Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Νέες συλλήψεις Τούρκων στρατιωτικών για σχέδιο προβοκάτσιας κατά της Ελλάδας...


Μετά τις συλλήψεις των 14 στρατιωτικών ακολούθησαν νέες συλλήψεις ανώτατων απόστρατων αξιωματικών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική Αστυνομία στα πλαίσια της διερεύνησης της υποθέσεως συμμετοχής στην διοργάνωση πραξικοπήματος.
Πιο συγκεκριμένα 48 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, οι περισσότεροι σε αποστρατεία και από τους τρείς κλάδους, συνελήφθησαν σήμερα από την Αστυνομία. Μαζί με αυτούς συνελήφθησαν και εν ενεργεία ανώτεροι αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα πιο σημαντικά ονόματα από τους συλληφθέντες είναι ο Πτέραρχος İbrahim Fırtına, πρώην Αρχηγός τουρκικής Αεροπορίας,

ο Ναύαρχος Özden Örnek, πρώην Αρχηγός τουρκικού Ναυτικού
ο Στρατηγός Ergin Saygun, πρώην Διοικητής 1ης Στρατιάς
ο Στρατηγός Çetin Doğan, πρώην Διοικητής 1ης Στρατιάς (ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος).
Οι υπολοιποι συλληθφέντες είναι
Αντιστράτηγος ε.α. Engin Alan
Αντιστράτηγος ε.α. Ayhan Taş
Αντιναύαρχος Feyyaz Öğütçü, πρώην διοικητής Βόρειας Θαλάσσιας Περιοχής
Αντιναύαρχος Lütfi Sancar, πρώην διοικητής Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής
Αντιστράτηγος ε.α. Ayhan Poyraz
Αντιστράτηγος ε.α. Mustafa Çalış
Αντιστράτηγος ε.α. Yavuz Yalçın
Υποστράτηγος ε.α. Özer Karabulut
Υποστράτηγος ε.α. Ali Deniz Kutluk
Υποναύαρχος Ramazan Gündeniz
Υποναύαρχος Semih Çetin
Αρχιπλοίαρχος Aziz Çakmak
Αρχιπλοίαρχος Turgay Erdağ
Πλοίαρχος ε.α. Ümit Özcan
Συνταγματάρχης ε.α. Emin Küçükkılıç
Συνταγματάρχης ε.α. Kubilay Aktaş
Συνταγματάρχης ε.α. Ahmet Metin Dikici
Συνταγματάρχης ε.α. Yusuf Ziya Toker
Όλα τα άτομα που συνελήφθησαν

στην Κωνσταντινούπολη, την Προύσα, τη Σμύρνη, την Άγκυρα σχετίζονται με τα σχέδια “Βαριοπούλα” και “Κλουβί” που αφορούσαν την πρόκληση στρατιωτικού πραξικοπήματος με στόχο την κυβέρνηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ερτογάν.
Σε ότι αφορά την τουρκική εισβολή στον Έβρο της επιχείρησης “Βαριοπούλα” αποκαλύπτεται το σχέδιο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί. Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται να έχουν σχέση με το σχέδιο Βαριοπούλα αφού οι υπογραφές τους παρουσιάζονται στα έγγραφα του σχεδίου πραξικοπήματος.
Παράλληλα σε μία άλλη αποκάλυψη που έγινε επίσης σήμερα, την παραίτηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ ζητούν δεκάδες οργανώσεις προστασίας της Δημοκρατίας και εν αποστρατεία αξιωματικοί λόγο της αποκάλυψης ότι ο Στρατηγός Μπασμπούγ εμμέσως παραδέχεται σε ηχογραφημένη συζήτηση την εμπλοκή του Στρατού στα σχέδια δολοφονίας του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ερτογάν Μπουλέντ Αρίντς από αξιωματικούς του τουρκικού Στρατού.
Οι δύο αξιωματικοί συνελήφθησαν και κρατούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο στα πλαίσια της ανάκρισης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην ηχογραφημένη ομιλία του ομιλία του η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ο Στρατηγός Μπασμπούγ λέει σε ομάδα αξιωματικών ότι “Ναι εγώ έδωσα την εντολή”. Αξίζει να σημειωυεί ότι το Γενικό Επιτελείο αναγνώρισε την αυθεντικότητα της ηχογραφημένης ομιλίας του Στρατηγού Μπασμπούγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: