Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Απάντηση στα οικονομικά μέτρα - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 6


Πειραιάς 04/03/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, απαντώντας στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την χορήγηση κάθε δυνατής βοήθειας από όλους τους Έλληνες, για την έξοδο από την επικίνδυνη εθνική κρίση που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στη δεδομένη πρωτόγνωρη τραγική κατάσταση.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Όλες τις πολιτικές ηγεσίες από τη μεταπολίτευση και μετά και ιδιαίτερα αυτές της τελευταίας εικοσαετίας, που πολιτεύτηκαν με εντελώς ανορθολογικό τρόπο, βάζοντας το πολιτικό κόστος, το κόστος δηλαδή του εαυτού τους και των συμφερόντων τους, πάνω από το λαϊκό και εθνικό συμφέρον.

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αφέθηκε στη διαφθορά, είτε άμεσα, είτε έμμεσα κάνοντας πως δεν βλέπει, με αποτέλεσμα το πάνω χέρι της διακυβέρνησης αυτού του τόπου, να το πάρουν οι μεγαλοσχήμονες απατεώνες, εκφραστές κάθε είδους συμφερόντων.

Η κλοπή του δημόσιου πλούτου, αναδείχτηκε σε εθνικό σπορ από τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές ελίτ και το καρκίνωμα μεταφέρθηκε σε όλον τον εθνικό Οργανισμό μολύνοντας κάθε Έλληνα.

Μολύνοντας τα μυαλά μας και τη νοοτροπία μας, την καθημερινότητά μας και τις προσδοκίες μας για το μέλλον.

Η όλη παραπάνω συμπεριφορά είχε ένα αποτέλεσμα:

Τη χρεοκοπία

Όχι μόνο σε οικονομική αλλά σε θεσμική, κοινωνική, πολιτική και ηθική βάση.

Το πρόβλημα του Ελληνικού Κράτους, από συστάσεως του, είναι η απροθυμία του να εισπράξει τα οφειλόμενα προς αυτό, γιατί πάντα την εξουσία την ασκούσαν αυτοί που είχαν κάθε λόγο να κλέβουν ασύστολα το εθνικό ταμείο.

Αν η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών τα τελευταία πενήντα χρόνια ήταν μια συνετή και λογική διαχείριση, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Αντ' αυτού, τεράστια δημόσια χρηματικά ποσά, έχουν κλαπεί με καθαρά «νόμιμο» τρόπο και έχουν εισαχθεί στις τσέπες ελάχιστων «εθνικών μειοδοτών», με αποτέλεσμα τη σημερινή ανάγκη της αύξησης των ορίων ηλικίας, της κατάρρευσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, την αφαίμαξη του εισοδήματός μας, τη διόγκωση της απάνθρωπης ανεργίας και το απόλυτο ρεζίλεμα παγκοσμίως.

Και όλα αυτά για το χατίρι των «λίγων» και «εκλεκτών».

Ο κόσμος της εργασίας, οι Έλληνες του ενός μισθού, ο αφανής «άγνωστος» Έλληνας, θα δώσει και πάλι τη μάχη, όχι σε χιονισμένα βουνά ούτε σε μαρμαρένια αλώνια αυτή τη φορά, αλλά πάντα νικηφόρα όπως αυτός ξέρει να κάνει.

Δεν θα ανεχτούμε στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες θα προκύψουν σίγουρα, αν αφήσουμε το ίδιο κράτος με αυτό το οποίο έχουμε.

Η κυβέρνηση πρέπει πρώτη να εφαρμόσει τα όποια μέτρα, με αρχή από το κοινοβούλιο και να καθίσει επιτέλους στο σκαμνί όλους αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα χωρίς καμία εξαίρεση.

Για το λόγο αυτό ζητάμε αλλαγή σε όλα τα επίπεδα τώρα.

Θεσμοθέτηση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, με απόλυτο, σαφή και αμετάκλητο τρόπο.

Εξοβελισμό κάθε άνομου συμφέροντος από την πολιτική ζωή.

Απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα σε κάθε δημόσια πράξη.

Ορθολογισμός και αποτελεσματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση.

Αποκλεισμός των οικονομικών συμφερόντων από την πολιτική ζωή.

Παιδεία και όχι εκπαίδευση.

Ανθρωπιά, Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Λογική, Ελεύθερος χρόνος.

Δεν είναι κακό να είσαι φτωχός, κακό είναι να είσαι άδικος και ανόητος.

Δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν μας ανήκει!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: