Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Πολλά θα είχαν αποφευχθεί...

Αναδημοσίευση email στο πειρατικό

Συνάδελφοι,

Δεν θα προσπαθήσω με αυτό το κείμενο να σας καταδικάσω εν συνόλω, ούτε και να σας χαϊδέψω εν συνόλω. Εξάλλου δεν ήμουν παρών και δεν συνεπώς δεν γνωρίζω αν πράγματι όλοι, ‘η μόνο ένας κραύγασε τα συγκεκριμένα συνθήματα.

Με τους περισσότερους από σας γνωριζόμαστε χρόνια και δεν μπορώ να αγνοήσω ούτε την προσφορά σας στο Σώμα, ούτε την εκπαίδευσή σας, ούτε φυσικά τη πίστη σας στην πατρίδα.

Αλλά μήπως θα πρέπει από την πλευρά σας να συναισθανθείτε και να σκεφθείτε λίγο καλύτερα τι σημαίνει «παρελαύνω» την 25η Μαρτίου μπροστά από τρία τουλάχιστον σύμβολα της Ιστορίας της πατρίδας μας και ένα ζωντανό θεσμό/σύμβολο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος?

Γιατί δεν είναι καθόλου τυχαία επιλογή ο τόπος της παρέλασης και τελικά αποδεικνύεται σφάλμα που, ενώ τόσος χρόνος αναλώνεται στις δοκιμές του άριστου σχηματισμού των μονάδων, ούτε μια ωρίτσα δεν σκέφθηκε κανείς να διαφυλάξει για να εξηγηθούν πέντε απλά πράγματα στα μέλη των αγημάτων.
Σ’ αυτό ο τόπο κινδυνεύουμε να χάσουμε το αυτονόητο επειδή εύκολα παραλείπουμε να το καταδείξουμε.

Αν όμως κάποιος είχε διαθέσει κάτι λιγότερο από 45 λεπτά για να σας εξηγήσει ότι:
- η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιούνται μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατατίθενται τα στέφανα τιμής και μνήμης πριν την παρέλαση και ότι δεν είναι τυχαίο που αυτό είναι το μοναδικό μνημείο σε όλη την επικράτεια που φρουρείται τιμητικά και νυχθημερόν, διότι μέσα σ’ αυτό βρίσκονται τα οστά ενός μη αναγνωρισμένου νεκρού, ενός άσημου, ενός ανώνυμου νεκρού, από το πεδίο μιας από τις πολλές μάχες που διεξήγε η χώρα μας,
- η παρέλαση τιμά πρώτα και κύρια αυτόν τον άγνωστο, άσημο και ανώνυμο νεκρό, το σύμβολο όλων των ανώνυμων πεσόντων,
- δεν είναι τυχαίο που το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, για να μας θυμίζει ότι οι «βαριές» αξίες της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων ήταν αυτές για τις οποίες θυσιάσθηκαν οι έλληνες και τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας από τους κάθε λογής κατακτητές και τυράννους ξεσήκωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων,
- δεν είναι τυχαίο ότι οι επίσημοι βρίσκονται σ’ αυτή τη πλευρά της πλατείας, στην πλευρά του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων πολιτών, και ότι όταν στρέφετε την κεφαλή και χαμηλώνετε τη σημαία, πρώτα αποδίδετε τιμή στα 2 σύμβολα των αγώνων και της δημοκρατίας και μετά στους παρόντες επισήμους,
- δεν είναι τυχαίο ότι η παρέλαση διεξάγεται στην Πλατεία Συντάγματος και όχι για παράδειγμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου επίσης και η πλατεία διαθέτει επαρκέστατο χώρο για μια εξίσου μεγάλη εξέδρα επισήμων, αλλά και η δε οδός Σταδίου κάλλιστα χωρά τα αγήματα σε πλήρη ανάπτυξη.
Η παρέλαση διεξάγεται στην Πλατεία Συντάγματος που φέρει αυτό το όνομα (πρωτότυπο σε όλο το δυτικό κόσμο) επειδή σ’ αυτό το χώρο επί βασιλείας Όθωνα οι έλληνες ενωμένοι, πολίτες και στρατός, απαίτησαν συνταγματική διακυβέρνηση. Δεν μπορούσαν βεβαίως να δεχθούν οι χθεσινοί επαναστάτες να τους κυβερνούν με απόλυτη μοναρχικό σύστημα.
Να λοιπόν και το τρίτο τιμώμενο σύμβολο.
Ας μην ξεχνάμε ότι σ’ αυτή τη πλατεία οι στρατιωτικοί με επικεφαλής τον Ζορμπά το 1909 έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από το λαό της Αθήνας, όταν ξεκίνησαν την επανάσταση τους από το Γουδί για να «αναστήσουν» την ηττημένη και ντροπιασμένη χώρα πριν 100 χρόνια,
- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στέκεται όρθιος σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, δεν επιτηρεί τα παρελαύνοντα τμήματα, αλλά αποδίδει τιμή, ο ίδιος ως ανώτατος εκπρόσωπος της πολιτείας, στα αγήματα που με την παρέλαση επιδεικνύουν με συμβολικό τρόπο τη πίστη τους στα ιδανικά αυτής της χώρας,
πολλά θα είχαν αποφευχθεί!!!

