Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ερωτήσεις για τα κριτήρια επιλογής των παιδιών στο βρεφονηπιακό σταθμό.

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Τολμώ μέσα από αυτό το σημείωμα να καταθέσω το παράπονό μου αλλά και κάποιες εύλογες απορίες μου αναφορικά με τις διαδικασίες επιλογής των παιδιών μας στο βρεφονηπιακό σταθμό.
Είμαι λιμενικός και γονέας που κατέθεσα τα χαρτιά μου προκειμένου να γίνει δεκτό το παιδί μου στο παιδικό σταθμό. Παρά του ότι η οικονομική μου κατάσταση είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να κάνω χρήση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών η αίτησή μου απορρίφθηκε και έθεσαν το παιδί μου ως επιλαχών.
Θέλοντας να δω τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή προσέφυγα στη διοίκηση η οποία μου έδειξε το πρακτικό μέσα στο οποίο ορίζονται τα κριτήρια. Διαπίστωσα πως τα κριτήρια αυτά έχουν τεθεί από τον πρόεδρο του σωματείου κο Δίζελο.
Δεν κατάλαβα γιατί για ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι οικονομικές συνθήκες, τα κριτήρια δεν αποφασίζονται από κοινού από μια επιτροπή αλλά αυτή η διαδικασία επαφίεται σε ένα και μόνο άτομο ακόμα και αν αυτό είναι ο πρόεδρος του σωματείου;

Γιατί για παράδειγμα ένα παιδί να μπαίνει χωρίς να εξετάζεται η φορολογική δήλωση των γονιών του επειδή απλά το αδερφάκι του πήγαινε από πέρσι στο παιδικό σταθμό; 

Δηλαδή μία οικογένεια με δύο παιδιά που δεν είχε την τύχη το ένα παιδί τουλάχιστον να είναι από πέρσι στον παιδικό μας σταθμό καταδικάζεται από τον κύριο Δίζελο να πληρώσει σε ιδιωτικό σταθμό 350 +350 ευρώ το μήνα επί 12 μήνες δηλαδή 8400 ευρώ ενώ μια άλλη που είχε πέρσι το παιδί στον παιδικό σταθμό του λιμενικού και βάζοντας αυτοδίκαια σύμφωνα με τον κύριο Δίζελο πάντα να πληρώνει όπως έμαθα από συνάδερφο που έχει το παιδί του ήδη στον σταθμό μας 150 ευρώ για τα δύο παιδιά επί 12 μήνες δηλαδή 1800 ευρώ. Δηλαδή στο παράδειγμα που χρησιμοποιώ για δύο παιδιά η μία οικογένεια πληρώνει για δύο παιδιά 8400 και η άλλη 1800 ευρώ. 

Δεν θα ήταν πιο δίκαιο κύριε Δίζελε να παίρνατε ένα παιδί από κάθε οικογένεια ώστε να μοιραστεί το κόστος εξίσου; 

Επίσης συζητώντας με συναδέλφους μου διαπίστωσα ότι έχουν γίνει δεκτά παιδιά άλλων συναδέλφων με υψηλότερα εισοδήματα (τουλάχιστον κατά τα λεγόμενά τους) από τα δικά μου. 

Κάποιος άλλος συνάδελφος του οποίου το παιδί δεν μπήκε στην παρούσα φάση της αξιολόγησης, μου είπε πως ο κος Δίζελος του είπε πως το Σεπτέμβριο το παιδί του θα μπει τελικά στο σταθμό.

Τελικά μάλλον πρέπει είναι μάντης ο κύριος Δίζελος εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο

Εκεί στην διοίκηση προσωπικού υπογράφουν ότι προτάσεις τους εισηγούνται;
Επειδή επίσης γνωρίζω τον κύριο Δριβάκο της ΠΟΕΠΛΣ περιμένω μία άμεση αντίδραση από μέρους ώστε να διορθωθούν τα πράματα. 

Όλες αυτές οι απορίες είναι καλοπροαίρετες και δεν έχουν ίχνος μομφής, δεν μπορώ όμως να μην τις εκφράσω...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύγκληση Συμβουλίου Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων
- www.pealsgr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αλέξη πάρτε σωστές αποφάσεις στο συμβούλιο μεταθέσεων . Μην τα κάνετε πάλι σαν τα μούτρα σου . Πάρτε σωστές αποφάσεις . Κατάλαβες ? Ή να σου τα ξαναπώ ? Καράκουλα για σένα λέω. Μην διαβάζεις συνέχεια τα μπλοκς . Κάνε και τίποτα άλλο . Μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν ξέρεις . Με τα ΚΕΑ τι θες και ανακατευεσαι αφού δεν το ξέρεις το άθλημα , άστο. Καράκουλα σωστές αποφάσεις μην τα σκατώσεις΄, για ακόμα μία φορά

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ 120 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΤΩΤΟΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ?ΠΗΡΑΝ 90 ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΑΠ ΕΞΩ.ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ,ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

APANTHSH griniari pou esteile epistoli...90 paidia x 350 x 12 mhnes =3780000 euro.eiste toulaxiston axaristoi.Makari kai i enosi mas na mporouse na ftiaxei ena paidiko stathmo

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Εσείς που διαφωνείτε, τι παράλογο βρίσκετε στα ερωτήματα του Συναδέλφου???

Δεν θα έπρεπε δηλαδή να υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια????Δεν θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα η οικογένεια με 20.000 ευρώ εισόδημα αντί για την οικογένεια που έχει 40.000 ευρώ εισόδημα???

Δεν θα έπρεπε δηλαδή αντί να έχει μία οικογένεια δύο παιδιά στον σταθμό να υπήρχαν δύο οικογένειες με ένα παιδί στον σταθμό ώστε να ελαφρυνθούν δύο οικογένειες αντί μίας?

Το εξοργιστικό είναι που πέσατε όλοι, οι βολεμένοι μάλλον,να φάτε τον άνθρωπο που εξέφρασε τις απορίες του και τα ερωτήματα του αντί να μπείτε καν στον κόπο να σκεφτείτε έστω και μια στιγμή ότι μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη,τα οποία και σαφώς είναι ανθρώπινα,που ίσως θα πρέπει να επισημανθούν και να διορθωθούν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Αλλά εσείς έχετε μάθει να θεωρείτε εχθρό σας όποιον σας ασκεί κριτική.

Πάρτε το απόφαση λοιπόν,μήπως και βάλετε ποτέ μυαλό ,ότι με την κριτική και την αυτοκριτική προχωράει ο άνθρωπος μπροστά και αυτοβελτιώνεται και βελτιώνει και την κοινωνία γύρω του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΠΗΚΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αν όντως μπήκαν εισοδηματικά κριτήρια και δεν μπήκαν δυό και τρία παιδιά από μια οικογένεια τότε δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και το email δεν ευσταθεί.

Σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνω την απογοήτευση και την πικρία του Συναδέλφου που έστειλε το email αλλά δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν τα παιδιά όλων των Συναδέλφων.
Μακάρι να μπορούσαν αλλά δεν γίνεται.

Επιμένω όμως σε αυτούς που επιτέθηκαν στον αποστολέα του email να τους συνιστώ να είναι πιο συζητήσιμοι και πιο ανοικτοί στην όποια κριτική.

Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά Συνάδελφοι.

Ακούγοντας την όποια κριτική και διορθώνοντας τα όποια λάθη μας.
Άνθρωποι είμαστε ρε γαμώτο και κάνουμε και λάθη.

Μην το παίζετε αλάθητοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ. ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

o σταθμοσ ειναι οντως του λιμενικου αλλα οταν το παιδακι σου κοιμαται σε κρεββατια και δροσιζεται απο τα κλιματιστικα που αγοραστηκαν απο τα λεφτα των μελων της ενωσης καλο θα ειναι να γινεις και εσυ μελος απο φιλοτιμο και μονο