Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Aντιδράσεις από συμπολίτευση-αντιπολίτευση

"Πυρ ομαδόν" από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας και ηθικού λόγω των συνεχών περικοπών σε μισθούς και Προϋπολογισμό που έθεσε αρχικά με έγγραφό του που αποκάλυψε το defencenet.gr και εν συνεχεία με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, αλλά και μία πρώτη κυβερνητική αντίδραση από τον βουλευτή της ΝΔ Α.Γεωργιάδη.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Α/ΓΕΝ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για παρέμβαση ευθύνης.

«Η παρέμβαση του Αρχηγού είναι μια παρέμβαση ευθύνης γιατί κρίνω και από την ποιότητα του αρχηγού. Είναι ένας έμπειρος, μάχιμος αξιωματικός ο οποίος μέχρι και τώρα έχει δείξει τα στοιχεία ενός μετρημένου ανθρώπου» ανέφερε ο βουλευτής, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ είπε ότι οι δηλώσεις του Κοσμά Χρηστίδη «συνιστούν μέγα πολιτικό ζήτημα» κάνοντας λόγο για εκκωφαντική σιωπή από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η συνέντευξη του Αρχηγού αντικατοπτρίζει το πραγματικό αίσθημα οργής από το οποίο διακατέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως "δεν έχει νόημα να κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε και ότι δεν το βλέπουμε".

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο ίδιος «δεν μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε συσχέτιση της διάθεσης προσφοράς των ένστολων με την οικονομική αμοιβή», γιατί «οι ένστολοι δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι», αλλά «αποτελούν την καρδιά και την ψυχή της Πατρίδας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπάρχουν και ΑΡΧΗΓΟΙ με @@, και όχι @@ αρχηγοί...