Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο για το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκτάκτως, με μοναδικό θέμα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Στην συνεδρίαση κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Υπουργός ΠτΠ κ. Οικονόμου Ελευθέριος, ο ΓΓ Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλος Αθανάσιος, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Σούλης Κων/νος, ο Κλαδάρχης Β' Κλάδου κ. Πετρόπουλος Αθανάσιος, ο Δ/ντής ΔΙΧΕΔΑΠ κ. Μεταξάς Νικόλαος και ο Δ/ντής ΔΟΣΠΑΣΠ κ. Μπαρκάτσας Γεώργης.

Επίσης συμμετείχαν εκ μέρους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι κκ Τραγάκης Ιωάννης Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β' Πειραιά ΝΔ, ο Βουλευτής Β' Πειραιά ΠΑΣΟΚ Λιντζέρης Δημήτριος, ο Βουλευτής Α' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μελάς Παναγιώτης, η Βουλευτής Α' Πειραιά ΚΚΕ κ. Παντελάκη Ελπίδα, η Βουλευτής Α' Πειραιά ΔΗΜΑΡ Ρεπούση Μαρία, και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση επελέγη να γίνει σε μία χρονική στιγμή που ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, ο νεοσύστατος ΕΟΠΥΥ, αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, αλλά και εν όψει των επικείμενων εκλογών της 17ης Ιούνη και του μηνύματος που πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση.

Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των κομμάτων να δώσουν επιτέλους τέλος στην αρρωστημένη αυτή κατάσταση, τονίζοντας τους ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα τύχει μηδενικής ανοχής μιας και το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό και χιλιοειπωμένο.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δριβάκος Γεώργιος μίλησε για την καθημερινή μάχη του αυτονόητου των 7.500 στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, επί συνόλου περίπου 20.000 ασφαλισμένων με τις οικογένειές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην υγεία.
Χαρακτηριστικά μίλησε για ανθρώπους που νίκησαν και νικούν καθημερινά τα προβλήματα υγείας τους, που όμως δεν καταφέρνουν να νικήσουν το άρρωστο και σαθρό σύστημα υγείας της χώρας.

Μετά συνεχίστηκε η συζήτηση με ενημέρωση από τον κ. ΓΓ και τους αρμόδιους συναδέλφους από τις οικονομικές υπηρεσίες του Αρχηγείου, όπου έγινε αναλυτική αναφορά για την εξέλιξη των εργασιών με σκοπό την αποπληρωμή των οφειλομένων υγειονομικών δαπανών, όπου πραγματικά προκύπτει μια σχετική πρόοδος, που όμως λόγω των πολλών πισωγυρισμάτων του προηγούμενου διαστήματος δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Υπουργός όπου μίλησε για την αρχή του τέλους του προβλήματος αναγνωρίζοντας και αντιλαμβανόμενος την μεγάλη διάσταση που αυτό έχει καθώς και τις συνέπειες που επιφέρει στα στελέχη του Σώματος.

Αξίζει να σημειώσουμε την ιδιαίτερα θετική συμβολή του, μέσα στο σύντομο χρόνο της θητείας του για την αντιμετώπιση του θέματος.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων από την πλευρά τους συντάχθηκαν με τις απόψεις και τις εισηγήσεις μας, για πολιτική διευθέτηση του προβλήματος, με ρύθμιση που θα αφορά το σύνολο των οφειλομένων δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και του συνόλου των προτάσεών μας όπως αυτές τέθηκαν με την εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Τέλος το λόγο πήραν οι Πρόεδροι του συνόλου των Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας αποτυπώνοντας ουσιαστικά την πραγματική διάσταση του προβλήματος σε όλες τις περιοχές της χώρας και του συνόλου των στελεχών του Σώματος.

Ακολούθησε μία θυελλώδη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου όπου έγινε μία αποτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών και αφού ελήφθησαν υπόψη όλοι οι παράμετροι το Γενικό Συμβούλιο έλαβε τις εξής αποφάσεις τις οποίες και ανέθεσε στο ΔΣ για υλοποίηση:

1. Άμεση ενεργοποίηση όλων των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

2. Επιστολή-ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών και κομμάτων.

3. Συνεχής ενημέρωση της κοινής γνώμης.

4. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

5. Έναρξη σειράς κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική λύση του θέματος, στις έδρες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη 13-06-2012, σε επίπεδο ΔΣ και αντιπροσώπων των Ενώσεων.

Οι παραπάνω αποφάσεις καταδεικνύουν τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος, στοχεύοντας ουσιαστικά στον ορισμό του τέλους των προσπαθειών αυτοδιαχείρισης, θέτοντας ταυτόχρονα την πολιτεία προ των ευθυνών και των υποχρεώσεών της για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ;ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ;ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Ε ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ!ΓΑΤΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!