Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Δημοσίευση προεδρικών διαταγμάτων...

Ρύθμιση για τους λιμενικούς που υπηρετούν στο ΥΠΟΙΑΝ

Αρχισε η δημοσίευση προεδρικών διαταγμάτων που ανακατανέμουν αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος

Στις 15 Απριλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 56/2010 το προεδρικό διάταγμα 24/2010 με τίτλο «Ανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων των υπουργείων και τροποποιήσεις του π.δ. 189/2009», το οποίο συστήνει νέες γραμματείες στο υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπως και στο υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των άλλων ωστόσο σε ένα άρθρο αναφέρεται και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο υπηρετεί στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ειδικότερα στο άρθρο 6 του Π.Δ. αναφέρεται ότι: «Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διέπεται ως προς τα θέματα της υπηρεσιακής του κατάστασης από τις διατάξεις που ισχύουν για το Λιμενικό Σώμα και υπάγεται ιεραρχικώς στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Μετακινήσεις προσωπικού του Λιμενικού Σώματος από και προς τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη γίνονται μετά από σύμφωνη γνώμη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος που στελεχώνουν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και όσες ενδεχομένως τελικά παραμείνουν στο ΥΠΟΙΑΝ μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που ανακατανέμει αρμοδιότητες μεταξύ των δυο υπουργείων (ΥΠΟΙΑΝ και ΥΠΟΠΡΟΠΟ).

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση όπως έγραψε και χθες η «Ν», προωθεί ένα νέο προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακατανέμονται αρμοδιότητες μεταξύ κυρίως των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη της άμεσης σύνδεσης του Λιμενικού Σώματος με την ποντοπόρο ναυτιλία.

Η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία είναι άρρηκτα δεμένη με το Λιμενικό Σώμα και για αυτό αναλαμβάνει την ευθύνη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο ανήκει το Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα η ακτοπλοΐα και η αναπτυξιακή πολιτική για τα λιμάνια παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Επίσης στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών μεταβιβάζονται οι άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: