Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Θεματολογία Παρασκευής 26/03/2010

*ΑΥΡΙΑΝΗ

σελ.13 θέμα «Οι ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού»

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι κρίσεις των ανώτερων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος μετά τη "σφαγή" των ανώτατων αξιωματούχων που οδηγήθηκαν πρόωρα στα σπίτι τους.

*ΕΘΝΟΣ

σελ. 12 ρεπορτάζ «Σε επαγρύπνηση για το Αιγαίο»

Ευ. Βενιζέλος για τις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις. "Δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις" δήλωσε ο υπουργός Αμυνας. Ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ και στο Λιμενικό για τη "διπλωματία των κανονιοφόρων" που ασκεί η Αγκυρα.

σελ. 12 ρεπορτάζ «"Διόλου αβλαβής η διέλευση της κορβέτας"»

δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.

σελ.24 ρεπορτάζ «Σύλληψη για τους "Πυρήνες"»

Επιχείρηση χθες απο την Αντιτρομοκρατική στη Νέα Ιωνία Βόλου.Δακτυλικό αποτύπωμα σε πλακάκι μπάνιου της "γιάφκας" του Χαλανδρίου εμπλέκει 22χρονο φοιτητή του ΑΠΘ με την οργάνωση.

σελ.24 θέμα «Ερευνα για ποινικές ευθύνες δύο αστυνομικών»

Νέο..... χαστούκι για τους αστυνομικούς που διενεργούσαν τις έρευνες για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.Ο εισαγγελέας της έδρας μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός των αστυνομικών οι οποίοι συμμετείχαν στην αυτοψία του ανακριτή ζήτησε να διαβιβαστούν και αντίγραφα των πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του συγκεκριμένου αστυνομικού καθώς και του προϊσταμένου του τότε επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής.!Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας η διαδικασία της εξέτασης δύο αστυνομικών οι οποίοι απέκρυπταν μέχρι πρότινος τα στοιχεία γυναίκας η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας και φέρεται ότι τους καθοδηγούσε τηλεφωνικά στη διάρκεια της αυτοψίας του ανακριτή στο σημείο που χτυπήθηκε ο 15χρονος από τη σφαίρα του βασικού κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα.

σελ.24 θέμα «Αστυνομικοί-Απολογία για τα ναρκωτικά»

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή δύο αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών ανατολικής Θεσσαλονίκης οι οποίοι κατηγορούνται για ύποπτες συναλλαγές με πληροφοριοδότη τους τοξικομανή.

σελ.25 ρεπορτάζ «Τότε με λήστεψαν τώρα με αδικού»«Τα ΕΛΤΑ ζητούν 30.000 ευρώ από μία συμβασιούχο διανομέα»

Τριάμισι χρόνια μετά την αρπαγή του ταχυδρομικού σάκου από άγνωστους δράστες τα ΕΛΤΑ διαμηνύουν στην 44χρονη μητέρα ενός παιδιού να επιστρέψει τα χρήματα αλλιώς δεν θα ανανεώσουν τη σύμβασή της.

*ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

σελ. 14 ρεπορτάζ «Κυβερνητικό αλαλούμ για τις τουρκικές βόλτες»

Προκλήσεις στο Αιγαίο: Ολιγωρία απέναντι στην κλιμάκωση της Αγκυρας. "Περιπλανήσεις" χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

σελ.47 θέμα «Παρέλαση χούλιγκαν!»

Αγριο ξύλο στην Καβάλα μεταξύ οπαδών με απούσα την αστυνομία.

*ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

σελ.19 θέμα «Σύλληψη με αποτύπωμα... πλακάκι»

Με ακόμα μια σύλληψη φαίνεται πως απάντησε η Αστυνομία στην απαίτηση για απελευθέρωση τριών κρατουμένων και για παύση των διώξεων που αφορούν την υπόθεση του διαμερίσματος του Χαλανδρίου και τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

σελ.18 θέμα «Απόπειρα αυτοκτονίας Κουντουρδά»

Με ένα σπασμένο γυαλί προσπάθησε να βάλει τέρμα στη ζωή του ο 33χρονος Νίκος Κουνταρδάς ο οποίος εκτίει ποινή 7 ετών στις φυλακές για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου τη ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγόπουλου τον Ιανουάριο του 2006

σελ.20 θέμα «Το "παρακράτος" χορεύει και η ΕΛ.ΑΣ ..σφυρίζει»

Απίστευτα βάσανα για 74χρονο ανάπηρο στη Ζαχάρω

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

σελ.16 θέμα «Απειλές για κλιμάκωση των επιθέσεων»

Οι πυρήνες της φωτιάς ζητούν αποφυλάκιση τριών "επαναστατών αναρχικών"

σελ. 22-23 ρεπορτάζ «Αγάδες στο Αιγαίο οι Τούρκοι»

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι γείτονες με την εχθρική στάση του. Υποτονική η ελληνική αντίδραση (ως συνήθως).

*ΤΑ ΝΕΑ

σελ. 12 ρεπορτάζ «Πώς μπλέχτηκαν οι... γραμμές για την "Bafra"»

Σε... μπλέξιμο των ασύρματων καναλιών επικοινωνίας φαίνεται πως οφείλεται η αρχική εκτίμηση των ελληνικών υπηρεσιών ότι η τουρκική κορβέτα "Bafra" προχώρησε σε έλεγχο ταυτότητας, προέλευσης και προορισμού σε εμπορικό σκάφος εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, στο στενό του Κάβο Ντόρο, μεταξύ Εύβοιας και Ανδρου. Το ΓΕΕΘΑ διευκρίνισε ότι η αρχική πληροφορία περί ελέγχου δεν ήταν ακριβής και ότι η συνομιλία που καταγράφηκε έγινε μεταξύ του Λιμεναρχείου Ραφήνας και άλλου εμπορικού πλοίου που διέπλεε την περιοχή.

σελ.16 ρεπορτάζ «Το αποτύπωμα στη γιάφκα "έδειξε" άλλον έναν φοιτητή»

Συνελήφθη 22χρονος για συμμετοχή στους πυρήνες της φωτιάς.

* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

σελ.21 θέμα «Αφελείς στα δίχτυα απατεώνων»

Η αστυνομία ξήλωσε κυκλώματα που έταζαν και εκανα τα πάντα -ενας πείστηκε ότι είχε κερδίσει δύο εκατ.δολάρια.

* Η ΣΦΗΝΑ

σελ. 11 ρεπορτάζ «Μεθοδεύουν "θερμό" επεισόδιο οι Τούρκοι στο Αιγαίο»

Αναβαθμίζονται μέρα με τη μέρα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ

σελ. 29 ρεπορτάζ «Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία»

Η κυβέρνηση κινείται στη γραμμή της ψύχραιμης επαγρύπνησης και παρακολουθεί με προσοχή τις προκλήσεις της Αγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: