Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Συνοδοί σκύλων σε απόγνωση!!!

Κωνσταντίνος Κυράνης / cubakosta@gmail.com
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Πρόεδρος ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος


Η οικονομική κρίση, η κρατική κωλυσιεργία και η γραφειοκρατία έχουν επιδράσει αρνητικά στην καθημερινότητα κάθε συναδέλφου δημιουργώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα οδηγώντας παράλληλα σε επίπεδο εξαθλίωσης την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. 

Εξίσου και μια ιδιαίτερη κατηγορία συναδέλφων που τυγχάνουν της καθολικής εκτίμησης, συμπάθειας και αγάπης όλων μας …οι αστυνομικοί σκύλοι. Είναι αλήθεια ότι οι συνάδελφοι συνοδοί σκύλων (ναρκωτικών και εκρηκτικών) τα τελευταία χρόνια δεν είναι και λίγες οι φορές που αναγκάστηκαν να αντλήσουν σημαντικά ποσά από το μισθό και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό προκειμένου να προμηθευτούν τροφή και φάρμακα για να διατηρήσουν υγιείς και ετοιμοπόλεμους τους πιστούς τους συνεργάτες. 

Μέχρι και την κατάργηση του ΚΕΦ/ΛΑ οι δαπάνες που απαιτούνταν για την διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των σκύλων καλύπτονταν από τον εν λόγω λογαριασμό και από το μηνιαίο επίδομα που καταβάλλονταν στους συνοδούς σκύλους. Η κατάργηση όμως του ειδικού λογαριασμού ΚΕΦ/ΛΑ μείωσε σε οριακό επίπεδο τις δυνατότητες κάλυψης των αναγκών, κάποιες εκ των οποίων είναι και απρόβλεπτες. 

Σήμερα όμως και πέραν της μεγάλης ευθύνης που έχει ένα συνοδός προκειμένου να διατηρεί μόνιμα εκπαιδευμένο και ασφαλή από κάθε κίνδυνο τον σκύλο του, είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένος να στερεί από την οικογένεια του και μεγάλο μέρος του πενιχρού του μισθού προκειμένου να εξασφαλίζει τροφή και φάρμακα. 

Άτια για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι το προβλεπόμενο μηνιαίο επίδομα έχει να καταβληθεί στους δικαιούχους συνοδούς σκύλων από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί ότι για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012 η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ενταλματοποίησης αλλά οι συνάδελφοι ακόμη δεν έχουν λάβει χρήματα. Ο λόγος για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση εκτός βέβαια της οικονομικής ανομβρίας είναι και η σχετική απόφαση της Υ.Δ.Ε του Υπουργείου μας, σύμφωνα με την οποία το επίδομα δεν θα καταβάλλεται πλέον στον κάθε συνοδό εξ αποκοπής μέσω της εφορίας (Δ.Ο.Υ) αλλά θα αιτείται από τον κάθε ενδιαφερόμενο ως δαπάνη που προβλέπει την υποβολή δικαιολογητικών με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να υπόκειται σε έλεγχο ανάλογο με αυτό των οδοιπορικών και ιατροφαρμακευτικών δαπανών …διαδικασία που όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχει αρχή ούτε τέλος.

Θεωρείται λοιπόν επιβεβλημένη η λύση του προβλήματος τόσο σε οικονομικό όσο και σε γραφειοκρατικό επίπεδο, αν πραγματικά θέλουμε να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ασφάλεια και προστασία στον Έλληνα πολίτη ..ασφάλεια που αποκτά άλλη διάσταση και μεγάλη αξία με τη συμμετοχή και την συνεργασία των τετράποδων συναδέλφων μας.
http://neaplefsi.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ταλαιπωρειτε τα ζωντανα ρε σεις.Εδω το λιμενικο δεν εχει για ασπιρινες για το προσωπικο.Δωστε τα πουθενα αλλου να τα προσεξει κανενας χριστιανος.

Ανώνυμος είπε...

επιτελους ένας ανθρωπος ειπε τι πραγματικά συμβαινει με τους συνοδούς και τους σκύλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Πού το διάβασες και το τροποποίησες πάλι αυτό το κείμενο ? Σταμάτα τις αντιγραφές επιτέλους και γράψε κάτι δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΥΛΑΔΩΝ?

1) ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ

2) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΣΕΡΒΙΣ, ΛΑΣΤΙΧΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΤΛ

3) ΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

4) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΥΛΑΔΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΛΩΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΡΒΥΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΛΕΥΣΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ?ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ΟΙ ΣΚΥΛΑΔΕΣ ...............ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ.ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΕΝΩ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΡΒΥΛΕΣ.ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ KAI AS PEI O KOLIATSOPOYLOS TO AFENTIKO POY TON PARAKALANE OLOI OI LIMENOFYLAKES NA GYNOYN SKYLADES KAI TOY ARESEI AYTO.ASE PAIDIA TA JEROYME OLA PLEON

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΑΡΑ Ο ΚΑΘΕ Μ@Λ@&&ΑΣ ΝΑ ΚΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ...ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ FOR EVER....KEEP KRAXING!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα σκυλιά και τα μάτια σας, συνάδελφοι συνοδοί, οι υπόλοιποι κοιτάξτε λίγο την καταβαραθρωμένη σας λίμπιντο και μην ασχολείστε με άλλα ζωντανα εκτός του ευατού σας.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλοί κόπροι στο Σώμα ποτ ζουν εις βάρος όλων μας ...αλλά έχουν 2 πόδια .Μπράβο για το άρθρο.

Unknown είπε...

"συνάδελφοι" δεν είναι ανάγκη να ρίχνετε τόση χολή ο ένας για τον άλλο.είναι σίγουρο όποιον και να ρωτήσεις πως θα σου πει ότι εκείνος δουλεύει περισσότερο και πως η δική του δουλειά είναι η πιο δύσκολη.Αναμφισβήτητ όμως έχει παντού λουφαδόρους συναδέλφους.¨οπως υπάρχουν σκυλάδες που τα ξύνουν έτσι υπάρχουν και σκάφη που έχουν γίνει προέκταση του ντόκου.¨οπως υπάρχουν γραφεία ασφαλείας και ναρκωτικών που κάθοονται και δεν πατάνε ποτέ στε λιμεναρχεία έτσι υπάρχουν αντίστοιχα που ξεσκίζονται στην δουλειά.ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΧ ΚΛΟΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ,ΕΞΩΛΕΜΒΙΕΣ,ΛΙΑΡΗΞΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ,ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ,ΚΛΠ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ?ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ............................ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ?ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ. ΑΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?