Συνάδελφοι,
Είμαι βέβαιος ότι αν είχατε πλήρη επίγνωση όλων αυτών θα είχατε οπωσδήποτε απαγορεύσει σε οποιονδήποτε από το παρελαύνον τμήμα σας να πει έστω και ένα τέτοιο σύνθημα.

Γιατί οφείλετε – και αυτό το γνωρίζετε και το πράττετε σε κάθε άλλη περίπτωση - να προστατεύετε το κύρος της στολής σας και το κύρος του Σώματος, που αποτελεί θεσμό της δημοκρατικής μας πολιτείας.

Ένας Αξιωματικός τoυ Λιμενικού Σώματος . 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !!!!!

Αγόρια μου!
Το ξέσπασμα θα επέλθει, βλέποντας τις ακατάσχετες μειοδοτικές κινήσεις κυβερνήσεων και παρατρεχάμενων!
Είναι η μοναδική ελπίδα μας και το γνωρίζουμε όλοι. Ακόμη και αυτοί που γράφουν σε μπλογκς πιστεύοντας ότι κάτι κάνουν, εκεί έξω υπάρχουν και πραγματικοί μαχητές! Το γνωρίζετε, το γνωρίζουμε, όλοι! Η ελπίδα δεν κρατιέται με αμπελοφιλοσοφίες σε διάφορες σελίδες. Κρατιέται με πράξεις! Όσο και αν τους χαρακτηρίζετε «κάφρους» ας σκεφτείτε καλύτερα τις περιτυλιγμένες με γραβάτα καφρίλες που γίνονται εκεί έξω, χωρίς τη γνώμη μας.
Ζήτω οι ΟΥΚ

Ανώνυμος είπε...

Παρτε το χαμπαρι οτι λεφτα δεν υπαρχουν.
Δεν θα ταίσει ο Ελληνας τις πολιτικες τις δικες σας. Δε θα ταίσει ο Ελληνας το στρατο των πεινασμενων σας.
Καλως εχουν τα συνθηματα των ΟΥΚ. Καλως δηλωνουν φρονιμα και σθενος.
Καλως δινουν τα μυνηματα που πρεπει, οτι εδω κανουν κουμαντο οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
Προς τι η ωψιμη εισβολη του διεθνησταριου παλι στο διαδυκτιο.
Το συνθημα σας ηταν ορμηστε μετα το “δανειο”?
Ειτε πολυ λιγοι και οι πετρες σας εχουν παρει χαμπαρι. Μπορει να βαλατε τη ναυαρχιδα σας του διεθνισμου, το ΓΑΠ και οτι αυτος ο ανθρωπος συμβολιζει στο πρωθυπουργιλικι αλλα μεχρι εκει θα ειναι, κυριως γιατι του Ελληνα ο τραχηλος δεν αντεχει αλλο.
Τελειωσαμε

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΥΚ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΟΥΔΕΣ? ΝΑ ΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΓΡΥΦΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ?”ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ, ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ”ΕΛΕΓΕ ΕΝΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΤ ΤΑΙΜ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ!!1

Ανώνυμος είπε...

Κάντε ένα κόπο να δείτε τι λένε οι ΕΛΛΗΝΕΣ για σας. Μπείτε στα Blogs και διαβάστε.
Όσο για τον ανώνυμο 12.34μμ έχω να του πω υπάρχει διάκριση ρόλων και ότι δεν μείναμε στον εξαγνισμό του πληκτρολόγιου.
Πρώτα οι ΠΟΛΙΤΕΣ σήκωσαν την φωνή τους στον Αγ. Παντελεήμονα, στο άγαλμα του Γέρου του Μωριά, στην ΓΑΔΑ, στην Βουλή κι όπου αλλού χρειάστηκε.
ΠΟΛΙΤΕΣ από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις που τους ένωσε η ΕΛΛΑΔΑ.
Είτε ήμασταν 10, είτε 300, είτε 5.000 δεν κιοτέψαμε και φωνάξαμε για το δίκιο. Αυτές ήταν οι ΠΡΑΞΕΙΣ των πολιτών.
Δεν ανήκω σε καμιά εθνικιστική οργάνωση, ούτε σε ακροδεξιά ούτε καν σε δεξιά.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;;
Την επόμενη φορά που θα παρελάσετε θα είμαστε εκεί για να σας θυμήσουμε την ξεχασμένη λέξη
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" !