Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η ΠΟΑΞΙΑ δωρίζει το εκλογικό στον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τη προσφορά της εκλογικής αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Ορφανών Τέκνων 

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Η Ομοσπονδία μας, διαχρονικά έχει αποδείξει ότι δεν αποτελεί ένα θεσμικό ΄΄επαίτη΄΄ αλλά ήταν, παραμένει και θα συνεχίσει να είναι θεσμικό ανάχωμα σε ισοπεδωτικές λογικές και επιδιώξεις της εκάστοτε εξουσίας. Τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο, στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, διαφυλάττοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια του Έλληνα αστυνομικού και δη του Αξιωματικού. 

Αυτό επιδιώξαμε και από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της εξαίρεσης του αστυνομικού προσωπικού από την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης, με τη γνωστή υπουργική απόφαση. Προτάσσοντας επιχειρήματα και με σοβαρότητα αντιδράσαμε με σθένος και επιμονή στην καταφανέστατη αυτή αδικία. Καταφέραμε με τον τρόπο αυτό να πείσουμε και ανατρέψαμε αυτή την εξωφρενική και μηδενιστική αντίληψη των ΄΄ανευθυνoυπευθύνων΄΄, οι οποίοι προκλητικά προέταξαν την ικανοποίηση της σκοπιμότητας έναντι της νομιμότητας. Αναγκάστηκαν να ΄΄ανακρούσουν πρύμνα΄΄ και με νέα υπουργική απόφαση να εντάξουν ξανά το αστυνομικό προσωπικό στους δικαιούχους καταβολής εκλογικής αποζημίωσης.

Η Πολιτεία -δυστυχώς- την προσφορά των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή των δυο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, πανθομολογούμενα των κρισιμότερων τα τελευταία 60 χρόνια, την αποτίμησε με το φιλοδώρημα των 94 ευρώ.

Το γεγονός όμως αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν, πόσο μάλλον σε όσους έχουν απωλέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, να πιστεύει πως είναι δυνατή η εξασφάλιση της δημόσιας γαλήνης με ψίχουλα, δίκην ελεημοσύνης.

Για το λόγο αυτό και σε υλοποίηση σχετικής απόφασής της, η Ομοσπονδία μας κατέθεσε σήμερα, 04/07/2012, το χρηματικό ποσό των 1.500,00 ευρώ, στο Λογαριασμό υπέρ των ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο αντιστοιχεί στο σύνολο της εκλογικής αποζημίωσης που προσφέρθηκε από τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Σίγουρα το ποσό αυτό δε θα ανακουφίσει τα δεκάδες ορφανά των συναδέλφων που έφυγαν από κοντά μας, αλλά αποτελεί μια συμβολική κίνηση, η οποία καταδεικνύει ότι ακόμη και τώρα που η κρίση έχει «γονατίσει» τα σπίτια αλλά και τις ζωές όλων μας, η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Καλούμε όποιο συνάδελφο επιθυμεί να πράξει το ίδιο, να καταθέσει το αντίστοιχο ποσό στον λογαριασμό με αριθμό 84014052, ο οποίος διατηρείται στην Εμπορική Τράπεζα.


Συνάδελφοι,

Ο Έλληνας αστυνομικός γονατίζει μόνο για να πάρει δύναμη και να ξανασταθεί όρθιος.

Έχουμε το κεφάλι ψηλά και δεν υποκύπτουμε στην ισοπέδωση και την κουτοπονηριά κάποιων.

Βλέπουμε τη ζωή στα μάτια και τους λέμε ένα μεγάλο και βροντερό ΌΧΙ.

Είμαστε εδώ, δίπλα στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε θετικά προς το κοινό καλό, αλλά και πεισμωμένοι απέναντι στα προβλήματα και όσους βλέπουν μόνο νούμερα και δόλια συμφέροντα και όχι την ανθρώπινη υπόληψη και αξιοπρέπεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: