Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Π.Δ. Μεταθέσεων

Πειραιάς, 4 Ιουλίου 2012

Παρατηρούμε μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του σχεδίου ΠΔ «Τροποποίηση του Π.Δ. 33/2009 (ΦΕΚ Α' 50) Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Το εν λόγω σχέδιο ΠΔ καταρτίσθηκε από Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκοπό την βελτίωση του υφιστάμενου κανονισμού μεταθέσεων μετά από δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή του.

Στην συνέχεια εγκρίθηκε τόσο από την ηγεσία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και από την πολιτική ηγεσία του ΥΠτΠ και εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομική επεξεργασία.

Ακολούθως υιοθετήθηκε από τους 2 επόμενους Υπουργούς ΠτΠ, συνολικά έλαβε την έγκριση 3 Υπουργών διαφορετικών κυβερνήσεων, μέχρι την ολοκλήρωση και τελική έγκριση από το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ.

Η διαδρομή αυτή δεν επιτρέπει σε κανέναν να θέτει υπό εξέταση ή αμφισβήτηση, αποσπασματικά ή στο σύνολό του τις διατάξεις του, καθώς επίσης και δεν δικαιολογεί άλλη καθυστέρηση, την οποία άλλωστε δεν αντιλαμβανόμαστε σε καμία περίπτωση.

Για το λόγο αυτό καλούμε τον κο Υπουργό να πράξει το αυτονόητο, προωθώντας άμεσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας το ανωτέρω σχέδιο ΠΔ, το οποίο αποτελεί μία σημαντική και θετική για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θεσμική παρέμβαση, μη επιτρέποντας να δημιουργείται η εντύπωση ότι η επαναφορά στο ΥΕΝ θα αναβιώσει συμπεριφορές και πρακτικές του παρελθόντος που δεν ταυτίζονται πλέον με τις αποφάσεις του Ελληνικού Λαού μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας πει η ΠΟΕΠΛΣ ποια είναι η ομάδα εργασιας που πραγματοποιησε το Π.Δ. των μεταθέσεων?Μήπως είναι η ίδια ομάδα που έκανε με τόση επιτυχια τα προηγούμενα ΠΔ?Δηλαδή ένα άτομο από το νομικό της Διοίκησης, η Επιτελική Μονάδα και το προεδρειο της ΠΟΕΠΛΣ?
Τώρα σας έπιασαν οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες? Τι θα έπρεπε να πει κανεις για τις σκαδναλώδεις διατάξεις του ΠΔ περί προαγώγων που τις υπέγραψε ένας υπηρεσιακός υπουργός και ήταν το τελευταίο ΠΔ που δημοσιεύτηκε πριν την νέα κύβερνηση. Η δημοκρατική σας ευαισθησια θίχτηκε...άλλωστε όλοι στο Προεδρικό μέγαρο γνωρίζουν ότι ο Προεδρος της Δημορκατίας άργησε να αναχωρήσει πριν μεταβεί στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος για να υπογραψει το σκανδαλώδες ΠΔ των προαγωγών...Υ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ή ΟΧΙ Ε?

Ανώνυμος είπε...

Η ερωτηση σου δεν ειναι χαζη συναδελφε 11.53!!!
Οι ΄΄χαζοι΄΄ ειμαστε προφανώς εμεις που αντιδρουμε στις ρουσφετολογικες και γεματες ιδιοτελεια πρακτικες των ανθρωπων της ΠΟΕΠΛΣ και την ανεπαρκεια τους ενω οι ΄΄εξυπνοι΄΄ ειναι ολοι αυτοι οι συναδελφοι που νιωθουν το ιδιο με μας ,τους κατηγορουν πισω απο την πλάτη τους και παραλληλα τους γλειφουν ωστε να τους εχουν απο κοντα για κανενα ρουσφετι.

Ηδη πολλοι νεοι εχουν ετοιμαστει για μεταθεση με ευγενικη χορηγια της ΠΟΕΠΛΣ την ωρα που παλιοι συναδελφοι περιμενουν τον ΄΄αγνωστο΄΄ αντικαταστατη τους εδω και μηνες προκειμενου παρουν το γα....μενο φυλλο πορειας!!!

Οταν ερθει η ωρα ετοιμαστειτε για πληρες ξευτιλισμα...τουτη τη φορα θα ειπωθουν τα πραγματα με το ονομα τους!!!
Επισης να σημειωσω οτι κυριοι της ΠΟΕΠΛΣ ειστε απαράδεκτοι αφου το ρημαδι το ΠΔ το μονο που κανει ειναι να δινει προαγωγη σε μεριδα συγκεκριμενων ανθρωπων της γενιάς σας.
Ολοι σας θα γινετε Πλωταρχες αλλα μονο βαθμους και συνταξεις θελετε...τις αναλογες θεσεις και ευθυνες τις πασαρετε σε αλλους.
Αλλες αλλαγες της προκοπης δεν τολμησε κανεις να κανει!!!