Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ευτυχώς που υπάρχει το Πειρατικό Ρεπορτάζ...

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει είναι φαινόμενο πλέον οι πολίτες και όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά και για τις καταγγελίες τους να καταφεύγουν στην δημοσιοποίηση τους για την επίλυση και την δικαίωση τους.Μπορεί αυτό να είναι κατάντια και απόρροια ενός ανεπαρκούς και σε αρκετές περιπτώσεις σάπιου κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού αλλά είναι γεγονός.

Κι ευτυχώς που υπάρχουν οι δημοσιογράφοι γιατί είναι οι μόνοι που "φοβούντε" οι πολιτικοί μας.Γι αυτό βλέπετε μόλις δημοσιοποιηθεί ένα πρόβλημα με ένα "μαγικό τρόπο επιλύνεται.Βεβαίως υπάρχουν και δημοσιογράφοι εντολοδόχοι αλλά δεν μπορούμε να απορρίπτουμε και να εκμηδενίζουμετο έργο που προσφέρουν ή που θα έπρεπε να προσφέρουν(αν προτιμάτε κάποιοι) οι δημοσιογράφοι.

Ακολουθεί μία ανάρτηση απο το πειρατικό ενός νέου συναδέλφου που αποτελεί παράδειγμα των ανωτέρω....

"Δεν θα περίμενα, μέσω ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων - καταγγελιών ότι τα προβλήματα του Λιμενικού θα τα έλυναν οι δημοσιογράφοι (χωρίς να έχω κάτι προσωπικά), αντί να κάθεται το ίδιο το Λιμενικό απο μόνο του, με δικη του θέληση και επιμονή και υπομονή να τα λύνει.
Σε 26 μέρες ορκιζόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς θα επανδρώσουμε σκάφη,λιμεναρχεία και όπου μας διατάξει η υπηρεσία, γιατί σε 26 μέρες θα δώσουμε όρκο στην πατρίδα μας.
Βλέποντας, όμως, την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, θα ήθελα μετά τον συνάδελφο μου δόκιμο, που αναφέρθηκε για το, που πήγαιναν τα χρήματα απο το συσσίτιο (όπου άμεση ήταν η αντίδραση, την επομένη κιόλας, όλοι σιτίζονταν εντός της σχολής), να εκφράσω και γω, με την σειρά μου ένα μικρό θεματάκι, πιστεύοντας ότι υπάρχει περίπτωση να εισακουστώ.
Πρίν απο τις γιορτές, μεταφερόμασταν, μετά το πέρας των μαθημάτων, σε διάφορες υπηρεσίες, όπως το υπουργείο, τα λιμεναρχεία προς υποβοήθηση του έργου των συναδέλφων και προς εκμάθηση γνώσεων.
Αυτό το καιρό και μετά απο χωρισμό ειδικοτήτων πάλι μεταφερόμαστε στο υπουργείο για γνώσεις και στα μεγάλα σκάφη, που έχει το Λιμενικό.
Η ένσταση μου είναι, πως, ναι εντάξει να λαμβάνουμε γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα, που θα μας απασχολήσουν σε όλη την καριέρα μας, στο Λιμενικό.
Εφόσον όμως όπως ακούγεται και λέγετΑΙ ότι θέλουν να μας κάνουν, όπως στην αμερικάνικη ακτοφυλακή, γιατί δεν μας διδάσκουν το μάθημα της ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, όπως είχε ξεκινήσει με την προηγούμενη σειρά, αλλά στην δικιά μας δεν έχει διδαχθεί ? ?
την εμπειρία στα λιμεναρχεία και στα σκάφη θα την μάθουμε, θέλοντας και μη με τον καιρό.
Την εμπειρία να σώσουμε μια ζωή, ποιός θα μας την μάθει, στο λιμεναρχείο ? ?
Προλαβαίνουν άραγε να την μάθουμε από έμπειρα άτομα, όπως είναι οι βατραχάνρωποι του λιμενικού ή θα την μάθουμε απο ιδία εμπειρία ? ?

Υ.Γ. αν και είναι ακόμη νωρίς, αλλά οι μέρες πλησιάζουν
καλές τοποθετήσεις σε όλους μας
και καλη σταδιοδρομία σε ένα σώμα, που πρέπει όλοι να το αγκαλιάσουμε και να το αγαπήσουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: