Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Περικοπές επιδομάτων ...


Πειραιάς 05/03/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ύστερα από την σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου για τις περικοπές των επιδομάτων του προσωπικού των Ε.Δ. και Σ.Α.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Την απαράδεκτη και άδικη πρακτική της μείωσης όλων των επιδομάτων κατά 12%, που θεωρούνταν μέχρι σήμερα ενσωματωμένα στο βασικό μισθό και την εξαίρεση αυτών που πραγματικά είναι επιδόματα και έχουν καθαρά επιδοματική μορφή.

Τα επιδόματα που μειώνονται σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι, το επίδομα εξομάλυνσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και το επίδομα επιτελικής ευθύνης.

Τα δυο πρώτα θεωρούνταν μέχρι σήμερα ως βάση των μικτών αποδοχών και συμπεριλαμβάνονταν στον υπολογισμό των ετήσιων μισθολογικών αναπροσαρμογών, στα δώρα καθώς και στον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι οι ένστολοι είχαν εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων το 2004, με αποτέλεσμα να ισχύει για μας το ίδιο μισθολόγιο από το 1998.

Ένα μισθολόγιο με τον βασικό μισθό των Λ/Φ να είναι μικρότερος από του ανειδίκευτου εργάτη, ένα μισθολόγιο που το έχει ξεπεράσει η ίδια η ζωή, ένα μισθολόγιο που καθηλώνει τους μισθούς μας, για τους οποίους καρτερικά υπομένουμε την αναβάθμισή τους εδώ και 12 χρόνια. Δεν έχουμε άλλη υπομονή, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτε άλλο.

Θεωρούμε την παραπάνω Κυβερνητική πολιτική ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ, ΛΗΣΤΡΙΚΗ, ΑΔΙΚΗ και ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ.

Ξεπερνά τα όρια της βοήθειας που ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους Έλληνες του ενός μισθού και την εκλαμβάνουμε σαν μια ευθεία επίθεση κατά της ζωής και της υπόληψης των οικογενειών μας.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

Να ρίχνουμε νερό σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, όπως έχουν καταντήσει την Ελληνική Δημόσια Πραγματικότητα.

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τα μέλη μας σε εγρήγορση γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες των άλλων Σωμάτων για την κοινή αντιμετώπιση του θέματος.

Έχουμε ήδη ενημερώσει τα κόμματα και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αδικία που υφιστάμεθα από την συγκεκριμένη διάταξη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια αντοχής μας.

ΜΗ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ.

Δεν θα πληρώσουμε μία κρίση που δεν μας ανήκει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν γνωρίζατε πριν έξι μήνες ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας πήγαινε προς το χειρότερο και ότι δεν είχαμε αυξήσεις μισθών; κάνατε τίποτα για να ενσωματωθούν τα επιδόματα στον βασικό μισθό ;
και αν κάνατε μας ενημερώσατε ποτέ ; Για πηγαίνετε λίγο πίσω .. πριν 6 μήνες πριν ένα χρόνο .. σε τι φάση νιρβάνα βρισκόσασταν ;
και οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις μου φαίνετε ότι κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου. Σας έπιασαν στον ύπνο ή κάνω λάθος ;
Μαζί με εσάς έπιασαν και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κτλ κτλ. Όλοι τώρα το πήρατε χαμπαρι ότι πήραμε την κάτω βόλτα ;
-σταβέντος-