Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κρίσεις στις ΕΔ. "Να τελειώνουμε με τους μέτριους και τους κομματικούς μηχανισμούς".Άρθρο πτεράρχου


Του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Αντιπτέραρχος ε.α

Από τότε που υπηρετούσα στις ΕΔ είχα την απορία γιατί όλοι εμείς οι ένστολοι έπρεπε να ΄΄κρύβουμε΄΄την άποψή μας για το πολιτικό πρόγραμμα κάθε κόμματος,ενώ όλοι οι άλλοι Έλληνες έχουν το δικαίωμα ΄΄του ελευθέρως εκφράζεσθαι΄΄.

Πως δηλαδή εκπληρώνεται εδώ η συνταγματική επιταγή ότι ΄΄οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νομου΄΄.

Αυτή την ανισότητα την έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο δυο κατηγορίες ενδιαφερομένων…

Οι μέτριοι συνάδελφοι και οι κομματικοί μηχανισμοί.

Και οι δυο σε βάρος της αξιοκρατίας και της σωστής λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Τα κόμματα ,ως οργανισμοί με τα δικά τους συμφέροντα και με πρωταρχικό τους μέλημα την κατάληψη της εξουσίας και του κράτους και το μοίρασμα κρατικών θέσεων στα ανυπόμονα στελέχη τους ,υποχρεώθηκαν να συναγωνίζονται το ένα το έλλο στην υιοθέτηση κάθε αιτήματος από οπουδήποτε και αν προερχόταν [Π.Κονδύλης -Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας΄΄].

΄Ισως λοιπόν αν ελεύθερα και οι ένστολοι εξέφραζαν την άποψή τους για την πολιτική,τους πολιτικούς και τα κόμματα οι καλοθελητές,αλλά πάντα μέτριοι συνάδελφοι ,θα έχαναν την ισχύ και την εύνοια του ΄΄δικού μας΄΄παιδιού,αφού όλα θα ήταν φανερά.

Επίσης το άλλο παράλογο με τα κόμματα είναι το γεγονός ότι θέλουν,αρέσκονται ,στην κρυφή και σχεδόν πάντα υποκειμενική ενημέρωση,ίσως δε και λανθασμένη,ενώ έχουν δικαίωμα για επίσημη ενημέρωση επί όλων σχεδόν,των θεμάτων.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν τα συμφέρει από κάθε άποψη.

Αν θέλει ο κύριος πρωθυπουργός και ο κύριος ΥΕΘΑ να τελειώνουν με αυτά τα απαράδεκτα ,αλλά και λίαν επικίνδυνα για την παρούσα περίοδο και να προσφέρουν έργο για το οποίο θα τους μακαρίζουν όλοι θα μπορούσαν αμεσα

1]να αναθέσουν την πλήρη ευθύνη για τοποθετήσεις και την εξέλιξη μέχρι και το βαθμό του υποστράτηγου [και αντιστοίχων] στα εκ του νόμου προβλεπόμενα οργανα

2]να προβλέπεται όριο ηλικίας για αποστρατείθα ανά βαθμό  [όπως στο γερμανικό σύστημα]

3]η πολιτική ηγεσία επιλέγει και τοποθετεί αντιστρατήγους[ και αντιστοίχους] και φυσικά ηγεσίες όπως σε όλες τις δημοκρατίες δυτικού τύπου.

4]να υπάρχει το δικαίωμα παραίτησης μετά από ορισμένο χρονικό όριο,αλλά η σύνταξη θα καταβάλεται στην ηλικία που θα έφευγε ως συνταγματάρχης [60]

5]Περιορισμό των επανακρίσεων μετά την αποστρατεία.

Να γίνονται ,αλλά μόνο για εναν επι πλέον βαθμό.Και όχι να έχουμε σήμερα συνταξιούχους αντιστράτηγους [και αντιστοιχους] που για κάποιους λόγους έφυγαν λοχαγοί.

6]οι κρίσεις από τα συμβούλια των κλάδων για προαγωγές και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης να βασίζονται και σε αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια-προσόντα που νόμος για κάθε βαθμό [ταγματαρχης και ανω] και θέση θα ορίζει. 

Ας δοκιμάσουμε και κάτι που έχει στόχο την αξιοκρατία, μήπως έτσι κερδίσει και ο πολιτικός κόσμος

Ποιο κόμμα και ποιος πολιτικός κέρδισε από τους χειρισμούς των πρόσφατων κρίσεων;

Την οικονομική κρίση θα την ξεπεράσει η χώρα μόνο αν το ανθρώπινο δυναμικό μπορέσει   και σταθεί στα πόδια του .

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές και κρίσιμο στους τομείς της άμυνας,της υγείας και της παιδείας

Αν οι πολιτικές ηγεσίες δεν εχουν καταλάβει οτι  πλέον το εθνικό,αλλά και το κομματικό συμφέρον θα έρθει από τους άξιους και φιλότιμους Έλληνες τότε αυτοί οι τομείς θα εκραγούν και οι συνέπειες θα ειναι για όλους μας τεράστιες.
http://www.onalert.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α ΜΠΑ. ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ; MΗΠΩΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗ KAI ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ;