Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ομολογία …. αδιεξόδου για την υγειονομική περίθαλψη

Αριθμ. Πρωτ.: 39/2012

Σας ενημερώνουμε ότι με την από 13-06-2012 απόφαση του κ. Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κλάδου υγείας των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην οποία συμμετέχουμε, αποδεχόμενοι σχετική πρόσκληση.

Το έργο της Επιτροπής θα είναι η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για δομικές αλλαγές του συστήματος των υπηρεσιών υγείας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η θεσμική θωράκιση του τομέα υγείας των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους.

Κατά την άποψή μας, η συγκρότηση αυτής της Ομάδας, αποτελεί ομολογία του τραγικού αδιεξόδου που βρισκόμαστε σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί αυτή σε «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος κι εμείς, με τη συμμετοχή μας, σε «εξιλαστήρια θύματα», αλλά ούτε και θα αποτελέσουμε τον «Δούρειο Ίππο» για την υιοθέτηση αλλαγών, που δεν εξυπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα των στελεχών.
Είναι γνωστό, ότι ο τομέας υγείας των ασφαλισμένων του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. και των οικογενειών τους, κατά βάση, διέπεται από τα ισχύοντα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου δεν παρατηρούνται ανάλογα προβλήματα. Δυστυχώς, στην περίπτωσή μας, τραγικές πολιτικές και αστοχίες υπηρεσιακές των καθ’ ύλην αρμοδίων, οδήγησαν τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Επισημαίνουμε και τονίζουμε ότι μια πιθανή εξέλιξη ένταξής μας στον ΕΟΠΥΥ, όπως κατά καιρούς προτάθηκε, θα αποβεί μοιραία για το σύστημα, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό, φτάνει να δούμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού αυτού.

Έχουμε τονίσει, κατ’ επανάληψη, ότι για να ομαλοποιηθεί η υφιστάμενη κατάσταση, απαιτείται να δοθεί πολιτική λύση. Παράλληλα, για το μέλλον, οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τις ακολουθούμενες διαδικασίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με νεότερες ανακοινώσεις μας, θα σας ενημερώνουμε για την πορεία των εργασιών.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: