Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, χθες, 22-11-2012, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2/85127/0022 εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους / Υπουργείου Οικονομικών με την οποία κοινοποιούνται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι μισθολογικές διατάξεις που προέκυψαν από τη ψήφιση του Ν.4093/2012. Οι εν λόγω διατάξεις όριζαν ξεκάθαρα ότι, από τη ψήφισή τους επέρχεται, μετά από τις μειώσεις των βασικών και των υπολοίπων επιδομάτων που συντελέστηκαν με τον προαναφερόμενο νόμο, το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και των χρονοεπιδομάτων όλων των ειδικών μισθολογίων, όπως και των στρατιωτικών με το οποίο αποζημιώνονται σήμερα οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι αστυνομικοί. Η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκδόθηκε για να διευκρινιστούν επιμέρους θέματα όπως π.χ. ο χρόνος έναρξης του ξεπαγώματος, αν θα χορηγηθούν αναδρομικές αποδοχές κ.λπ. και όχι για το αν θα ξεπαγώσουν η όχι οι μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα, διότι αυτό ήταν ξεκάθαρο από τη ψήφιση του Ν.4093/2012.

Ειδικότερα και με απλά λόγια η εγκύκλιος ορίζει ότι, από 01-08-2012 θα χορηγηθούν οι μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα που δικαιούνται οι συνάδελφοι από την 01-07-2011 με τους νέους βασικούς και τα νέα χρονοεπιδόματα και με ημερομηνία γέννησης των χρηματικών δικαιωμάτων την 01-08-2012, δηλαδή δεν πρόκειται να χορηγηθούν αναδρομικά χρήματα πριν την 31-07-2012.

Επισημαίνεται ότι, η ψήφιση του παραπάνω νόμου και ειδικότερα οι διατάξεις που ξεπαγώνουν τις μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα όλων των ειδικών μισθολογίων έλαβε χώρα πριν 15 ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχοντας την πλειοψηφία των Ελλήνων Βουλευτών. Το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και των χρονοεπιδομάτων ήταν λογικό και επόμενο να γίνει, διότι με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 άλλαξε παντελώς το μέχρι πρότινος ισχύον μισθολόγιο και μείωσε τα

εισοδήματα των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια τουλάχιστον κατά 20%. Συνεπώς το ξεπάγωμα των ειδικών μισθολογίων δεν είναι μια ενέργεια των Ελλήνων Βουλευτών που χαρίστηκε στους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια, αλλά μια αναγκαία ενέργεια που προβλέπονταν ήδη από τις διατάξεις του Ν.3986/2011 αφού άλλαξαν άρδην συντελεστές, επιδόματα, βασικοί μισθοί κλπ.

Τέλος, η Ε.ΑΣ.Υ.Α. πιστεύει ότι κανείς δεν πρέπει σήμερα να χαίρεται, πανηγυρίζει και κολακεύεται από το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και χρονοεπιδομάτων, διότι οι μειώσεις που επήλθαν με το Ν.4093/2012, που οι βουλευτές της τριτοκομματικής κυβέρνησης ΄΄με τα δυό χέρια ΄΄ ψήφισαν, είναι απάνθρωπες και οδηγούν καθημερινά πολλούς συναδέλφους μας σε οικονομικό αδιέξοδο, αδιέξοδο το οποίο ενδεχομένως να ενισχυθεί περισσότερο από την επικείμενη ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου. Παράλληλα αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου να εκδώσουν άμεσα σχετικές διαταγές για την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού και να υλοποιήσουν άμεσα το ξεπάγωμα των νέων βασικών και των νέων χρονοεπιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: