Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σε διαθεσιμότητα ακόμη ο αστυφύλακας για το σπρέι πιπεριού, Δεν κατέληξε η ΕΔΕ

Το σπρέι πιπεριού του στοίχισε ... τη θέση του! Ο λόγος για τον 25χρονος αστυφύλακα που φέρεται να ψέκασε με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο ενός κρατούμενο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, πριν από περίπου ένα μήνα.
Ο 25χρονος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί ανατέθηκε σε γυναίκα αξιωματικό και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Σε βάρος του 25χρονου ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα μεταγωγών σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Ο νεαρός αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι έκανε χρήση του σπρέι, επειδή φοβήθηκε πως ο 22χρονος κρατούμενος από το Μαρόκο είχε σκοπό να του επιτεθεί. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ανέφερε την πράξη του στον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος μεταγωγών, εκείνος με τη σειρά του να ενημέρωσε τον διοικητή του τμήματος μεταγωγών και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Α.Δ Ηρακλείου και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης που ζήτησαν να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Ο 25χρονος φέρεται να βρήκε πεταμένο το σπρέι εκτός του αστυνομικού μέγαρου, το μάζεψε, είχε σκοπό να το παραδώσει αλλά το ξέχασε και μπήκε με αυτό στα κρατητήρια για να εκτελέσει την υπηρεσία του.
Ο αλλοδαπός δεν είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του 25χρονου.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: