02) σύριγγες και γ) δύο (02) φίλτρα τσιγάρου εμποτισμένα πιθανόν με ναρκωτική ουσία ηρωίνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία για εξέταση.

======================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας συνελήφθη από στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου 47χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε δύο αλλοδαπούς (01 άνδρας και 01 γυναίκα) στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Η αλλοδαπή συνόδευε τα δύο ανήλικα τέκνα της ενώ ο 47χρονος οδηγός κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ακόμη, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας συνελήφθη από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής 33χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τα οχήματα.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν βραδινές ώρες χθες με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνοδεία ιατρών, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δύο (02) νεογνά 04 ωρών, τα οποία έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: