Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Περί συναδελφικότητας...


Διαβάστε την παρακάτω ιστοριούλα με προσοχή...
Είναι πολύ διδακτική...

Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταντο σοκ που έπαθε όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!:

Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:"Κυρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμέναποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε: "Έχει μιαποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!" Τογουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: "Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μουαλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είστεσίγουρος δε, ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ. "

Τότε το ποντίκι στράφηκε προς την αγελάδα και της φώναξε κρούοντας τονκώδωνα του κινδύνου: "Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μιαποντικοπαγίδα στο σπίτι!" Και η αγελάδα απάντησε: "Κοιτάξτε, κύριεποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχετε, αλλά εμένα ηποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι μια διπλωμάτισσαστην κοιλιά μου!

Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε μόνος του νααντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο πουκάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη πουέτρεξε να δει τι συνέβη αλλά μέσα στη νύχτα, δεν πρόσεξε πως τηνπαγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι . . . . Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με ένα πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψενα της κάνει ζεστές σουπίτσες κι έτσι ο αγρότης έσφαξε την κότα αφού όλοι ξέρουμε πως στον πυρετό δίνουμε κοτόσουπες!

Αλλά η αρρώστια της γυναίκας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειράτου καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας 24 ώρες το 24ωρο. Για να τουςταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι !

Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε! Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος γιατί ήταν πολύ καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι. Γιανα φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξειτην αγελάδα του. . . . . .

Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαινε' έλα από την τρυπούλατου με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη. . . . . . .

Για αυτό και σεις, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι έχει έναμικρό πρόβλημα - μεγάλο γι αυτόν - και που ίσως εσάς δε σας πολυαφορά, θυμηθείτε πως όταν κάποιος από το περιβάλλον μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε και εμείς σε μεγάλο κίνδυνο …….

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έυστοχη η ιστορία σου η οποία αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια στο ΛΣ και γενικότερα στην Ελλαδα!!!
Νομίζω οτι και αυτοί που νόμιζαν οτι πολλά θέματα δεν τους αφορούσαν και κοιτούσαν μόνο την πάρτη τους , τον τελευταίο καιρό άρχισαν να βλέπουν οτι τελικά το γενικό συμφέρον είναι αυτό που θα κατοχυρώσει και το ατομικό! Οχι στα καλά όλοι μαζί και στα δύσκολα χώρια!

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία σου απεικονίζει πλήρως αυτό που συμβαίνει στο ΛΣ εδώ και πολλά χρόνια , αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα!
Ελπίζω να καταλάβουν όλοι (αυτό που φωνάζω και γώ εδώ και χρόνια στους συναδέλφους και γίνομαι γραφικός) οτι για να εξασφαλιστεί το πραγματικό ατομικό συμφέρον του καθενός απο εμάς ξεχωριστά, πρέπει να αγωνιστούμε για το γενικό και κοινό συμφέρον των συναδέλφων και του ΛΣ!! Η εξυπηρέτηση μικροσυμφέροντων ατομικής ή συντεχνιακής φύσεως το μόνο που πετυχαίνει είναι να βολεύει ορισμένους για λίγο και να προκαλει προβλήματα στους υπολοίπους όπως επίσης να αδικεί και να απαξιώνει το σύνολο των Συναδέλφων σε πολλούς τομείς!