Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Επιστολή της ΠΕΑΛΣ: Εκλογική αποζημίωση … το χρονικό της αδικίας και της απαξίωσης!

Αριθμ. Πρωτ. 32/12

ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο ΖΑΝΙΑ
2. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αντώνη ΜΑΝΙΤΑΚΗ
3. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


ΚΟΙΝ.: κ.κ. Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων
1. Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ
2. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ
3. ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ
4. Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ
5. Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ
6. ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη ΚΟΥΒΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Εκλογική αποζημίωση … το χρονικό της αδικίας και της απαξίωσης!

Για πρώτη φορά στο ιστορικό χορήγησης εκλογικού επιδόματος στα Σώματα Ασφαλείας, καθορίστηκε φέτος, για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, με διάταξη νόμου (άρθρο 3 παρ. 2 ν.4051/2012, ΦΕΚ 40 Α΄), ανώτατο όριο εκλογικού επιδόματος, συνολικού κόστους 10.000.000,00 € για όλο το προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανέρχεται σε 76.725 υπαλλήλους συνολικά (ένστολους- πολιτικούς).

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι το προσωπικό θα λάμβανε περίπου 130,00 € μεικτά, πέραν των κρατήσεων που το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει επιβάλει, ανά κατηγορία υπαλλήλων, οι οποίες είναι 7 έως 9 κατηγοριών, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να είναι πολύ κάτω των 100,00€.

Όπως και στο παρελθόν υποστηρίξαμε, θεωρούμε ότι το ποσό αυτό όχι μόνο είναι ανεπαρκές, αλλά είναι και υποτιμητικό για τους ένστολους και των τριών Σωμάτων, δεδομένου ότι είναι οι μοναδικοί οι οποίοι κυριολεκτικά προσφέρουν πραγματική υπηρεσία επί 24ώρου βάσεως και ιδιαίτερα σε καθεστώς επιφυλακής τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ο χαρακτηρισμός ως ανεπαρκούς του συγκεκριμένου ποσού επίσης, αναδεικνύεται και από το ύψος του χορηγηθέντος ποσού σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, το οποίο ανερχόταν στα 1.700,00€ !!!! κατ’ άτομο, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ΚΥΑ Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1477 Β΄ /04-05-2012.

Η σύγκριση και μόνο των δύο ποσών, δηλώνει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απαξίωση της Πολιτείας στο πρόσωπο των ενστόλων και την άνιση μεταχείρισή τους, έναντι των λοιπών κατηγοριών εμπλεκομένων υπαλλήλων στην εκλογική διαδικασία.

Σήμερα, με λύπη πληροφορούμαστε ότι στη νέα υπό προώθηση ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, που αφορά τη χορήγηση εκ νέου εκλογικού επιδόματος στο προσωπικό του ΥΠτΠ (ενστόλους και πολιτικό προσωπικό) και παρά και την παρέμβασή μας, όχι μόνο δεν είναι προσδιορισμένο το συνολικό ποσό των 10.000.000,00€, το οποίο θέτει ο νόμος, αλλά το ποσό αυτό θα είναι και μειωμένο κατά πολύ κάτω από τα 10.000.000,00€ .

Κατόπιν αυτού, καλούμε τις Πολιτικές Ηγεσίες των καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργείων, να αναλογιστούν το μέγεθος της αδικίας, μεριμνώντας τουλάχιστον, αφ’ ενός όπως το ποσό παραμείνει ίδιο με την προηγούμενη εκδοθείσα ΚΥΑ, αφ’ ετέρου όπως προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση κατάργησης της εν λόγω επαχθούς νομοθετικής διάταξης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περιπου στα 40 ευρω θα ειναι το 2ο εκλογικο

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, το οποίο ανερχόταν στα 1.700,00€ !!!!και το 2ο εκλογικό τους στα 1200.
Μακακα ένστολε . Η γαλαζοαίματοι τα έβγαλαν ολα στη φόρα και μπράβο τους .....και επειδή μου την έχει δώσει κατακέφαλα η δική μας ένωση ως ΠΟΕΠΛΣ θα πει κάτι ή θα μείνει στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έριξε σε προηγούμενη ανακοίνωση της για όλες τις άλλες ενώσεις ΠΟΑΞΙΑ ,ΠΕΑΛΣ,ΠΟΑΣΥ που επέμεναν για μεγαλύτερο εκλογικό παρασύροντας συναδέλφους με αυτόν τον τροπο η ΠΟΕΠΛΣ να ειρωνεύονται την ΠΕΑΛΣ ΓΙΑ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ .ΑΛΗΤΕΣ, ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ..........ΣΕ ΣΧΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΗ ΡΟΜΠΑ ΝΑ ΜΥ ΤΑ ΧΩΣΕΙ.......ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΗΘΊΣΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ .....ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ .......ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ,ΔΙΑΠΛΕΚΌΜΕΝΟΙ........Συνολο 2 εκλογικων επιδοματων 90 + 40 =130 ευρω οταν αλλοι θα παρουν 1800+1200=3000 ....Ε ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ..........ΜΙΛΗΣΤΕ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ . ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 3000 ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 130 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ . ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ . ΛΙΓΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

ESXOS KAI KSEFTILA ......

Ανώνυμος είπε...

3 μηνιατικα μου θα παρουν καποιοι και εμεις φιλοδώρημα ...... ποσο που αντιστοιχεί στα τελη κυκλοφοριας , ασφαλεια ιχ , εφορια εκτακτη εισφορα , τα κοινόχρηστα όλου του χειμώνα .
μαυρο σε ολους ........

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .....

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΠΟΕΠΛΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ [ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ-ΠΕΑΛΣ] - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΎΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
Εκλογικό επίδομα

Πειραιάς, 30 Απριλίου 2012

Παρατηρούμε έκπληκτοι την σπουδή κάποιων να απορούν για το τελικό ποσό του εκλογικού επιδόματος.

Ο Ν.4071/2012 (ΦΕΚ 85 Α'/11-04-2012) που ψηφίσθηκε στις 07-04-2012 επαναθεσμοθέτησε την καταβολή του εκλογικού επιδόματος μετά από παρεμβάσεις των Ομοσπονδιών των Σ.Α. θέτοντας όμως πλαφόν στο ποσό που αντιστοιχεί για κάθε Υπουργείο.

Στο Υ.Π.τ.Π. διατέθηκε ποσό 10.000.000 € το οποίο με μια απλή διαίρεση με τους 70.000 ένστολους των Σ.Α. μας δίνει το ποσό των 130 € μικτά.




Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν μας το δικαίωμα να παροτρύνει τους υπόλοιπους με υποκριτικές κορώνες και υπερφίαλες δηλώσεις, να υπερθεματίζει στο όνομα ενός άκρατου λαϊκισμού για την μη αποδοχή της είσπραξης της εκλογικής αποζημίωσης.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μπορεί να πράξει αυτό που επιθυμεί όμως η Ομοσπονδία δεν θα είναι εκείνη που θα προκρίνει μία τέτοια τακτική, συνεχίζοντας σταθερά στο δρόμο της συνέπειας και της ευθύνης και όχι της αμετροέπειας και της αλαζονικής συμπεριφοράς που άλλωστε δεν την έχει ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ 500 ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ ...ΟΣΟΙ ΕΊΣΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘ/ΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ 500 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ..ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ ...ΣΤΟ ''GINE KAI ESY PEALS''