Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Επιστολή της ΠΕΑΛΣ στους Πολιτικούς Αρχηγούς για την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Αριθμ. Πρωτ.: 30/2012
ΠΡΟΣ:
κ.κ. Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων
1. Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ
2. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ
3. ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ
4. Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ
5. Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ
6. ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη ΚΟΥΒΕΛΗ

ΚΟΙΝ.:
1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2. Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
κ. Αθανάσιο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
3. κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ
Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΣΟΥΛΗ Κωνσταντίνο


Αξιότιμοι κ. Αρχηγοί,

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, το εορταστικό τριήμερο που πέρασε, παρακολουθήσαμε την πολιτική αντιπαράθεση που αναπτύχθηκε, αλλά και την από πλευρά σας παρέμβαση, για την εξεύρεση άμεσης λύσης, αναφορικά με την επαναχορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερα δε για τις κατηγορίες των βαριά και χρονίων πασχόντων.
Η ευαισθητοποίηση και η αντίδρασή σας, για το σοβαρότατο αυτό θέμα, κέντρισε το ενδιαφέρον και αναπτέρωσε τις ελπίδες μας, ότι, μια δική σας παρέμβαση, θα μπορούσε να δώσει τη λύση και στο δικό μας πρόβλημα, όντας, θύματα μιας ίδιας και χειρότερης κατάστασης.

Συγκεκριμένα, σας ενημερώνουμε, ότι 7,500 οικογένειες Λιμενικών, για τρία και πλέον χρόνια, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, με την αποστέρηση της πρόσβασής τους σε ιατρούς και φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι, με απόλυτη συνέπεια, καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους εκάστοτε υπευθύνους, για τον κίνδυνο απώλειας ζωής, δυστυχώς, επί ματαίω. Το κράτος πρόνοιας για την κατηγορία μας, δεν υπάρχει, έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις, συσκέψεις επί συσκέψεων, διαμαρτυρίες, ευθείες αναφορές για προσφυγή στην δικαιοσύνη, δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι ερωτήσεις και οι επερωτήσεις, έγιναν για να γίνουν, οι συσκέψεις για να επιβεβαιώνουν κάθε φορά το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει, ενώ οι διαμαρτυρίες και η επίκλησή μας για προσφυγή στην δικαιοσύνη, γράφτηκαν στα «παλαιότερα των υποδημάτων» της εκάστοτε εξουσίας. Τίποτα δεν ήταν ικανό να ανατρέψει την διαμορφωμένη αυτή κατάσταση.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουμε για κάποιους, δεν καταφέραμε να αναδείξουμε το πρόβλημα, στο βαθμό που έπρεπε, να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον, να συγκινήσουμε, ίσως γιατί τα φώτα της δημοσιότητας δεν έπεσαν τόσο «δυνατά» επάνω μας, δεν υπήρξαμε το ίδιο «τυχεροί».

Κάνουμε επίκληση του ενδιαφέροντος και της ευαισθησίας, που δείξατε για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και σας καλούμε να πράξετε ανάλογα. Η λύση και στην δική μας περίπτωση, πρέπει να είναι πολιτική. Εμείς κι οι οικογένειές μας, δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε αλλά και να αντέξουμε αυτή την κατάσταση. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: