Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Πειραιάς, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πρώτη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι οδοιπορικές δαπάνες μετακινήσεων, το μισθολόγιο κλπ δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του Υπουργείου, αλλά σ΄ αυτές είχαν θέση φωτογραφικές διατάξεις νόμου, όπως αυτές που εισηγήθηκε και εντάχθηκαν στο νόμο του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών, Ρύθμιση Θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων και άλλες διατάξεις» και που συμπεριλήφθηκαν στο άρθρο 7 του ανωτέρω νόμου.

Με τις ως άνω διατάξεις δημιουργείται μείζων θέμα αξιοπιστίας των διαγωνισμών πρόσληψης στελεχών Λ.Σ. αλλά και ωμή παρέμβαση από το παράθυρο στο Π.Δ. 33/2009 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», έτσι όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 97/2012.

Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις στηλιτεύοντας το γεγονός ότι εγκαινιάζονται νέες πρακτικές, τις οποίες δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε απαθείς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: