Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΑΛΣ: Ζητούμε πολιτική λύση για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη

Αριθμ. Πρωτ.: 67/2012


Πολλές φορές τα λόγια, δεν αρκούν να περιγράψουν μια κατάσταση και στην περίπτωση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, αυτό ισχύει απολύτως. Η λέξη τραγική ίσως θα μπορούσε να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουμε.


Όπως είναι σε όλους γνωστό, εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, με ευθύνη των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., βρίσκονται υγειονομικά ακάλυπτα, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του κράτους για την εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης, παρότι εισφέρουν κατά μήνα το ποσό που τους αναλογεί, για τον σκοπό αυτό.


Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια που κατά την άποψή μας θα μπορούσε να δώσει τη λύση. Τι δεν ακούσαμε από τους κατά καιρούς, υπευθύνους, τι συσκέψεις επί συσκέψεων δεν πραγματοποιήθηκαν, τι υποσχέσεις δεν δόθηκαν, τι κόκκινες γραμμές, δεν μπήκαν …. επί ματαίω.


Στο τέλος του προηγούμενου έτους, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στην τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και των τεράστιων ευθυνών, που αυτές έφεραν για το θέμα, διεφάνη μια κινητικότητα στην ενταλματοποίηση και αποπληρωμή των δαπανών.


Όμως όπως συμβαίνει, κατά κανόνα, στην χώρα μας, η αλλαγή πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ως φαίνεται «διέγραψε» τις ευθύνες και η επίλυση του προβλήματος αφέθηκε να διολισθαίνει στον χρόνο. 


Η απόλυτη ακινησία, λες και όλοι έχουμε υποκύψει στο μοιραίο. Αποτέλεσμα; Σήμερα, καμία ενταλματοποίηση δαπάνης δεν προχωρά, με συνέπεια την απουσία παροχής υπηρεσιών υγείας στα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Για όλο αυτό, ουδείς αισθάνεται την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, έστω και με μια δημόσια δήλωσή του, να εξηγήσει τους λόγους που αυτό συμβαίνει και παράλληλα να οριοθετήσει τις ενέργειες αλλά και τον χρόνο επίλυσής του.


Ζητούμε άμεσα από τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να δώσει την απαιτούμενη στην περίπτωσή μας πολιτική λύση, με την προώθηση της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κατ’ εξαίρεση εξόφληση όλων των οφειλομένων υγειονομικών δαπανών, παρελθόντων ετών αλλά και παράλληλα να αντιμετωπίσει τις οφειλές του τρέχοντος έτους από τις εγκεκριμένες πιστώσεις προϋπολογισμού 2012. 


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: