Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος


Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος
1. Την 18-03-2010 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Λιμενικού Σώματος έτους 2010 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.
Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά δύο (02) Αντιναύαρχοι, έξι (06) Υποναύαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Υποναύαρχος Τεχνικός, ένας (01) Υποναύαρχος Ιατρός, δέκα οκτώ (18) Αρχιπλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Τεχνικός, ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Ιατρός και ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Ιερέας.

2. Συγκεκριμένα, οι κριθέντες Ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ. ενεγράφησαν σε πίνακες κρίσεως ως ακολούθως:

- Αντιναύαρχοι Λιμενικού Σώματος-Υπαρχηγοί Λ.Σ.:
«Διατηρητέος»
Εξαρχόπουλος Παναγιώτης

«Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»
Γιαννημάρας Γεώργιος

- Υποναύαρχοι Λιμενικού Σώματος:
«Διατηρητέοι»
1. Σούλης Κωνσταντίνος
2. Πουλιάκας Απόστολος
3. Κουτσούκος Χρήστος

«Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»
1. Μπιτζής Αλέξανδρος
2. Νάκος Γεώργιος
3. Μίχος Κωνσταντίνος

- Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Τεχνικός:
«Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»
Παπαδημητράκης Εμμανουήλ

- Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Ιατρός:
«Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»
Αλβανόπουλος Κοσμάς

-Αρχιπλοίαρχοι Λιμενικού Σώματος:
«Διατηρητέοι»
1. Φουστάνος Θεόδωρος
2. Μαγιάτης Γεώργιος
3. Μπουρνιάς Βασίλειος
4. Βαλεργάκης Γεώργιος
5. Μιχαηλίδης Σταύρος
6. Καλαφάτης Θεοτόκης
7. Καράμπαμπας Κωνσταντίνος
8. Κοντόπουλος Πέτρος
9. Μπαντιάς Δημήτριος
10. Σκάλκος Παναγιώτης
11. Βασιλάκης Δημήτριος
12. Λουκόπουλος Μιχαήλ
13. Κουνουγέρης Κωνσταντίνος

«Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»
1. Μανωλάκος Λεωνίδας
2. Παπαζαρίας Δημήτριος
3. Γράψας Κορνήλιος
4 Βάσσος Δημήτριος
5. Καψοκόλης Ιωάννης

-Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Τεχνικός:
«Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»
Λυμπερόπουλος Ευθύμιος

-Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Ιερέας.
«Διατηρητέος»
Καλαμάρης Γεώργιος

3. Ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιαννημάρας Γεώργιος τίθεται σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω εγγραφής του στον Πίνακα Β΄ «Ευδοκίμως τερματισάντων την σταδιοδρομία τους» και διατηρεί επί τιμή τον τίτλο του Υπαρχηγού Λ.Σ.

4. Οι τρεις (03) Υποναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Τεχνικός, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Ιατρός, οι πέντε (05) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Τεχνικός, οι οποίοι κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους», προάγονται για τριάντα ημέρες, οι μεν Υποναύαρχοι στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), οι δε Αρχιπλοίαρχοι στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), μετά την πάροδο των οποίων πρόκειται να αποστρατευθούν.

5. Εν συνεχεία, συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος με ευρύτερη σύνθεση έτους 2010, υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να προβεί στην επιλογή Υποναυάρχου Λ.Σ. για την πλήρωση της κενής θέσης του Υπαρχηγού και στην επιλογή Αρχιπλοιάρχων για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υποναυάρχων.
Το εν λόγω Συμβούλιο επέλεξε για την πλήρωση της κενής θέσης του Υπαρχηγού Λ.Σ. τον Υποναύαρχο Λ.Σ. Σούλη Κωνσταντίνο, ο οποίος και προάγεται στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και για την πλήρωση των κενών θέσεων των Υποναυάρχων τους Αρχιπλοιάρχους Λ.Σ. Φουστάνο Θεόδωρο (Α.Μ. 646), Μαγιάτη Γεώργιο (Α.Μ. 656), Μπουρνιά Βασίλειο (Α.Μ. 657) και Βαλεργάκη Γεώργιο (Α.Μ. 658), οι οποίοι και προάγονται στο βαθμό του Υποναυάρχου Λιμενικού Σώματος.


6. Ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Εξαρχόπουλος Παναγιώτης καταλαμβάνει αυτοδικαίως τη θέση του αρχαιότερου Υπαρχηγού Λ.Σ. λόγω εγγραφής του στον Πίνακα Α΄ «Διατηρητέων» και ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σούλης Κωνσταντίνος καταλαμβάνει τη θέση του νεωτέρου Υπαρχηγού Λ.Σ.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

6 σχόλια:

ακταιωρός είπε...

Κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών και δεν έχουμε ούτε ένα σχόλιο...;
Σφαγή.. όπως σχολίασε κάποιος...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Καλή αποστρατεία σ'αυτούς που φεύγουν και καλη επιτυχία σ'αυτούς που αναλαμβάνουν τα ηνία του Σώματος.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ας ελπίσουμε τα σπαθιά τους να είναι από μέταλλο ( να μην λυγίζουν στις πιέσεις)κι όχι από καραμέλα(να λιώνουν από το γλείψιμο)....

Exantas είπε...

Κάποιοι κονδυλοφόροι, ηλεκτρονικοί & κλασσικοί, σε "έγκριτα" ... γενικώς έντυπα & όχι μόνον, αλλά και παπαγαλάκια, θαλασσοπούλια, διαδρομιστές & κάθε είδους καρακάξες, όπως αποδείχτηκαν, ομιλούσαν για ήπιες κρίσεις http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2010/03/k.html ιδιαίτερα λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης, στην οποία οδήγησαν, αυτοί που όλοι γνωρίζουμε, την χώρα. Πριν αλέκτωρ λαλήσει όμως, "Αχός βαρύς ακούστηκε πολλά κανόνια πέσαν". Και ήδη ¨βαρελόφρονες γαμπροί" ετοιμάζονται να ράψουν χρυσοκλαράτες στολές. Ίσως δεν ήταν αρκετός "ο φόρος αίματος" τόσων ανωτέρων, μάλλον θα ακολουθήσουν & άλλες, .... καρατομήσεις αυτή τη φορά, για να ικανοποιηθεί το λαϊκόν αίσθημα.
Αποδεικνύεται τοιουτοτρόπως ότι τα περί ταμείων που υποφέρουν & σφιχτή "έξοδο" σε αποστρατεία, είναι για εσωτερική κατανάλωση & επικοινωνιακούς σκοπούς. Όταν πρόκειτα να "τακτοποιηθούν" δικά μας παιδιά .... & να τηρηθεί η νομενκλατούρα.... "ας πάει & το παλιάμπελο".Τι δυό, τι τρείς τι χίλιοι δεκατρείς.
Μήπως τελικά οι τρομολαγνία του ΔΝΤ & των "λοιπών δεινών" που μας περιμένουν, εάν εμείς οι ταπεινοί μισθοσυντήρητοι δεν δώσουμε το αίμα μας να σώσουμε το Έθνος, για ακόμη μια φορά, είναι για πληρώσουμε μια κρίση την οποία ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ?
Αιδώς Αργίοι αιδώς αχρείοι.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τον Θεό δεν ξεμείναμε από Αρχιπλοιάρχους...
-σταβέντος-

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σπάθες - πάλες - γιαταγάνια στα θηκάρια τους , οδηγοί στα σπίτια τους και θέσεις πάρκινγκ στον επόμενο..
-σταβέντος-